За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории) експанжън

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Locked
Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Oct 09, 2009 9:45 am

Добре дошла на Wolfscot :)

Няма да имаш проблеми за помощ на Зенедар :). Моите герои (тези, с които играя най-много в момента), са Lannis, Yoa и Borrya. Като цяло българската дружина е хванала и всички професии, та можем да помагаме. Borrya e инженер - т.е. ако някоя пушка ти се види добре полезна, be my guest. Патроните също мога да ги давам :)

Иначе за първи герой, каквото казаха хората досега - gathering professions най-добре, mining задължително, че рудите винаги се продават.

Boost за инстансите също няма да ти липсва:)

Аннуто танква много добре вчера:). Вярно, че му измъкнаха танкването изпод носа по едно време, ама щото като пиле е много по-полезен от другия друид като котка. Навлече перушината за благото на рейда.

Иначе мерси много за левитейт съвета. Вчера имахме три прийста в 10-ката. Бъфнахме първоначално рейдж (ма то и само рейндж беше народът), а после шадоу прийстът пое отговорността да подновява - голям смях беше. Само се носи из вента "levitate on me". Но пък наистина много добра работа върши. Макар, очаквам Близард да го фикснат скоро.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Oct 09, 2009 9:46 am

малиии, Анну, добре че снощи не бях у рейдовете, че сигурно щеше да ми скъсаш нервите с мрънкане за Пауърпю :lol:

аз снощи бях в ужасно настроение заради гилд-драмите, дето един от нашите уориъри успя да докара... то проблем си имаше, но тъкмо влезнахме в някакъв нормален тон и се достигна почти до договорка тази седмица да разчистим ФЛ и ХТ на хард мод, но от другата да екстенднат Улдуар 25, че да можем да направим и нови хард-моудс... и онова недоразумение в плейт омаза пейзажа... тръгна да ни подканя да се махаме от гилдията и да си правим нова... аз вече съм свикнала на изстъпленията му и просто го игнорирах... едва убедих и Муундъст да не му обръща внимание, но Рахманинов реагира на мига и напусна гилдията... тя ми изпрати поредния РМ, че вече е решено и напуска и тя... опитах се да й обясня, че това е насочено лично към мен и не е имал тях предвид, но безуспешно...

и така... удари ме здраво главоболието и не ми се говореше изобщо... на всичкото отгоре видях, че като реакция на офицерите не съм одобрена за ТоС 10, та направо се отписах, за да не ме и търсят... е, после пратиха Трууп да ме вика за ТоС 10 хероик, но отказах...

за късмет дейлито бе Вайълет Холд, та можех да го правя и полу-заспала... отидох първо с друида да хийлвам ПЪГ... по някое време получавам уиспър от един българин - маге Джоли, дали съм съгласна да ме изчакали, че да ги лекувам в ТоС 5 хероик... съгласих се и мина леко... някъде в това време за моя изненада видях, че повишават в Офицер бившия ни гилд-мастър... явно псевдо-офицерите ни вече не могат да се оправят със ситуацията... поздравих го, естествено, за повишението и той веднага ме захапа на уиспъри, че иска да говорим :? казах му да изчака да мина на Таис, че исках и с нея да направя дейлито... след което пак тръгна да ми обяснява как не трябвало да се говори във форума и че и той бил на мнение да се екстендва Улдуар 25, ама не можел да си позволи да го каже в прав текст... и как трябвало да се построял поста ми, че да им е благо да го четат офицерите... честно казано, умори ме допълнително с тези обяснения... казах му, че го наемам да ми пише постовете другия път... в един момент залитна, че едва ли не Конт е бил провокиран да се изцепи във форума, на което казах, че ако е съгласен с това, което Конт е казал, по-добре да ми го каже веднага, за да не си губим времето и да си ходя като Рах и Дъсти... та бързо отхвърли да е съгласен с Конт... и така... пратих го да прибира Дъсти и Рах и обещах съдействие за това, но няма да е лесно... нея мога да убедя, но Конт настъпи Рах, а той е доста безкомпромисен... лошото е, че Готия му е племенник и снощи се чудеше какво да прави... а това не е добре - да изгубим мейн-танка си...
та ясно защо хич не ми бе до рейдване... до такава степен слаквах във Вайълет Холд с Таис, че дпс-то ми бе 3.5... а чак след втория бос се усетих, че не съм бъфнала с интелект партито! :shock: извиних им се, разбира се, но те бяха от добри гилдии, оядени с гиър, та това не изм затормозяваше дпс/хийлинга и само се разхилиха, че по-важното, че маса съм им била направила... :)

