Политическа коректност и толерантност

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Wed Nov 25, 2009 9:55 pm

......или, по-скоро заради отношението което Емо отбеляза няколко поста назад - от едната страна трупаме аргументи, от другата трупат аргументи, не си четем мненията, не се опитваме да се разберем, и затова в последните страници се трамбова на едно място, само че с различни думи и форми, и се измагьосват какви ли не неща, само и само, за да е някой отгоре. Пък аз искам да съм отзад!

Нищо необикновено за форумен дебат.....
Spoiler: show
Обявавам, че гаджетата винаги са се кефели безкрайно много на рязаната ми п***а, ако на някой му стиска - да дойде да я пробва!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Nov 25, 2009 9:56 pm

Тру. И на мен ми писна безмерно. Очевидно моят майндфлоу е твърде причудлив, да. Той изисква все пак НЯКАКВА обща култура, за да бъде разбран...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 25, 2009 9:58 pm

Да, другото, което се случва, е че всеки път, когато цитираният аргумент се появи, внезапно отсреща се пуска нещо общо в стил "писна ми", вместо конкретен отговор. Е, аз пък искам конкретен отговор. Знам, че не е труден за никого, мамка му!
Roland wrote:Още - аз виждам дисонанс в аргументите и контрата им.

Аргумент: Ако видиш, че отсреща има институционализирано право да пребиеш жена си до смърт или да я умориш от глад, ако не те слуша, редно е да се намесиш.

Контра: Ако аз нямам градина с канабис, няма да знам, че ми липсва :shock:

Не, не се хващам за конкретния ти пример. Хващам се за това, което той демонстрира. Аргументът говори за физическа вреда върху друго човешко същество. Контрата говори за това, че някакво удобство не ти липсва, ако никога не си го имал. ДИСОНАНС!

Не се съмнявам, че има много жени, за които да ги третират по тоя начин е ок, така е редно, Аллах така е повелил и т.н. Но считам за обида към интелекта на участниците в тоя разговор да се твърди, че няма ОГРОМНО количество, които да, ОПРЕДЕЛЕНО не им е гот, но просто нямат средствата да променят живота си и определено биха приветствали една дебела бяла западна намеса.
And you can't dance with a devil on your back...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Nov 25, 2009 10:03 pm

Vivian wrote:Хора, циклите вече! Зверски! Като че ли предимно, заради причудливия майндфлоу на Амели. :neutral:
Шъъъът. Забавно е. Пък и цикленето е ужасно готино нещо - питай всеки играл Диабло.

@Попа
Кефили са се и на мойта необразяна. Та накарай Бената да те пусне да хойкаш някоя вечер и да потърсим две знойни експериментаторки в името на научния прогрес.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Nov 25, 2009 10:06 pm

The Dragon wrote:
Vivian wrote:Хора, циклите вече! Зверски! Като че ли предимно, заради причудливия майндфлоу на Амели. :neutral:
Шъъъът. Забавно е. Пък и цикленето е ужасно готино нещо - питай всеки играл Диабло.
В момента ми се потъпкват гражданските права! Тва е пълна липса на политическа коректност спрямо мен!!! :P
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Wed Nov 25, 2009 10:17 pm

@Драгъна
Винаги съм готов да експериментирам в името на науката!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Nov 25, 2009 10:18 pm

@Roland

Ти детенце от АнимеС ли си? Не си.
Искаш ли да те третирам като детенце от АнимеС? Вероятно не.

ЧЕТИ кво съм изписала досега. Написано е в прав текст. Ен на брой пъти. Аз НЯМА да го повторя. Сори.

Логиката ти е елементарна, обременена от собствената ти ценностна система и издиша, когато си говорим за неща, които не почиват на въпросната ценностна система. Липсват ти фактологически познания. Много. Ходи медитирай или по-добре - почети малко учебници. По история, биология, антропология, етика, статистика и т.н. Разбери как работи светът ти най-напред и тогава ела да ми разправяш как трябва да работи.

ОГРОМНИТЕ количества недоволни граждани, които се надявам някой път да ми онагледиш под формата на процентно съотношение на базата на адекватна статистика, а не на тенденциозна западна преса, са едно доста хубаво условие за промяна. Ако ги има и ако я искат, ще си я получат - от тях зависи най-вече.

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Nov 25, 2009 10:26 pm

А колко са те? Това не е заяждане. Колко хора трябва да се недоволни за да задвижат процесите при които да можем да се намесим?

Колко процента от Иранското население трябва да са недоволни от пребиването с камъни, за да можем твърдо, но учтиво да им намекнем че смъртоносната инжекция води до същия резултат? В по големите държави дори няколко процента хора са си бая солидна маса от хора.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 25, 2009 10:28 pm

Ти така или иначе ме третираш като детенце от Анимес. Както и всички други наоколо де, без Съгласните с теб. И после ми говори за егоцентризъм, моля ви се...

Отговор - прост, ясен и директен - на въпроса ми няма. Има изписан един и същи цикъл ad nauseum.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Nov 25, 2009 10:38 pm

The Dragon wrote:А колко са те? Това не е заяждане. Колко хора трябва да се недоволни за да задвижат процесите при които да можем да се намесим?

Колко процента от Иранското население трябва да са недоволни от пребиването с камъни, за да можем твърдо, но учтиво да им намекнем че смъртоносната инжекция води до същия резултат? В по големите държави дори няколко процента хора са си бая солидна маса от хора.
Хубав въпрос, доста далече от емоционалните рейвингс на Роланд. Не знам колко са - никой от нас няма точна представа и информация от безпристрастни източници, уви. Но ако са много под 5-10% няма какво да се направи по въпроса. Поне не още. Това, което ти каза - груба и директна намеса на бели територии при нарушаване на белите закони и ултиматуми при търговия, даване на помощи и т.н. на чуждата територия ми се струва доста адекватен начин за намеса. Не е толкова агресивен и едностранчив и си е нормален преход под влияние на промени в околната среда. В смисъл, ако това общество такова каквото е, не може да съществува без кинти и търговия със запада, значи му е време за промяна.
Last edited by Amelia on Wed Nov 25, 2009 10:39 pm, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Nov 25, 2009 10:38 pm

@ Amelie:

Абе след внимателно изчитане на всички постове ОТНОВО -самата аз също не долавям пряк отговор, а пък горе-долу се справям с четене измежду редове, етц. Що не вземем да формулираме директно един хубав отговор и с това да се приключи болката?
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Nov 25, 2009 10:45 pm

Image

^^Това съм аз. Детенце от анимес, което е убедено, че хомосексоализамат е болес и не иска да яде домати с ДНК. АГУАГАГА или както там беше.

Та. Да сведем общото към частното, за да избегнем максимално дефинициите колко процента от обществото трябва да се чувства зле, за да можем да кажем на някого, че не е правилно да ожени дъщеря си веднага щом й дойде цикълът.

Въпрос: ако видя, че съседът в момента убива жена си с ритници, какво да избера? Да огранича правото му на свободна волеизява да убива жена си с ритници с помощта на различни достъпни средства, или да уважа правото му на свободна волеизява и да го оставя да убие жена си, защото коя съм аз, чела-недочела и учила-недоучила, дето ще се бъркам в животите на хората и ще им давам акъли кое е редно и кое - не?

*Лигави се и си търси биберона*
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 25, 2009 10:53 pm

Бтв, с риск да ми се обясни пак, че не съм чел учебници, искам да изтъкна защо виждам това като евтино позьорство и лицемерие.

Истината, Амелия, е че ако ти видиш съседа да бие жена си или по-лошо, ще се намесиш. Ох мамо, как само ще се намесиш! И не щото законите тва-онова, а защото ти като ЛИЧНОСТ няма да можеш да търпиш подобна несправедливост. И да, нека културата ти е виновна за това, нямам против.

Обаче понеже ония народи и култури не са ти пред погледа, далеч са и ТИ лично не ги виждаш С ОЧИТЕ СИ, някакси изведнъж вече не е несправедливост. Понеже не са "нашите" и не са "тук" и така или иначе ти лично, като човек, не можеш да направиш нещо кой знае какво да помогнеш, излиза, че в техния случай е ок. Кои сме ние, че да казваме... и т.н.

Еми това е точно манталитетът на военачалниците по време на война - кво като умират хора, нали не са ми пред погледа, не са МОИ хора...

И да, знам, че за теб онези не са втора ръка, та аналогията с военачалниците не е подходяща, но пак ДРУГО си е някакси, ПО-ЛЕСНО човек да борави с чисти и неемоционално украсени "факти" и "информация", когато не са му пред погледа страдащите, нали?

Super M
Warmage

Post by Super M » Wed Nov 25, 2009 11:06 pm

Съвсем така между другото - статийка от днес в дира:

Над 900 000 българки бити редовно вкъщи

http://dnes.dir.bg/2009/11/25/news5437604.html
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Nov 25, 2009 11:13 pm

Според мен тази цифра е прекомерно завишена. Освен ако дефиницията за домашно насилие не е разтеглена до нормална караница да речем.