Иначе зная, че има разлика, но в контекста на разговора, а и заради това, че познавам Драгън лично, може би ми беше по-лесно да го разбера

Това ми е любопитно да го доразшириш като идея, тъй като според мен е точно обратното.The Dragon wrote: А и самия сетинг е многократно по смазващ.
Сериозно?! А мен ме беше толкова много страх, че държах един приятел на телефона, за да не съм сама докато гледам.Demandred wrote:Но е факт, че за филм, който се води хорър/трилър не можа нито да ме уплаши (освен в един момент), нито да ме държи в напрежение.
Двама смеDemandred wrote:Явно аз съм единственият, който смята новелата Шоушенк за нещо гениално.Филмът е много добър, но не успя да ми въздейства и на 1/3 толкова силно, което разбира се дължи и на това, че историята вече ми беше до болка позната от няколкото препрочитания.
явно зависи as usual кое си направил първо - гледал филма или чел книгатаdeadface wrote:Двама смеDemandred wrote:Явно аз съм единственият, който смята новелата Шоушенк за нещо гениално.Филмът е много добър, но не успя да ми въздейства и на 1/3 толкова силно, което разбира се дължи и на това, че историята вече ми беше до болка позната от няколкото препрочитания.
С тази разлика, че на мен и филмът много силно ми въздейства.
Гледал ли си втората адаптация, онази с голямата намеса на самия Кинг?deadface wrote: А сравнението между Сиянието и Шоушенк (в полза на втория) е единствено с цел да се докаже, че по творба на Кинг може да се направи перфектна екранизация, без да се променя историята и без да се изпускат съществени неща от сюжета. Защото аз съм на мнение, че ако Кубрик се беше придържал плътно към сюжета на романа, филмът щеше да стане още по-добър.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests