Butcher's corner
Moderator: Moridin
Абе тия лопатки отдолу са ми некви странни, отгоре си е скара. Иначе само под абсорбатора трее седи. ако не е фондюто де, което ше влезе и то нейде в употреба за новата кухня (веднъж годишно)
Тефала обаче чувам от сума места че са се скапали и има твърде много ментета та за тиган ше ровя + един як чугунен дет ненам как ше го дигам
изобщо се кефа ся какво ше си обзаведа напролет в кухнето.
А списъка с ненужни джаджи като гофретник, фондю и хлебопекарна е внушителен.
изобщо се кефа ся какво ше си обзаведа напролет в кухнето.
А списъка с ненужни джаджи като гофретник, фондю и хлебопекарна е внушителен.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Това е раклетник. Демек за топене на вид сирене. То се слага в лопатките и се нагрява от плочата.
Води се национално ястие на Швейцария. Хриси го беше яла като ходи във Франция.
Джаджата може да се ползва и за да си правиш закуска на нея. Май не е особено удачна за пържоли обаче.
Raclette
Ксели, завид, че имаш толкова място в кухнята. А фондю уреда е няма такава глупост и безумие. Аз ползвам нормална тенджерка с дебело дъно за фондю.
Води се национално ястие на Швейцария. Хриси го беше яла като ходи във Франция.
Джаджата може да се ползва и за да си правиш закуска на нея. Май не е особено удачна за пържоли обаче.
Raclette
Ксели, завид, че имаш толкова място в кухнята. А фондю уреда е няма такава глупост и безумие. Аз ползвам нормална тенджерка с дебело дъно за фондю.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again
- The Dragon
- Elder God
- Posts: 9062
- Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm
Ако сложиш такъв тиган в съдомиялната ще му съсипеш покритието. Важи и за уж "dishwasher safe" вариациите. Ако внимаваш как го поддържаш - новите им тигани с по-тежкото дъно са много добри. Взех си един 24 см. май месец и съм адски доволна.
Btw, F1. Трябват ми читави термометри - за фурна (да седи вътре), за захар/олио и probe термометър. Нещо не мога да намеря добри в София. Т.е. цифров, здрав и не безумно скъп. За момента ми излиза по-евтино да си поръчам от Амазон, което отказвам да приема за нормално.
Edit:
. Отделно кашкавала става някакъв гадно гумен в микровълновата. В парти-грил става идеален
.
Btw, F1. Трябват ми читави термометри - за фурна (да седи вътре), за захар/олио и probe термометър. Нещо не мога да намеря добри в София. Т.е. цифров, здрав и не безумно скъп. За момента ми излиза по-евтино да си поръчам от Амазон, което отказвам да приема за нормално.
Edit:
ТрадицияAlanna wrote:Или слагаш варените картофи в микровълнената, поръсени с кашкавал. И той се стапя връз тях.![]()
Що да е лесно, като може и да е сложно?
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again
За мен лично е по яко ако си походя бос и мръсен върху яденето, предо това да го сложа в микровълнова.
Бтв, Никич, има гофретници с много приставчоци и стават за сандвичи и сие простотии, което е по-благо от просто гофретник.
Бтв, Никич, има гофретници с много приставчоци и стават за сандвичи и сие простотии, което е по-благо от просто гофретник.
Love & peace
The purpose of art is to make the imagined seem real, the impossible seem possible. Pornography has much the same purpose. ...
My Anime list
The purpose of art is to make the imagined seem real, the impossible seem possible. Pornography has much the same purpose. ...
My Anime list
- The Dragon
- Elder God
- Posts: 9062
- Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm
- Roamer
- Ascendent
- Posts: 4895
- Joined: Wed Jan 03, 2007 5:25 pm
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
- Contact:
Дори и да не е гнусна, все пак удоволствието от самата - мне, няма как другояче да го кажа освен "церемония" - по топенето и яденето на фондюто от бълбукащия котел си е основният смисъл на съществуването на фондюто като такова - и удоволствието хич не е малко.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- The Dragon
- Elder God
- Posts: 9062
- Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm
Никола - кепс лока ти е счупен. Да си знаеш.
И да - има огромна разлика как се приготвя храната - например едно и също филе нарязано с машинката ми за рязане, с керамичния нож и обикновен стоманен - просто мирише съвсем различно.
И да - има огромна разлика как се приготвя храната - например едно и също филе нарязано с машинката ми за рязане, с керамичния нож и обикновен стоманен - просто мирише съвсем различно.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Микровълновата ми е 99% за притопляне. Са сърмичките примерно няма с какво друго да подгрееш за 5 минути ефективно. За готвене моооже ама разтопените кашкавали с леко "загоряла коричка" отгоре оунват само разтопените в микрото, като Пъгсли Колето 
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Who is online
Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 4 guests