а иначе, браво на вас!! :D втора група за пръв път стартира ТоС 10 хероик и вече сте на третия бос! юнаци!!
Ланис ще ни каже рейд 1 докаде се е добутал там :D

* * * * *

Габи, добре дошла на Зенедар :D
Обади ми се тази вечер, на който и да е от героите ми - Tais, Leed, Lean, Shaena, Ameli, за да дойда да ти дам по-големи торби и паричка... ще ти кажа и как да влезнеш в бг-канала ни... ще ти направя и двата глифа, дето ти трябват на първо време... виждам, че народа ти е дал добри съвети - послушай ги, те знаят какво говорят :) в момента даже Анну вдига точно драеней хънтър :wink:

Едит: ох, не видях, че Ланис е писала вече.. :) ама вие в една група ли бяхте, бре??
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Oct 09, 2009 10:09 am

Заедно бяхме:). Пък Анну дори почти не мрънкаше:).

BTW, не зная дали ще ти стане забавно от това, но снощи въпросният уорирър се беше обявил в рейд календара за жертвено агне.

Много се надявам да върнат Муун и Рах. Т.е. Муун по-лесно си я представям да се върне, но надали ще го направи сама. Още повече, че тя броеше Конт за приятел. :(

Добавено: този уикенд вероятно ще ми се наложи да работя, та за хероици ще мога чак късно да се включвам, ако още не сте ги минали.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Oct 09, 2009 10:34 am

въпросния уориър е добре да го пратят на психиатър, щото е опасно да се разхожда на свобода... ако не може сам да осъзнае какво е сътворил и ако не чувства вина поне към Рах и Дъсти, значи е ударил дъното... а те са много засегнати, именно от Конт - тази сутрин имах нов РМ от Дъсти в тази насока... :?

и аз се надявам да се върнат... много ще е трудно именно с Рах, дори и онова говедо в плейт да се извини... на тях де, то на мен не би му и хрумнало - по скоро ще се задави в собствената си отрова... но на мен отдавна не ми пука, а човек, дето толкова презирам въобще не може да ме засегне, каквото и да избълва... но те го мислеха за приятел...

за хероиците се очертава волна програма, защото и Аннуто ще е в Плевен... та кой кога свари да докопа парти, по-добре да не го изпуска... аз не съм сигурна и дали няма да ме удари музата да се подвизавам малко с орда-героите ми, че нещо напрежението напоследък ми идва в повечко... но да знаете, че тези дни ще муфтя някой от вас за един Зул`Фарак за шамана ми :twisted: само се чудя кой бе 7-мия куест за там, че съм събрала само 6... :roll:

Едит: Дъсти е писала в темата за това как да процедираме с прогресирането... това е добър знак :)
но ми прави впечатление, че офицерите са ме излъгали - не се маха ДКП-то автоматично, когато някой напусне гилдията - Рах и Дъсти още си ги има в ДКП-листа, а не са в гилдията от вчера следобеда... за колко ли още неща офицерите лъжат като дърти цигани, ама любезно :lol: явно и Рустера, и ДКП-то се пипат ръчно...

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Oct 09, 2009 10:43 am

Ако съм на линия, можеш да разчиташ за ЗФ. Нещо ми се ходи по старите инстанси, та и без това се замислям дали да не се пусна на разходка по старите земи. Вчера ми беше толкова хубаво да се разходя из Танарис (нямахме си маге да ни води в Терамор).

А иначе вчера отново танквах - трагедия... Имам предвид, че трява да измисля някакво макро, което да ми крещи "пусни righteous fury" всеки път щом сменя на прот с палата. Иначе ... слизаме от конете в ТоС, бързо бъфкане, Йоа се юрва напред, три боса скачат отгоре, а после внезапно се разпръсват и пребиват народа, щото няма кой да държи агро :oops: :oops: :oops: СРАМ!!!

