LOTR&Wheel of time

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
coldie

Post by coldie » Fri Nov 26, 2004 10:17 pm

Роли,на тебе няма да ти обръщам внимание повече,достатъчно обиди и заплахи ми изсипа.Никой не ти е длъжен с нещо.На подгласниците също...Аз имам поне капка достойнство и знам,че никого не съм обидил.
Morwen,съвсем спокойно ще ти отговоря:
И кои са тези "много отношения"? Щото за мен главаното отношение е да му прочетеш книгите, изенадващо. Аз говоря напълно обосновано и мотивирано, ако това не ти влиза в представите за зрял разговор, твой проблем. И внимателно със сарказма, по някое време ще започна да го приемам лично, колкото и да твърдиш, че не е.
1.Не съм влагал сърказъм,за разлика от теб.
2.Четох достатъчно изказвания и интервюта на Толкин.
Класовата принадлежност, викаш... а защо не и травмите от детството, социалните надбавки по това време и прочие? Единственото, което би могло да има нещо общо е тогавашното ниво на развитие на литературата. Евентуално.
3.Ето това е сърказъм.
4.Толкин е писал между и по време на войните,мислиш че това не е оказало влияние така ли?Та дори и социалните надбавки ако искаш,абсолютно всичко заобикалящо ги е оказало влияние над творчетсвото им.И те са хора нали?
И Азис е написал музикални бестселъри, това доказва ли нещо? Далеч съм от идеята, че Джордан е лош писател, доказал е, че може да пише с първите си книги. Но сега просто продължава да... произвежда, а не да твори писания.
5.Едва ли тоя мангал ги е писал,той ги пее само.
6.А аз съм далеч от мисълта да сравнявам комерса преди 50 години и комерса сега,и съм далеч от способностите на на Ванга,да знам по каква причина са писали.
6.Джордан по никой начин не може да се сравни с продажбите на Толкин.Толкин е най-продавания автор и единствения фентъзи писател,чиято книга е била най-продавана за година,в класация водена от 1900 до 1999 година със Филмарион.
7.Далеч съм от мисълта,че Толкин е лош писател,Билбо ми е любим герой,а Толкин е един от великите.
А какво да кажа аз за пренебрежителното презрение, което излъчваш към куп хора, които не познаваш само защото не са на твоето мнение? Не си казал "тъп", да, казал си "недосрасъл", "сноб" и "злобен", мисля че е съпоставимо. Колди, нали разбираш, че след като обидиш няколко юзъра и те няма да имат желание ти да присъстваш тук? Рол може да е агресивен към теб, но то е само в отговор на твоята агресивност.
А пък за цитатите, можеш да поясниш в каква връзка са и каква теза доказват
8.Няма такова нещо,говорех принципно,че както тук,така и насякъде другаде,няма идеални.Има всякакви,сноби,тъпаци и аз заслужавам някой грозен епитет сигурно.Това и казах,явно някой се е разпознал.Аз нямах впредвид никой конкретно.
Ми изненадващо, писал е нещата защото му се е пишело, а не защото тази година трябва да приключи десетия том. И, да, войната му е повлияла, но това е било неизбежно за всеки по онова време.
9.Е аз казах точно това-обстоятелствата...Дали войната или издателите,помисли малко,едва ли Джордан има голяма нужда от бързи пари.
"С 'Колелото на Времето' Джордан наложи господството си в света,който Толкин започна да разкрива"
Това са го измилслили от Ню Йорк таймс,аз само го преписах.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Nov 26, 2004 10:41 pm

1.Не съм влагал сърказъм,за разлика от теб.
2.Четох достатъчно изказвания и интервюта на Толкин.
1. Тогава предполагам е откровено презрение. Защото не виждам как иначе да окачествя приказките за незрялост, недорастване, снобизъм и прочие.
2. И мои изказвания си чел, но нямаш и идея как пиша, нали? Абсурдно е да говориш за една книга възоснова на интервютата на автора й.
3.Ето това е сърказъм.
4.Толкин е писал между и по време на войните,мислиш че това не е оказало влияние така ли?Та дори и социалните надбавки ако искаш,абсолютно всичко заобикалящо ги е оказало влияние над творчетсвото им.И те са хора нали?
3. Прав си.
4. Сигурно всичко е оказало влияние. Обаче важното е какво се е получило, а не защо. Ма няма как да говориш за това без да си чел книгата, нали?
5.Едва ли тоя мангал ги е писал,той ги пее само.
6.А аз съм далеч от мисълта да сравнявам комерса преди 50 години и комерса сега,и съм далеч от способностите на на Ванга,да знам по каква причина са писали.
6.Джордан по никой начин не може да се сравни с продажбите на Толкин.Толкин е най-продавания автор и единствения фентъзи писател,чиято книга е била най-продавана за година,в класация водена от 1900 до 1999 година със Филмарион.
7.Далеч съм от мисълта,че Толкин е лош писател,Билбо ми е любим герой,а Толкин е един от великите.
5. Ок, неговите щатни писачи, все едно, бестселъри са.
6. Ми точно за това си има интервюта и други подобни много харесвани материали.
6. Ок, но дванайсетте на Джордан, които все пак са претърпели по-малко издания от Властелина и Силмарилиион (да, със "с" е).
7. Ок, добър е, но всъщност "Хобит" е детската му книжка. А пък сериозните явно не си чел.
8.Няма такова нещо,говорех принципно,че както тук,така и насякъде другаде,няма идеални.Има всякакви,сноби,тъпаци и аз заслужавам някой грозен епитет сигурно.Това и казах,явно някой се е разпознал.Аз нямах впредвид никой конкретно.
Ок, това принципното вече се изтърка, едва ли във всяка реплика добавяш и уговрката, чер имало всякакви плюс изброяване на видовете.
9.Е аз казах точно това-обстоятелствата...Дали войната или издателите,помисли малко,едва ли Джордан има голяма нужда от бързи пари.
Мне, просто алчността ще му види сметката...
Това са го измилслили от Ню Йорк таймс,аз само го преписах.
Ок, значи вече знаем, че и Ню Йорк Таймс пишат без да си гледат в пръстите.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

