За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории) експанжън

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Sep 15, 2009 12:59 pm

То аз и не сложих Глиф ъф Флаш хийл :roll:. А макро за стоп каст нямам, което не е проблем да се намери, ще трябва да го сложа на 1, а там имам Fade обикновено. Пък и макрота не съм ползвала никога и не знам дали ще се оправя. :mrgreen:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Sep 15, 2009 1:17 pm

Да дам моя принос:)

Личното ми мнение е, че за 5-ман инстанс дисциплината е по-удобният спек. И тук спокойно ще оставя място на Таня да се изкаже, защото тя дисциплина май не е пробвала, но за сметка на това хийлва с холи билд на хордския си прийст.

По принцип това, което е написал Светльо, важи в пълна сила за по-старите билдове и аз все още се опитвам да го ползвам на моменти. Работата е там, че със serendipity цялата ротация на холи прийста май е променена. Честно казано за мен холи е идеален спек за рейд-хийл при Улдуарските битки с масов демидж. Всичко се върти около поддържането на стаковете серендипити с флаш хийл, така че да имаш опцията за два бързи РoH (два заради някакъв бъг). Но това съм сигурна, Елейн, че си го видяла вече на сайта на елитистите. Идеята е да гледаш да генерираш колкото се може повече мана в по-кротките периоди, за да дадеш ударна доза хийлиниг при АоЕто. Недей да сравняваш опита си от 5-ман инстанса с това, което те чака в рейд. Там си има танк хийлъри.

Прекъснатият ГХ е идеален за танк хийлинг в инстанс май. Гледаш да имаш готовност да го кастнеш, а в останалото време следиш какви ги върши групата.

Истината е, че за рейд аз също все още не съм отработила напълно холи хийлинга. Многото масов демидж ме стресира и се напъвам да компенсирам бързо, а това е лоша стратегия (т.е. въпросът е да си познаваш добре битката). За тринкети гледай това, което ти помага за генерация - спелпауър като холи прийст имаш достатъчно. За глифове бих те посъветвала да вземеш флаш хийла и да зарежеш РоН. Глифът за Гардиан спирит има смисъл за рейд, както съм обяснявала по-рано. Всичко останало е въпрос на това да нацелиш правилната ротация. Ние и двете имаме малко сбъркани рефлекси покрай дисциплината.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Sep 15, 2009 2:44 pm

Какво ви е отношението към Renew? Знам, че Таис го е spec-нала и го ползва, Ланис съм я чувала и с друго мнение за талантите за Renew. Кога и как го ползвате? По принцип започвах с него, но и то яде много мана. И да вероятно ще сменя единия гилф. :roll: Като се замисля трябва и да си bind-на някои от скиловете, че ми е трудно да ходя до 8 :P, за Binding heal.

Искам да се оплача от Circle of Healing. Защо хийлва за толкова малко! :evil:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Sep 15, 2009 2:53 pm

Ренюто беше включено в билда ми - преди последната смяна. Реших да се откажа за него, защото в рейд няма достатъчно време за него. Няма смисъл да се надпреварваш с хотовете на друида. Докато наредиш няколко ренюта, друидът ще го е направил по-добре от теб, а ти губиш време, което да ползваш за FH+CoH+PoH комбинациите. Що се отнася до СоН, не можеш да очакваш инстант хийл за 6 човека да хийлва за много. Да не говорим колко е ценен - хийлва независимо от това кой в коя група е и използва smart healing - т.е. само тези с по-ниско hp. Преди време холи хийлингът се беше превърнал в спам CoH.

Goshko
Misting

Post by Goshko » Tue Sep 15, 2009 4:30 pm

За Holy има много повече варианти като build и глифове отколкото за Discipline. За 5man както писа Lannis дисциплината е много по-лесна и сигурна за използване. Holy е за raid най-вече и по-точно за AoE heal. Не вярвам някой да те кара да лекуваш танк на holy.