Добавено: Мисля, че сайтът се ъпдейтва периодично и автоматично от Арморито. Със сигурност имат някаква връзка, защото го гледах в някакви линкове. Обикновено има забавяне в отразяването на неща първо в армърито и по-късно на сайта. Но пък може и да бъркам :roll:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Oct 09, 2009 11:03 am

@Ланис - ти вече имаш такова макро. Нарича се лок. Или еле шаман. Предупреждава те веднага.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Oct 09, 2009 11:12 am

Ми никой в партито не предупреди. Чак като измряха, тогава се усетих какво точно не е наред :) пък имахме шаман!

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Fri Oct 09, 2009 12:16 pm

Къде е Гошко да ми обясни кратко и ясно какво се прави при Twin Val'kyr :) Ама нещо не му виждам постовете напоследък, ще се радвам някой да нахвърля няколко реда :)

Goshko
Misting

Post by Goshko » Fri Oct 09, 2009 12:33 pm

Тук съм просто ми е малко напрегнато на работа че съм и болен, и не съм влизал в играта от седмица и нещо - няма какво да разказвам :)

Иначе тактиката е лесна - всички meleе с черен бъф на бялата, всички ranged с бял бъф на черната. Стои се на плътни групички за да може като влезе ваш цвят топка всички да се бъфнат. По 1-2 по-ориентирани healers от всеки лагер с противоположния на лагера си цвят за да обират грешните топки и само бой. На щит всички се нахвърлят на тази със щита (ако dmg-a не стига обръщате цвета за малко), на AoE магията им всички сменят цвета за да не умрат и това е. Ако умирате значи някой ентусиаст събира топки от грешния цвят и гърми.

Друга (значително по-лесна) тактика е - всички освен 2 healers със черно и смазвате бялата - черния heal го пускате - и без това е само 20%. Проблема е че това не работи за heroic и ако dps ви е нисък може да enrage-нат.

И двете са за normal обаче, за heroic не става така.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Fri Oct 09, 2009 12:41 pm

Мерси Гошко, ето такива обяснения харесвам ...кратки и ясни :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Oct 09, 2009 12:43 pm

Гоше - хийла е 50% вече. става много РНГ битката така.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Fri Oct 09, 2009 12:56 pm

Само да питам защото още не съм бил на тази битка, довечера ще я правим. Топките които летят виждат ли се с кой цвят са( в смисъл черни и бели ли са) и само в една посока ли се движат до евентуален сблъсък с нещо??

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Oct 09, 2009 1:31 pm

Движат се абсолютно рандъм, просто ако си от противния цвят се мръдни и това е, елементарно е. И се виждат идеално кой цвят са.

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Fri Oct 09, 2009 1:44 pm

Само още нещо да попитам за последно..за AOE-to което кастват близначките. Ако аз съм бъфнат с черно и черната близначка каства...нали не трябва да си сменям цвета. Само ако бялата каства тогава трябва да се бъфна и аз бяло. Защото по-горе Гошко каза при аое-то всички си сменяме цвета докато свърши каста и после си връщаме стария.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Oct 09, 2009 2:07 pm

kiko72, имаш ли инсталиран ДБМ? ако имаш - той ще ти каже дали да сменяш цвета :) ако нямаш - марш да си инсталираш :P
иначе ти си виждал залата, в която идат босовете в ТоС - тя е кръгла... топките, съвсем видими, се появяват без всякаква последователност по протежението на стената на кръглата зала, постояват там 2 секунди и тръгват, която накъдето си пожелае :D

при нас тактиката на битката е друга и много по тромава от тази на Гошко, та е по-добре да се придържаш към неговата, освен ако офицерите ви не измислят трета...

таа... при нас целия рейд се разделя на 2 групи - по танк, дпс (и мелее, и рейндж) и хилъри за всяка мома... дпс-то взима противоположния цвят на момата, дето му е дадена (ако е Черната, дпс-то взима белия цвят), а хилърите на съответната група - обратния цвят... когато ДБМ изреве да сменяме цвета - винаги го правим и дпс-ваме противоположния по цвят мома... аз лично, като рейндж дпс констатирах, че ми е най-лесно да улавям топките, в секундите, в които те са статични... та бия близначката, като заставам по-близо до стената, а камерата ми гледа стената, за да не пропусна момента да обера каквото мога, дето е наблизо преди да се разпилеят...

малко е объркващо в началото, но в един момент се свиква... само дето не ми се мисли как ще е на хероик мод :roll: