Weird things Japanese

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 15, 2009 2:12 pm

:mrgreen: Давай давай...
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Thu Jul 16, 2009 11:05 am

Малееее, как съм я изтървала тая тема.... :shock:

Снимките и пътеписа са направо... нямам думи :shock:

Искам ощееее.... :cry:

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu Jul 16, 2009 3:02 pm

Всички искаме още, а Moridin пусна зарибявка и изчезна пак.
пък аз научих нова за мен дума от Гибли - клифхенгър:)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 16, 2009 3:13 pm

Елица wrote:пък аз научих нова за мен дума от Гибли - клифхенгър:)

МУАХАХАХАХАХАХАХАХА!!! Доживяхме! Някой научи чуждица от Гибли! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jul 16, 2009 3:28 pm

:lol: :lol: :lol:
И все пак, това показва и че чуждиците не са толкова общо приети...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu Jul 16, 2009 3:42 pm

Показва само, че ако човек не се интересува от сериали, има шанс да не е срещал точно тази. От търсенето ми в нета останах с впечетлението, че всички сериозно гледащи ползват само нея. Не срешнах един да го напише по-засукано на български.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jul 16, 2009 4:08 pm

Е, то няма аналог на български, а и като търсиш него е логично да намериш точно това:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 16, 2009 6:12 pm

Тъй като това реално е моят аналог на темата за споделете ;р позволявам си да споделя, че най-сетне получих добър резултат в гадния рисърч и животът е толкова по-лек!!! Току-виж и ШД брой ;р

Колкото до клифхенгъра.. ами май не е точно такъв, щото бях нещо разочарован. Безспорни са няколко неща:

- изложбената зала (една от многото) на Токио по всяка вероятност слага НДК в малкия си джоб поне откъм организация ;р

- островът на който се намира залата и панаирът - Одайба - е страхооотно място, просто ПРАВЕНО за разходки (въпреки хвърчащите навсякъде коли и не чак толкова чистото море). Не знам как но докарва ужасно много кимочи га ии, както казват японците, т.е. да се чувстваш добре :) обезателно отивам там пак

- да не говорим, че на връщане от панаира попаднах на инстински официален косплей ивент, с платени фотографи и всичко :mrgreen: боже ТОЛКОВА беше ужасно - в смисъл не че не е кинки да зяпаш невръстни и необичайно надарени японки, чекнещи се по шарени гащички под латексови миниполи, но ужасяващия фалш и незаинтересованост, с които докарват тези невинни лолита физиономии е потресаващ! Цялата магия си отиде! Друг е въпросът, че идиотизмът на костюмите според мен е ненадминат и от самите анимета де ;р

- Сумарно панаирът беше по-голям от българския, но не с ужасно много. Няколко неща ми харесаха: (1) много голяма интернационална секция, с повече от 20 представени държави (срв. България със средно три); (2) доста повече активитата, вкл. такива за деца, но също демонстрации и лекции.... е това може би го има и на българския?; (3) секция за "преговаряне за права" - това не ме вълнува, но изглежда куул да го има; (4) секция за вносни книги на цени по договаряне от кашони (а.к.а. Славейков)

- Всички тези разбира се и не ми харесаха с:
(1) на повечето интернационални щандове книгите не се продаваха?!!? втф... мязаще повече на представяне на държавата, нежели на книги; (2) активитата бяха основно на японски, а панаирът все пак се бараше интернационален; (4) бяха ужасно подредени и тъпкани с хора, просто нямах нерви да гледам.. а и не бяха и толкова евтини де

- Отстъпките бяха 20%, както и в България, и то не навсякъде, а също липсваше особена информативност, каквато очаквах, като за японско мероприятие. Обикновено имат принтирани тонове хартия и винаги някой ти показва пътя. Тук имаше една (доста готина наистина) карта на щандовете, но примерно аз исках да питам (естествено) къде има книги за оригами, а нямаше кого. Не се очаква все пак да ги знам издателствата наизуст, мисля си, а и да се очаква, не би било зле някой да може да помогне с тая задача.

- Системата за влизане беше доста готина - регистрираш се на входа и получаваш картичка-бадж "посетител", "издател", "търговец" етц. ИМаше УЖАСНО много хора и все пак работеше добре. Такса имаше (12$) но беше малко нещо символична - навсякъде имаше покани, с които можеш да си я спестиш. Може би издателите плащат, а не читателите, не знам.

И така... уви не мога да насмогна да пиша тук и това е... може би пост-фактум? :) добре че имам добра памет ;р най-забележителното последно нещо беше пътуването и гостито ни с Мели в зоната около Хирошима - страхотно изкарване, съчетано с най-красивото за мен място в Япония - свещения остров Мияджима. По ФБ съм качил снимки оттам конкретно, за който може да гледа ;)

Утре отивам да катеря Фуджи. Стискайте палци!!!

п.п. преди щях да пиша за тайландския панаир и японския празник Санджа, но като се замисля то какво толкова да му пишеш.. храна и пеещи японци :mrgreen:
This is it. Ground zero.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Fri Jul 17, 2009 9:56 am

Е пиши деее :(

Ние къде ще видим пеещи японци иначе? :cry:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 30, 2009 7:46 am

На филмче :mrgreen:

за пеещиет японците не знам, но УЖАСНИТЕ ПЕЕЩИ ЦИКАДИ до прозореца ми са нечовешки! не стига ужасната жега, все едно си в постоянна сауна, ами и някакви Гигероподобни насекоми не спират да вречат. Аман! Оня ден една влетя през прозореца, ма докат се обърна да я снимам, се махна гадината.

А дефинитивно има кво да се снима! Некво гига кошмарно създание е. Нашите цикади в България едва можеш да ги видиш, а това е пръст и половина голямо да ге! И само цвърчи нонстоп. НОНСТОП!
This is it. Ground zero.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Jul 30, 2009 10:30 am

Абе ти не си ли отишъл да обменяш опит? Кво само обикаляш насам-натам? Я малко по-сериозно. :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 30, 2009 10:58 am

Опит и телесни течности трябва да се обменят постоянно!!!
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Jul 30, 2009 11:17 am

Moridin wrote:Тъй като това реално е моят аналог на темата за споделете ;р позволявам си да споделя, че най-сетне получих добър резултат в гадния рисърч и животът е толкова по-лек!!!
Сподели какво представлява този рисърч, че ми е любопитно :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sun Sep 13, 2009 10:02 pm

Знам, че тази тема е на Мор и няма нищо общо с това, което пускам, обаче заглавието й е единственото в тоя форум, достойно за следната новина:

http://blog.newsarama.com/2009/09/07/pu ... mpf-manga/

W... T... F.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Sep 14, 2009 1:11 am

Не се учудвам. Никак. Хич. Изобщо. Нъц.

Това е толкова в техен стил. :lol:

А и що не в крайна сметка? Стига да не я пуснат в Шонен Джъмп, си е ок.

По-якото е, че са правили преди Капиталът на Маркс. Те тфа искам да го видя.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.