Прекусването на Gheal става лесно с макро или с мърдане, но няма особен смисъл - целта ти не е да лекуваш танк а то само за това става.

След като решихме че Greater heal не се ползва да минем по талантите ти (само тези за които имаме разминавания казвам, неща от типа на SoR или Spiritual Guidence не мисля че има смисъл да се обясняват :) ) - За Renew или 3 точки, или 0. Healing Focus е въпрос на избор, аз лично го харесвам, но не е задължителен.

Divine Fury е безсмислен талант - така или иначе gheal не ползваш, Heal още по-малко така че може да го прескочиш. Spell Warding е далеч по-полезно особено с масовия spelldmg в повечето encounters.

Desperate Prayer също е въпрос на избор - ако имаш точки и мислиш че ти помага - давай смело.

Improved Healing е безсмислен талант - намалява цената на 3 магии които не ползваш (lesser heal, heal и greater heal) една която нямаш (Penance) и една която се ползва с Inner Focus в 90% от случаите (Химна)

Най-сериозното разминаване е че вземаш Empowered Healing. Този талант не е толкова добър колкото изглежда. Половината талант директно е излишна защото се отнася за gheal. Оставащата половина - ако приемем 3k spellpower в raid значи flash heal-a ти ще лекува за около 450 повече. Реално това е около 7-8% увеличение само за една магия. Често използвана, но само 1. Ако вместо Empowered Healing вземеш Blessed Resilience вече си напред защото имаш +3% healing на всичко, а и ти остават точки за Test of Faith който реално е най-добрия от трите изброени таланта, а не си го включила. Пет точки от Empowered Healing + 1 от Desperate prayer и имаш достатъчно точки и за двата таланта.

Опитвах се да набутам и аз Body and Soul в build със подсилено Renew, но не става :( Накрая препочетох renew. Обаче ако ще разчитаме на renew ни трябва и глиф за renew, та и глифа на PoH падна жертва на промяната, но съм доволен. Lannis друида може да нареди много неща, ама renew - никога :P ако си подредиш грида да ти брои секундите на renewтата които имаш си е много удобно и лесно. Аз лично съм го направил да ми показва във всяко прозорче колко остава от weakened soul, колко секунди имам още на mending и кой скок е, колко секунди имам още оставащи на renew за всеки. Отначало е малко объркващо, но се свиква и е много приятно после.

За gear-a - намали малко крита и вдигни спирит и haste. Не че не си го знаеш де, то си си го написала.

P.S. Една точка на Empowered Renew е задължителна защото тогава ще може да проква Clearcasting.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Sep 15, 2009 4:44 pm

Тук и аз едно благодаря ще кажа:)

Много са резонни нещата - преди малко точно се обяснявахме с Елейн на кюто за сходни неща.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Sep 15, 2009 5:01 pm

Еха, а аз се чудех на билда на Poptisse :D, а и на избора на таланти на някои други холи прийстове в Армъри от хардкор гилдии.

Напълно си прав, че като холи в рейд ще се налага да АоЕ heal-вам, обикновено в конкретни моменти, защото масовият демидж е предвидим, ако си познаваш битката, нали така. С танковете ще има кой да се занимава - едва ли има 25 души рейд без паладин хийлър.

Като глифове при теб са Flash heal, Renew, Circle of healing? Как ползваш Renew по принцип? Горе-долу каква ротация ползваш? 3хFH, PoH, CoH, Mending на таргет от рейда или предимно на меле/танк? Като цяло да разбирам, че Mending ти подскача винаги и винаги държиш Серендипити?

За гиъра си прав. Ще взема [Evoker's Charm] с емблеми, сега имам [Frozen Tear of Elune]. Мисля да взема [Band of the Invoker] с triumph emblems. И мисля да си събера орбове и да си направя [Spellslinger's Slippers]. Ще видя тогава с колко хейст ще разполагам и спирит.

Хехе, Тишо, сега виждам за добре облечения паладин танк и Реню-то ;). ЛоЛ!

Edit: Ланис заглеждала ли си билда на Фиделити? Не мога да си обясня избора на таланти. Major Glyph of Fade? Anax пък ползва Major Glyph of Spirit of Redemption.
Last edited by Elayne on Tue Sep 15, 2009 5:40 pm, edited 1 time in total.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Goshko
Misting

Post by Goshko » Tue Sep 15, 2009 5:40 pm

Глифовете ми са Renew, CoH и Guardian Spirit (много подценяван глиф). Лекуването си зависи от битката естествено, но обикновено PoM е на танка защото мелетата си вземат покрай него та има къде да отскача. Има изключения разбира се - например нa близначките в ToC няма особено значение къде се пуска стига да има и други хора около първия защото dmg има за всички.

Ротация е трудно да се каже - зависи кой и колко dmg поема. Когато всички вземат по много dmg за кратко време (Frozen Blows, Tantrum) няма време да се стаква Серендипити или да пазиш мана - общо взето тогава е (приемаме че имаш стакнато serendipity в началото) Prayer (безплатен flash ако има) CоH (безплатен flash ако има) Prayer (безплатен flash ако има) Flash heal и CoH пак е заредил и така докато умението на боса свърши.

Когато е плавен dmg-a (на близначките примерно) може да се кара само на CoH, flash heal и renew и да пускаш Prayer само с пълно Serendipity ако има група която е назад много.

Renew гледам да има на танковете постоянно и ако има време слагам и на хора, които са взели инцидентен dmg, който се предполага че няма да ги удари пак веднага (casters на които сноболдите са хвърлили огън например - едно renew, един rejuvination и са готови) или хора с дотове които не могат да се изчистят (огън/отрова на червеите, дота на Ануба).

За танк heal не че не става holy - може, просто е неефективно. На битки на които трябва да се държи само танк освен да държиш PoM, renew, flash heal spam и да ти се иска да си дисциплина няма какво да направиш :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Sep 15, 2009 5:56 pm

Дима, сори, че засега няма да коментирам, но днес нямам време за нищо (вече е почти 18 часа, а не съм влизала дори в гейма), а тепърва ме чака подвързване на учебници за утре...

аз ето по този начин съм си наредила нещата на моя холи-билд на ордата-героя ми

http://armory.wow-europe.com/character- ... gn=Zenedar

но както сама виждаш, тя е без гиър, защото почти не играя с нея, а и билда й е правен за хероици, не за рейд... глифовете се виждат също...

честно казано, не съм имала проблеми с нея из хероиците като хилър, но както Ланис спомена, при холи билд трябва много да следиш ситуацията, за да имаш най-добра ефективност на най-ниската цена (мана)... мисля, че всъщност мене точно това ме очарова на играта с холи-билд, защото имаш огромен арсенал от възможности за хийлинг и следиш какво се случва в битката, за да знаеш какво да избереш да кастваш, така че да не останеш без мана... но то е въпрос на свикване, познаване на битките и опит... не бъди твърде самокритична към себе си в началото... :P

бягам да подвързвам тетрадки и да пия поредния аналгин, че ми се повръща от главоболие цял ден... :(
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Goshko
Misting

Post by Goshko » Wed Sep 16, 2009 11:14 am

Снощи най-накрая се събрахме и направихме hard mode на Hodir. Той пък взе че се зарадва че сме го освободили и ни пусна 2 оранжеви парчета. Първия събиращ има вече 26 и направо го усеща чука в ръчичките си. Или клончета или каквото там имат друидите :lol:

P.S. Миналите 2 седмици имахме точно 2 оранжеви от 2 Улдуара - задължителните от Йоги и това е. Тази седмица 4 или 5, доста добре. Ако не бяхме спирали през лятото сигурно щяхме да сме събрали 2 чука до сега (бяхме гилдията с най-много парчета доста време) ама какво да се прави :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Sep 16, 2009 12:27 pm

