Лятна миграция

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
moonlight
Warmage

Лятна миграция

Post by moonlight » Fri Jul 10, 2009 11:29 am

Абе хора, то ясно че половината лято мина, ама... аз чак сега си измрънках отпуската, и искам да мигрирам към морето за 1-2 седмици (по възможност две де :)). Само че не ми се ходи сама, а и нещо не мога да реша накъде искам да мръдна :)

Дайте да драснем тука по няколко реда всеки, за готини и проверени местенца край морето?

А и някой ако има планове, може да сподели - току виж стане масова миграцията, а аз ще има на кого да си зарязвам телефона и плажната кърпа, преди да потъна в морето за цял ден :lol:

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Fri Jul 10, 2009 11:38 am

Да добавя, че засега ми се очертават следните опции:

1) на бунгала в Бяла - ей тази оферта изрових: http://www.namore.info/index.php?REQ=vi ... ubsubcat=0
2) на Варна - на квартира някъде, и на плажа, ъф корс
3) Иракли - една колежка спомена, че там имало много хубави бунгала, а съквартирантката е там на палатки другата седмица, та я помолих да разузнае за телефони и цени...

Който още има идеи, да казва :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 10, 2009 12:42 pm

Мармарис ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jul 13, 2009 11:41 am

Не мога да ти препоръчам нещо подобно на описаните от теб, но бих те посъветвала ако ще ходиш на "бюджетни" места, наистина да са проветрени. Винаги има шанс да има нещо ненаписано, но ако на по-скъпите места той е просто да си даваш парите за нищо, на по-евтините може да няма елементарни удобства.

Във Варна така бяхме в хотел Бриз 3 за 40 (50 в сезона) лв на вечер за двойна стая. Което дори не е твърде евтино. Въпросът е, че хотелът беше някакъв артефакт от социализма, всичко беше в стадиий на полуразпад, чаршафите макар и чисти бяха скъсани тук-там, банята беше със стандарт кранове, които сигурно вече не се произвеждат, вратичките на мебелите висяха, топлата вода идваше след 10 минути източване... В интерес на истината за една вечер нямаше никакъв проблем да се преспи, но добре че беше само тя...

Иначе и тази, и миналата година си намерихме много добри апартаменти под наем, но бяха в града, а не в курортната зона. Тази година бяхме в тези http://www.bohemy-varna.com/ - там дори чистят всеки ден като в хотел. Единствено не ми хареса, че блокът отвън не е твърде угледен (разбирай нормален соц-блок) и че апартаментите откъм улицата са по-шумни. Бих ти препоръчала да прегледаш апартаментите под наем за нощувки (намират се и по-евтини), ако сте повече хора и си го разделите, може да се окаже по-удобно решение от бунгалата.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Tue Jul 14, 2009 3:37 pm

1. Тъй като съм китенска булка, другаде на нашето море скоро не съм ходила, освен на:
http://kiten.zmeio.net/pages/DSC05116.htm
Spoiler: show

Image
За юни и юли цените са 12 лв на легло, а за август 15 лв.
Къщата е на 7 мин от северния плаж и на 15 от южния.
Стаите са със собствени бани, имат хладилник и телевизор (кабелна).
Една от стаите е с външна баня (в коридора, не на двора :lol: )
Всички стаи, освен тези на първия етаж са с тераси.
Климатик няма, но и нужда от такъв няма, защото стаите са с плочки и са хладни. Само тези най-отгоре се напичат, но имат щори и са най-сладко боядисани (синьо и синьо-зелено)

Градината зад къщата е прекрасна, но на сайта я няма снимана.
Аз обичам най-много Китен през юни и септември, защото не обичам лудницата, пък слънце има бол, но явно повечето хора са на друго мниние.

2. Последно бях на Балчик миналата пролет, и ако не държите на хубав плаж е наистина много приятно и дивите места по северното черноморие са наблизо. Странното е че началото на май месец едвам си намерихме места - хотелчетата бяха пълни с румънци. Хотела ни беше на втора линия, 50 лв двойна стая с включена закуска, не го помня как се казваше.

