Нищо необикновено за форумен дебат.....
- Spoiler: show
Moderator: Moridin
Roland wrote:Още - аз виждам дисонанс в аргументите и контрата им.
Аргумент: Ако видиш, че отсреща има институционализирано право да пребиеш жена си до смърт или да я умориш от глад, ако не те слуша, редно е да се намесиш.
Контра: Ако аз нямам градина с канабис, няма да знам, че ми липсва![]()
Не, не се хващам за конкретния ти пример. Хващам се за това, което той демонстрира. Аргументът говори за физическа вреда върху друго човешко същество. Контрата говори за това, че някакво удобство не ти липсва, ако никога не си го имал. ДИСОНАНС!
Не се съмнявам, че има много жени, за които да ги третират по тоя начин е ок, така е редно, Аллах така е повелил и т.н. Но считам за обида към интелекта на участниците в тоя разговор да се твърди, че няма ОГРОМНО количество, които да, ОПРЕДЕЛЕНО не им е гот, но просто нямат средствата да променят живота си и определено биха приветствали една дебела бяла западна намеса.
Шъъъът. Забавно е. Пък и цикленето е ужасно готино нещо - питай всеки играл Диабло.Vivian wrote:Хора, циклите вече! Зверски! Като че ли предимно, заради причудливия майндфлоу на Амели.
В момента ми се потъпкват гражданските права! Тва е пълна липса на политическа коректност спрямо мен!!!The Dragon wrote:Шъъъът. Забавно е. Пък и цикленето е ужасно готино нещо - питай всеки играл Диабло.Vivian wrote:Хора, циклите вече! Зверски! Като че ли предимно, заради причудливия майндфлоу на Амели.
Хубав въпрос, доста далече от емоционалните рейвингс на Роланд. Не знам колко са - никой от нас няма точна представа и информация от безпристрастни източници, уви. Но ако са много под 5-10% няма какво да се направи по въпроса. Поне не още. Това, което ти каза - груба и директна намеса на бели територии при нарушаване на белите закони и ултиматуми при търговия, даване на помощи и т.н. на чуждата територия ми се струва доста адекватен начин за намеса. Не е толкова агресивен и едностранчив и си е нормален преход под влияние на промени в околната среда. В смисъл, ако това общество такова каквото е, не може да съществува без кинти и търговия със запада, значи му е време за промяна.The Dragon wrote:А колко са те? Това не е заяждане. Колко хора трябва да се недоволни за да задвижат процесите при които да можем да се намесим?
Колко процента от Иранското население трябва да са недоволни от пребиването с камъни, за да можем твърдо, но учтиво да им намекнем че смъртоносната инжекция води до същия резултат? В по големите държави дори няколко процента хора са си бая солидна маса от хора.
Users browsing this forum: No registered users and 22 guests