За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории) експанжън

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Locked
Pag
Merchant

Post by Pag » Thu Aug 27, 2009 1:42 pm

Всичко си му е наред на боса, Гоше, наистина няма голям демидж ако всеки си върши съвестно работата. Безумно бързо умряха и при нас при пълен състав на рейда.
Снощи обаче бяхма само две маджета и СС на шампионите лекинко ни куцаше, та се наложи да уайпнем там два пъти дорде се разберем кой ще се саморазправя с паладина. Аз обаче съм позагубила инстинктите си з-аа ПВП битки и 25 играча + 10 моба ми идват малко тарапана - лесно губя ориентация и съответно ми куца СС-а.
И не знам защо но винаги моята костенурка първа я чупят, за да ми е още по-гадно :evil:
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Aug 27, 2009 1:52 pm

хеей, не забравяйте, че в момента нещата ги правим на нормал ТоС 25 мод :D подозирам, че хероик мода ще ни поизпоти, както си трябва :P
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Aug 28, 2009 10:13 am

такаа, ние снощи се събрахме за хард модс на Улдуар 25 и май ще удължим седмицата, да не се резетва инстанса и през другата, за да успеем да направим поне няколко хард мод-а...

иначе цяла нощ мряхме на Флейм Левиатан с 4 кули :lol: имаше моменти, в които ми идеше да си изгриза клавиатурата от яд... много е гадно да уайпнеш на 2%... а ние го направихме дори два пъти! но с инат всичко става! та след почти три часа мъки, боса се предаде барабар с кулите си, а на нас гордо ни се линкна ачийвмънта! :D

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Fri Aug 28, 2009 11:21 am

Аз пък снощи ходих с оффлайн алта на Анну, да се пробваме на ЗулГуруб. Час по-късно:

HAKKAR DOWN! ZG CLEARED!
E-peen boost - 20% :lol: :lol:

Сигурно успехът е бил заради невидимото присъствие на дебелото пиле :lol:

Като цяло беше скучно, единственото забавление се получи при тигър боса, където се чудех дали ще трябва да ги коля половин час :roll: Справих се в рамките на 12 минути, след 4-5 ресъректа на прийста :twisted:

Каразан си остава в ToDo-листата, да видим таз седмица кой ще пее в Операта :twisted:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Aug 28, 2009 11:47 am

честито!! :D
кажи сега този уикенд кога ще те водим в ТоС нормал и хероик? :D

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Aug 28, 2009 9:12 pm

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Aug 31, 2009 3:11 pm

Аз снощи реших, че ми се рейдва и влязох в PuG за Trial of the Crusader 10-man. Не бях чела тактики грам, но гиърът ми ме спаси от kick. Докато чакахме хората да се натуткат си бях отворила WoWWikipedia и прочетох тактики за първия бос, другите ги научих в движение.

Не зная как се получи, явно имахме добра група (паладин хийлър, холи ПвП прийст, който беше просто IMBA!!! и аз), но го изчистихме с много малко wipes от незнание на тактики. Явно хората бяха схватливи и не им трябваха дълги и пространни обяснения. Признавам си, че бях объркана на червеите първия път, но после схванах, както и на близнаците накрая, но битката е великолепна и бързо схванах.

Като цяло паднаха колан за шедоу прийст и neck item за шедоу прийст, които pass-нах на уорлока. Много съм доволна, инстансът е разкошен. Голям кеф! Може би, защото се учиш в движение и напрежението е по-голямо, но като ми създават горещо под прийсткото дупе е страхотно.

Във възторг съм от ПвП частта, ако не беше холи прийста (17к мана само, но не умря копелето и диспелваше по-бързо от мен и беше някакъв луд просто) щяхме да си измрем. Аз от незнание диспелвам Ънстейбъл афликшън и като цяло се разсейвам да гледам Декърсива и за секунди изпускам hp bars :roll:. Накрая се сработихме. Толкова много Фиър в живота си не съм ползвала, дори PS на мен си кастнах О_о като ме погна тоя ми ти паладин и уорлокското гадно животно (споменах ли, че го мразя!).

Изобщо Hooray, кеф голям. Съмнявам се, че с друг PuG ще е така приятно, хората не бяха от известни гилдии, изключая един шаман от Dragon Legion. Но отново да изкажа възхищение от PvP priest-а, който ни спаси дупетата срещу хордитата.

Използвах си Триумф емблемките, за да си подменя единия пръстен, защото имах един със средно качество :D. Повиших крита и сега мисля да сменя някои от gems, които имам за крит с такива за SP+intellect. А тринкетът с интелект за 50 емблеми, колкото и да ме блазни, смятам да го поотложа засега, защото си имам много и добри тринкети. Даркмуун картата е прекрасна.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Aug 31, 2009 3:36 pm

такаа... що ми се струва, че гилдията ни колекционира абсурдни ситуации...

за снощи имахме обявен редовен рейд за У25 (хард модс)... записани за него имаше 30 човека... радостта ни не трая дълго, защото РЛ сортирал в Рейд-календара записаните на "одобрени" и "неодобрени", като по Закона на Мърфи, играчи от "одобрените" не се появиха, а тези от "неодобрените" демонстративно (по мое мнение) си играеха на алтовете, но не се джойннаха към рейда (и то - новия ГМ на гилдията и гаджето му - офицер - страхотен пример за подражание)... така рейда стартира да прави ХТ-02 на хард мод с 24 играча в него, от които 2 офф-лайн и 1 афк, както и 2-ма абсолютно нови играчи - хилъри... (всъщност единия от офф-лайн малко по-късно мина офф, та може да се каже, че стартирахме с 1 оффлайн)... та дотук с радостта да имаш 30 записани за рейд...

излишно е да казвам, че на хард-мод-а на ХТ се провалихме с гръм и трясък... тука иде другия абсурден момент... този мод са го правили гилдии в началото на лятото, когато не са били дори така добре облечени, както ние в момента... имахме роге с над 8к. дпс, над 5 играча с над и около 7к дпс, масово - между 5.5 к и 6к.... и въпреки това недостатъчно дпс да убием сърцето... :roll: вероятно сетъпа куцаше или това, че нямаше елементъл шаман, или това, че имаше незает рейд-слот, или че хилърите бяха твърде много - 6, ако не се лъжа... не зная, но не се получи... дори не бяхме близо до целта...

както и да е... след няколко уайпа решиха да го правим на нормал-мод... но и РЛ, и народа в рейда се вкисна... защото обявения рейд за хард модс на Улдуар 25, при 30 записани, се превърна в поредния летен рейд, дето не можем да го запълним с играчи, а и без шанс за хард модс... до такава степен РЛ се спихна, че на Коло никой не лийдваше и когато боса бе на минимален живот половината рейд блъскаха по него, а останалата половина - по лявата му ръка, просто защото никой не казваше по Вента кой е таргета... честно казано тази дребна подробност ме демотивира най-много да рейдвам до края на вечерта... последва опит за хард мод на дамата с котките - да бием само нея, но не и котките й, където издъхнахме буквално веднага - хилърите не удържаха ударите върху танковете май... РЛ веднага нареди да я бием на нормален мод и последваха 3-4 нови уайпа поради каква ли не причина... просто сякаш народа отсвири да гледа сериозно на рейда... Ходир го пробвахме два пъти на някакъв хард-мод, при който не се ползват аддовете - умряхме на 2%... и РЛ се отказа да го мъчим и него, та го убихме нормално... Фрей пробвахме само с 1 допълнително дърво, ама стана мазало, дори не мога да си помисля как би било с 3... новите 2 хилъра не знам какво си мислеха, че трябва да правят в рейда, но определено не хийлваха, както се очакваше от тях... абеее, драма... като за довиждане уайпнахме два пъти на нормален мод на Торим... отвратителен рейд, ужасна вечер!