Аз да продължа да мрънкам :mrgreen: - снощи смених билда отново, courtesy of Goshko. Изкопирах неговия и неговите глифове. Запътих се към хероиците и уви резултатите не ми харесват. В един момент танкът (който последните години е играл с холи прийст само) ми казва (вече влизаш в крачка, виж как нямаш драстична консумация на мана), в следващия момент някой от партито умира. Много е неприятно, че нямам нищо, което да ми се равнява на комбото PW:Shield + Penance за спешни случаи. Нещо, което да задържи положението за секунда, за да кастна нещо друго, инстант. Или директно инстант, който хийлва за много. Като започне някой да умира бързо аз просто няма какво да кастна. Renew и се набирам на Flash Heal, Hasted Greater Heal пак е много бавно за тези случаи. Другият вариант е да ползвам CoH... Говорим за случаите, в които GS е на куулдаун.

Хубаво си AoE heal-вам, обаче за разлика от дисциплината, тук hp-то на играчите непрекъснато мърда напред-назад. Няма такава стабилност и само нерви ми създава. Може и да хийлвам за малко като disc, обаче мога да реагирам много по-бързо и за достатъчно Hp, за да не умре никого. Не ми умират хората по хероици, хич. А сега започнаха да мрат при напечените моменти. :oops:

Поне improve-нах гиъра за холи. Купих си neck, крафтих ботуши и се присетих, че коланчето от Малигос е много прекрасно и си го пазя, та го regem-нах и сега съм и с него. 14% haste :). Сега освен да се престраша да вляза в някой рейд да похийлвам, друго не ми хрумва...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Goshko
Misting

Post by Goshko » Wed Sep 16, 2009 12:32 pm

Припомни си правилото за 5man - If I die, it's the tank's fault. If the tank dies, it's my fault. If anyone else dies, it's their own fault.

Много обичам някой dps (любимите са ми rogues) като умре защото просто ТРЯБВА да се набие в групата с FoK спам преди танка и напише "Heals!?!" да отговоря "Oh I'm sorry I wasn't aware that we changed tank"

Отделно че щом така или иначе имам dual spec винаги си минавам на дисциплина за 5man, защо да се мъча :) Иначе oh shit бутона ти е Guardian Spirit. С глифа е на 1 минута все пак.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Sep 17, 2009 11:10 am

Успяхме да минем вчера ТоС и за мен пак нямаше нищо от това, което чакам. Но поне отмъкнах една роба с много хейст, че ми писна нищо да не вземам. А е и хубава.

Весело стана след рейда, когато 9 души от самия рейд решиха да минават дейли хероика и почнаха да се закачат, че ще се състезават. Обаче им липсваше едно дпс и аз се замъкнах с моята паладинка. Много беше весело. Всички стоим във Вент и се бъзикаме, а в това време - спийдрън - нон стоп пул. Нашата група беше "много паладинска". Пала танк, пала хийлър, пала дпс. Самият бърз пробег не беше толкова важен сам по себе си, но състезанието беше тръпката:). Ние бяхме първи :). Почнаха да се шегуват за подобен спийд на Улдуар. То е ясно, че няма да можем, обаче как пък сладко се размечтаха:).

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Sep 17, 2009 11:35 am

Информационен бюлетин на Зенедар:
- дейли хероик днес - HoL
- дейли нормал инстанс - UP
- дейли бижутерски - ще събирате кокали на дрейкове
- дейли куукинг - ще колекционирате полу-празни (пълни) чаши
- дейли фишинг - даларанските подземия.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Goshko
Misting

Post by Goshko » Thu Sep 17, 2009 12:07 pm

Вчера почваме ToC и решаваме понеже вече имаме 10-12 орба да ги пуснем на бид след Ануба. Аз почвам да се жалвам че не е падала рецептата за haste brace-a на сървъра и ми казват "Спокойно бе, сега ще падне". Убиваме боса и пада :shock: Та си направих нови bracers освен това взех и един токен за ръкавички, като за 1 час хич не е зле :)