coldie

Post by coldie » Fri Nov 26, 2004 11:09 pm

Е аз пък знам.че луд умора няма,а аз се поуморих.
Щом си решила че вечното противопоставяне е начин,значи можеш да си изсмукваш пръстите до безкрай,можеш да четеш избирателно също така до безрай,така че разговора е приключен.
Никой обективно настроен четец не може да каже подобно нещо..да знам това е налагащият се бъзик-закуски,плетки,къдели...това е някаква свещенна глупост,може би така е модно-да си антиджорданист в тея среди(на фентази почитатели,аз даже не съм някой голям почитател,просто харесвам),в частност...Ето я другата глупост,виж колко сме гръндж и модерни,ние сме КУУЛ,небрежни сме, и ние с такива глупости не се занимаваме,така звучат противниците,или пък са прекалено заядливи,направо злобни,да не говорим за тея дето бият на снобизъм,че и тука има такива.
Това ли обиди някой?Тука говоря за тенденциите по оплюването и омаловажяването на Колелото бе,не във тоя форум а изобщо,накрая добавям че снобизъм има и тука.
ТОВА Е,обяснявам го и дано тоя път няма неразбрали.
Смешно е разбери.
За мен разговора е приключен,така или иначе.

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Fri Nov 26, 2004 11:35 pm

Не е хубаво така, Студьо, млад човек, пък толкоз лесно да се уморява...

Не знам при теб как е, но аз лично, когато видя, че човек има собствено обосновано мнение, не го наричам сноб, нито му казвам "Абе, виж к`во, ти може и да си мислиш така, ама това, аджеба не е твое мнение, щото много хора така мислят, та затова не важи..." - поне не и от 15-на години насам, де. Не знам защо си решил да докажеш, че си върха, № 1, Simply the Best и т. н., но повярвай ми, няма да стане с надвикване. Просто няма да стане. Или се научи как да обосноваваш мнението си (и не, мнението на Ню Йорк Таймс не е сериозна обосновка), или просто се примири с мисълта, че едва ли някой тук ще те вземе на сериозно. Може и да това да наречеш снобизъм, а може и да го наречеш егалитарност, но това е положението, бих казал - Take it or leave it. Ай със здраве! :D :wink:

Добавено:
А, и да ти обясня нещо: на български език човекът, който чете книга/ вестник/ списание/ каквото и да било, се нарича "читател". "Четец", от своя страна, е технически термин, най-общо казано вид сензор. Просто да си информиран, не друго...

coldie

Post by coldie » Sat Nov 27, 2004 12:02 am

НЕ! Хайде едитвам,майната му,ай със здраве!

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Sat Nov 27, 2004 12:12 am

Хм, сестра нямам. А ти на това ли му викаш обосновано мнение? И въобще, в какво смяташ да ме убедиш? Този твой начин на "спор" можеш да усъвършенстваш в чърч.бг - там са майстори. Поразрови се малко, имаше линкове някъде из форума. Другият вариант е Защитникът на Правдата и Свободата, на Всичко Праведно, Честно, Почтено и Хубаво (най-вече на Едингс, де, ама с`я...) - и то прибягва до такава "обосновка" на своето мнение.

Що се отнася до обидата - не си показал по никакъв начин, че си човек, който би могъл да ме обиди. Пък и не проявяваш и грам фантазия по въпроса, освен това.
Last edited by Dilvish the Damned on Sat Nov 27, 2004 12:16 am, edited 1 time in total.

coldie

Post by coldie » Sat Nov 27, 2004 12:15 am

Не нямам желание да те обиждам освен това не си заслужаваш въображението!
Успя да ме изкараш от кожата ми за 2 секунди!Поздравления!
И се чувсвам отвратително,че трябва да се припирам за толкова маловажни неща!

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Sat Nov 27, 2004 12:20 am

Ех, дете, дете!
Не разбра ли, че никога не ми е било цел да ти правя каквото и да е? Aquila non captat muscas.
По въпроса за въображението - може да не съм си го заслужил, но така или иначе го имам. Което ти, от своя страна, досега не си демострирал.

coldie

Post by coldie » Sat Nov 27, 2004 12:43 am

Чак ме мързи да си изтрия постовете...Щот нямам въображение сигурно!

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Nov 27, 2004 10:48 am

В известна степен сте забавни...
Лично на мен (със сигуност, защото не съм чел внимателно) ми се струва, че ... Абе все едно, че спорите по- въпроса колко крака има коня- три или пет...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Sat Nov 27, 2004 3:14 pm

От всичко, което се изписа, май до никакво заключение не достигнахте?
Колди, може ли да попитам с кои книги сравняваш "Колелото"? Защото все пак има много фентъзита, от които "Колелото е по-добро" и може просто да си уцелил все от слабите книги :lol: .
"С 'Колелото на Времето' Джордан наложи господството си в света,който Толкин започна да разкрива"
Подобни неща за нещастие пише на половината фентъзи книги. Най-вече на по-слабите такива.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 27, 2004 7:58 pm

По темата очевидно има какво още да се каже, но младежът coldie вече не е юзър в този форум, така че за съжаление няма да може да участва в дискусията.

Благодаря за вниманието.
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Nov 28, 2004 6:13 pm

Да разбирам ли, че е баннат?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Nov 28, 2004 7:30 pm

Да, разбирай, че е баннат.
And you can't dance with a devil on your back...