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Aug 31, 2009 4:06 pm

дааа.. бяхме трагедия снощи. Хора, запътили се да правят хард-моуд, внезапно се спихват след 2 неуспеха. Общо взето на няколко пъти се казва, че в този случай се уайпва, докато не сработят нещата, но лидерът ни не е от най-търпеливите. Освен това сам той обикновено се притеснява твърде много от напрежението или разочарованието, което възниква и просто отсвирва нещата бързо. Поради което се запътихме дружно към следващите босове. И се видя, че положението хич не е розово - някакви безумни грешки в рейда. На дамата с котките редовният ни проблем беше пула - главно защото хийлърите хич не бяха в час. Двамата нови си отнасяха по един убийствен удар, защото се пънеха да хийлват от самото начало, когато агро се дърпа само то това, че дишаш (той и нашето бившо ГМ/РЛ-че мря с гномски писък, щото си дърпаше агро отрано). Абсолютно безобразие беше това!

Дима, дай, плс, някакво инфо за Collateral. Много симпатична девойка, обаче май не се чувства хич уверена. Гиърът й не е зле, а старите ни холи паладини хийлваха страшно много повече, в сравнение с нея. Подозирам, че е защото още не познава рейда, тактиките на този рейд и задачите. Щото Трууп има навика да раздава команди, които не винаги са много в час. То още предния път, като я взехме там се опитах да кажа, че е по-добре да е в коридора, ама решиха, че щото не познавала коридора (то щото е голяма мъдрост и умение да хийлваш там), да стои в Арената. Което е пълна глупост. С тези единични каст-хийлове, при dmg, който върви там и плюс дебъфа, увеличаващ каст тайма, да държиш пала в арената, а да пратиш най-добрия мас-хийлър в коридора, е просто покъртително. А на втория опит ми идеше да бия шамари наред. Все едно за пръв път влизаме на тоя бос и не знаем що е то "chain lightning" и че има някакво значение колко близо си до другарчетата. Предстои въпросният удар, а те търчат право към ближните си, че да се пържат заедно. Измряхме като първите идиоти.

Общо взето с такава нагласа и ентусиазъм, не виждам изобщо какви хард-модове ще правим.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 31, 2009 4:19 pm

Аз вчера станах 20 левел :). Сигурно печеля приза за най-бавен играч на WOW. Някой да даде акъл къде да левелвам оттук нататък най-добре?

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Aug 31, 2009 4:25 pm

RRSunknown, идея нямам за кой от героите си говориш - за ордата или алайънса, както и каква раса левълваш, че да дадем адекватен съвет :D

за нашите пишман-хард моудс, и аз мисля, че с рейд като снощния доникъде няма да се докараме... то не само паладинката, която съумя да се поддържа под 1к хийлинг, и аз не зная как - вероятно като перманентно умряла, но и новия друид-хилър се придържаше около нейното ниво на хийлинг - тотално недостатъчно и абсурдно за възможностите за хийлинг, които всеки друид има... :roll: да се надяваме, че ще се поокопитят и ще покажат по-големи възможности...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Aug 31, 2009 4:35 pm

Lannis wrote:дааа.. бяхме трагедия снощи. Хора, запътили се да правят хард-моуд, внезапно се спихват след 2 неуспеха. Общо взето на няколко пъти се казва, че в този случай се уайпва, докато не сработят нещата, но лидерът ни не е от най-търпеливите. Освен това сам той обикновено се притеснява твърде много от напрежението или разочарованието, което възниква и просто отсвирва нещата бързо. Поради което се запътихме дружно към следващите босове. И се видя, че положението хич не е розово - някакви безумни грешки в рейда. На дамата с котките редовният ни проблем беше пула - главно защото хийлърите хич не бяха в час. Двамата нови си отнасяха по един убийствен удар, защото се пънеха да хийлват от самото начало, когато агро се дърпа само то това, че дишаш (той и нашето бившо ГМ/РЛ-че мря с гномски писък, щото си дърпаше агро отрано). Абсолютно безобразие беше това!
Винаги страхотно много ме е дразнело спихването на ентусиазма и нагнетяващите се нерви в такива ситуации. Какво толкова, wipe-ва се, голяма работа. При игра на heroic и опити на hard modes е очаквано, че вероятно няма да е лесно и вероятно ще се умира. Умирачката дори е важна, трупат се впечатления, опит и хората свикват какво трябва да правят и се сработват. Не е лесно по подразбиране, трябва си организация и тренировки. Ето на, като сте направили Левиатана с 4 кули, wipe-вали сте три часа, накрая е паднал. Така се прави. На мен ми е приятно да правя прогрес по този начин. И обикновено недоумявам как може да падне 'морала' и настроението след два-три неуспешни опита. Нима всичко трябва да е безумно лесно? И три часа да умирам пак ще съм на линия (освен ако не ме изрита някое родителско тяло).

Относно Кола. Тя е real life съпругата на бившия ми гилд лидер - Vura. Мадамата имаше страхотни проблеми с компютъра, лаг и прочие и влизаше рядко в рейд (Специално Улдуар10). Улдуар 10 го е рейдвала сравнително рядко. Откакто й подмениха компютъра играеше по-често. Тя беше мейн хийлъра при единствения път, когато убихме Генерала. Като цяло почти винаги се конкурираше с мен в Рекаунт по хийлинг, което не е добре, като се има предвид, че е холи паладин.

Действително количеството хийлинг е чудновато малко, а има добър гиър, наистина. Винаги е играла холи паладин обаче и има опит. Не зная защо и какво се случва с нея, но се старае. Тя и аз имаме по-малко опит на 25 души рейд - никакъв опит на 25 души рейд в Улдуар след Кологарн. Като цяло човекът който дава хийлинг задачите трябва да е възможно най-ясен ако има нови хора. Но това си го знаете.

ЕДИТ: Аз и друида го познавам, той има сума алтове и твърдеше, че има опит в Улдуар 25 и т.н. Като ДК танк в Накс 25 на първия рън, който направи с нас хич не изглеждаше добре, но и тогава стана грандиозен гилд скандал и той напусна озадачен.

Не знам как хийлва, но ... поне от моя гледна точка мога да кажа, че определено е трудно с нови хора. Трябва си време, за да си свикнете :(.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 31, 2009 4:48 pm

Tais wrote:RRSunknown, идея нямам за кой от героите си говориш - за ордата или алайънса, както и каква раса левълваш, че да дадем адекватен съвет :D

за нашите пишман-хард моудс, и аз мисля, че с рейд като снощния доникъде няма да се докараме... то не само паладинката, която съумя да се поддържа под 1к хийлинг, и аз не зная как - вероятно като перманентно умряла, но и новия друид-хилър се придържаше около нейното ниво на хийлинг - тотално недостатъчно и абсурдно за възможностите за хийлинг, които всеки друид има... :roll: да се надяваме, че ще се поокопитят и ще покажат по-големи възможности...
всичко изтрих оставих само паладина човек който ми буустнаха с пари. b.t.w Тръгнах да купувам глифове и установих че тия дерат по две кожи (30-40 злато) за някакви наистина жалки и безмислени бонуси .

Pag
Merchant

Post by Pag » Tue Sep 01, 2009 12:23 am

Язък ти за подписа :?

Таис ,Лийд, не става от веднъж с нови хора и лош рейд лидер и вие си го знаете. Дайте им време да свикнат с тактиките ви и с темпото ви на игра. Наистина ми е тъжно за чета, че имате проблеми, но всички сме били новаци в непознати гилдии - помните как беше :wink:
При нас няма нищо ново, гринд на У25 и тази седмица, след сряда започваме уайп фест за господин Звездичко.
Много ще боли, знаем си, но пък ще е фън най-после, че нещо ужасно ми доскуча 25-цата на нормал.
Ах, и малко се моля да сме сървър-първите направили новия в сряда. Не че имаме шанс с рейд в 8 вечерта, но поне да си помечтаем...
И да се оплача - безумен лаг и кофти връзка както винаги от БТК. Умрях от срам днес на Йоги - 24 човека чинно чакат БТК да си оправят смотаните варненски хъбове. Е, не ги оправиха. А и РЛ не пожела да ме смени, колкото и да го молих и да му обяснявах, че е безсмислено да ме чакат.. Срам ме е още :( Не причиних уайп, но и нищо не допринесох със смотаните 4500 дпс
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Sep 01, 2009 1:50 am

Язък ти за подписа
Що ? Аз не цикля изобщо - просто само един ден (неделя) играх играта и то си изпълнявах куести и разглеждах територии . Дори отидох в Нортренд но не успях да прибягам надалеч :)