3. Турция - Гьокчеада - острова на който е сниман Прогноза, филм който все още не съм гледала, но ако сте, сигурно дава представа как изглежда плажа.
Image
Пясъка е почти толкова хубав като на Китен, плажа е огромен, чист и почти празен. Морето е супер чисто, няма медузи, няма водорасли.
Image
Мястото където спахме - Unal Pansion, доста приличен хотел на страхотно място. Стая 2 легла близо до плажа - 50 лири приблизително 55 лв - без хладилник, без климатик, но с хубава тераса и гледка към лозя и пущинак. Имаше малък проблем с налягането на водата и с топлата такава - ако се прибереш по светло има топла вода, ако не няма (на слънчеви батери я топлят)
Приятелите с които ходихме бяха на следващия месец пак и си намерили стая в града за 45 лири с климатик, хладилник и телевизор.
При всички положения обаче си трябва кола, освен ако не си на хотела на плажа, но там цените бяха нещо от сорта на 130 лири.
На плажа има и някаква кръстоска между хостел и къмпинг, но там историята е много несигурна, ние уж имахме резервация, но преди нас дошли познати сърфисти и си останахме без стаи.

Планове: 08.08 - драсване с пълна газ към острова, цел: каране на сърф
Мечти: началото на септември драсване към Гърция, о-ов Лимнос пак с цел сърф

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Jul 14, 2009 4:11 pm

Прогноза е сниман предимно по нашето черноморие :) виж действието си се развива на Гьокчеада.

Царево е сравнително спокойно по принцип - едно от последните места, които почнаха да развалят. Квартира във Василико не знам как е като цени и качество, малко е далече от останалата част от града, но то това е идеята :)

Иракли е оферта, на палатки винаги е добре, особено ако се проснеш да спиш навън и не се занимаваш с палатки (ама все пак дъжда не прощава, така че палатка си трябва) :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Wed Jul 15, 2009 9:27 am

Офертата на Елица много влече - само да набера кандидати, и драсвам :)

Ели, телефони, нещо? Все пак друго си е да си направи човек резервациика...

Thunder, прав си, разбира се, но понеже нямам палатка (все още), бунгалата ще си трябват все пак :)

Иначе, ако имаше пещеричка или друго кьошенце, където да се свре човек при дъжд, тръгвам без да му мисля - все пак даже в гаден уикенд като последния си бях на палатка на Темната дупка на Лакатник, и дъжда хич не ми попречи :lol:

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Wed Jul 15, 2009 11:06 am

За Китен телефони има на линка в предишния ми пост, но ако не го виждаш ето:
дом. 0550 36018
gsm. 0889 97 87 97

За Гьокчеада си търсим на място квартира, че хотела ни е скъп, а за квартири не знам и как да се разбера на турски, като е на живо става - десетопръстната система + те поназнайват две три думи бг и така, ама по телефон ще е мъка.

Хм, не знам как успях да ги пеистна като скайп, но по скайпа няма да стане.

P.S. Ако е за юли, август на морето си е задължително с резервация, ако искаш на определено място, ако не с обикаляне и питане сигурно ще си намерите, но понякога е много прецакващо. Последния път като ходих на Триград спахме на най-ужасното място, на което съм била някога срещу 45 лв за двоина стая, защото тръгнахме без резервация и се оказа, че хората при които обикновенно отсядаме нямат свободни стаи :evil:

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Jul 22, 2009 8:41 pm

На Китен наистина е яко...
Аз обаче започнах нова работа и планът е края на септември в Турция...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Wed Jul 22, 2009 9:01 pm

Моето мнение за Китен е, че има много народ, прекалено много българи и като цяло атмосферата ми се струва даста селска и голяма лудница.

Аз си падам по по-спокйните плажове и по-белите места около тях. Или по-дивашките. И определено да са в северна България, най-много до Шкорпиловци да сляза.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jul 23, 2009 9:37 am

v momenta na ahtopol e iako, nasekade bungala svobodni. Ne e skapo i za iadene.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Fri Jul 24, 2009 3:49 pm

Ми на Ахтопол съм била вече, иска ми се да пробвам нещо по-различно. С по-малко навалица, и по-чисти плаж и море.

И Ксели, внимавай да не пиеш тамошната чешмяна вода - много гадно разстройство носи :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 24, 2009 8:15 pm

Нищо ми нема, уви върнах се тамън ;)