За Holy има много повече варианти като build и глифове отколкото за Discipline. За 5man както писа Lannis дисциплината е много по-лесна и сигурна за използване. Holy е за raid най-вече и по-точно за AoE heal. Не вярвам някой да те кара да лекуваш танк на holy.
Прекусването на Gheal става лесно с макро или с мърдане, но няма особен смисъл - целта ти не е да лекуваш танк а то само за това става.
След като решихме че Greater heal не се ползва да минем по талантите ти (само тези за които имаме разминавания казвам, неща от типа на SoR или Spiritual Guidence не мисля че има смисъл да се обясняват

) - За Renew или 3 точки, или 0. Healing Focus е въпрос на избор, аз лично го харесвам, но не е задължителен.
Divine Fury е безсмислен талант - така или иначе gheal не ползваш, Heal още по-малко така че може да го прескочиш. Spell Warding е далеч по-полезно особено с масовия spelldmg в повечето encounters.
Desperate Prayer също е въпрос на избор - ако имаш точки и мислиш че ти помага - давай смело.
Improved Healing е безсмислен талант - намалява цената на 3 магии които не ползваш (lesser heal, heal и greater heal) една която нямаш (Penance) и една която се ползва с Inner Focus в 90% от случаите (Химна)
Най-сериозното разминаване е че вземаш Empowered Healing. Този талант не е толкова добър колкото изглежда. Половината талант директно е излишна защото се отнася за gheal. Оставащата половина - ако приемем 3k spellpower в raid значи flash heal-a ти ще лекува за около 450 повече. Реално това е около 7-8% увеличение само за една магия. Често използвана, но само 1. Ако вместо Empowered Healing вземеш Blessed Resilience вече си напред защото имаш +3% healing на всичко, а и ти остават точки за Test of Faith който реално е най-добрия от трите изброени таланта, а не си го включила. Пет точки от Empowered Healing + 1 от Desperate prayer и имаш достатъчно точки и за двата таланта.
Опитвах се да набутам и аз Body and Soul в build със подсилено Renew, но не става

Накрая препочетох renew. Обаче ако ще разчитаме на renew ни трябва и глиф за renew, та и глифа на PoH падна жертва на промяната, но съм доволен. Lannis друида може да нареди много неща, ама renew - никога

ако си подредиш грида да ти брои секундите на renewтата които имаш си е много удобно и лесно. Аз лично съм го направил да ми показва във всяко прозорче колко остава от weakened soul, колко секунди имам още на mending и кой скок е, колко секунди имам още оставащи на renew за всеки. Отначало е малко объркващо, но се свиква и е много приятно после.
За gear-a - намали малко крита и вдигни спирит и haste. Не че не си го знаеш де, то си си го написала.
P.S. Една точка на Empowered Renew е задължителна защото тогава ще може да проква Clearcasting.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.