Butcher's corner

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Cruelty
Paragon
Posts: 536
Joined: Mon Jan 01, 2007 8:06 pm

Post by Cruelty » Tue Dec 29, 2009 10:00 am

От тази джаджа има смисъл, колкото и от уредите за фондю. И прави нещо подобно :).
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Tue Dec 29, 2009 10:07 am

Не е ли по-скоро за да си печеш пържолите на масата?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20432
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Tue Dec 29, 2009 10:27 am

Абе тия лопатки отдолу са ми некви странни, отгоре си е скара. Иначе само под абсорбатора трее седи. ако не е фондюто де, което ше влезе и то нейде в употреба за новата кухня (веднъж годишно) :mrgreen: Тефала обаче чувам от сума места че са се скапали и има твърде много ментета та за тиган ше ровя + един як чугунен дет ненам как ше го дигам :roll:
изобщо се кефа ся какво ше си обзаведа напролет в кухнето.
А списъка с ненужни джаджи като гофретник, фондю и хлебопекарна е внушителен.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

User avatar
Cruelty
Paragon
Posts: 536
Joined: Mon Jan 01, 2007 8:06 pm

Post by Cruelty » Tue Dec 29, 2009 10:54 am

Това е раклетник. Демек за топене на вид сирене. То се слага в лопатките и се нагрява от плочата.
Води се национално ястие на Швейцария. Хриси го беше яла като ходи във Франция.
Джаджата може да се ползва и за да си правиш закуска на нея. Май не е особено удачна за пържоли обаче.
Raclette

Ксели, завид, че имаш толкова място в кухнята. А фондю уреда е няма такава глупост и безумие. Аз ползвам нормална тенджерка с дебело дъно за фондю.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9062
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Tue Dec 29, 2009 11:29 am

Тва чудо - топиш кашкавал, заливаш го върху варени картофи, ядеш и дебелееш :)

А за тефал - ами високите им класове са все още много добри. Купих един преди месец два.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Alanna
Arcanist
Posts: 959
Joined: Tue Jan 20, 2004 1:53 pm
Location: In the Middle

Post by Alanna » Tue Dec 29, 2009 11:52 am

Или слагаш варените картофи в микровълнената, поръсени с кашкавал. И той се стапя връз тях. :mrgreen:
Що да е лесно, като може и да е сложно?
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

User avatar
Cruelty
Paragon
Posts: 536
Joined: Mon Jan 01, 2007 8:06 pm

Post by Cruelty » Tue Dec 29, 2009 11:56 am

Ако сложиш такъв тиган в съдомиялната ще му съсипеш покритието. Важи и за уж "dishwasher safe" вариациите. Ако внимаваш как го поддържаш - новите им тигани с по-тежкото дъно са много добри. Взех си един 24 см. май месец и съм адски доволна.
Btw, F1. Трябват ми читави термометри - за фурна (да седи вътре), за захар/олио и probe термометър. Нещо не мога да намеря добри в София. Т.е. цифров, здрав и не безумно скъп. За момента ми излиза по-евтино да си поръчам от Амазон, което отказвам да приема за нормално.

Edit:
Alanna wrote:Или слагаш варените картофи в микровълнената, поръсени с кашкавал. И той се стапя връз тях. :mrgreen:
Що да е лесно, като може и да е сложно?
Традиция :). Отделно кашкавала става някакъв гадно гумен в микровълновата. В парти-грил става идеален :).
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

User avatar
Pugsley
Moderator
Posts: 3447
Joined: Wed Jun 22, 2005 4:14 pm
Location: Отзад
Contact:

Post by Pugsley » Tue Dec 29, 2009 12:07 pm

За мен лично е по яко ако си походя бос и мръсен върху яденето, предо това да го сложа в микровълнова.

Бтв, Никич, има гофретници с много приставчоци и стават за сандвичи и сие простотии, което е по-благо от просто гофретник.
Love & peace
The purpose of art is to make the imagined seem real, the impossible seem possible. Pornography has much the same purpose. ...
My Anime list

User avatar
Alanna
Arcanist
Posts: 959
Joined: Tue Jan 20, 2004 1:53 pm
Location: In the Middle

Post by Alanna » Tue Dec 29, 2009 12:17 pm

Ей го, нищо не разбирате от практичност и туй то! А аз пък не съм забелязала особена разлика. Но пък и не съм особено отявлен гастроном. :D
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9062
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Tue Dec 29, 2009 12:34 pm

А откъде може да се купи самия Раклет кашкавал? Защото още от ходенето до Швейцария искам да си правя. Мега вкусно ядене е.

Подгрятата в микровълнова фурна храна е гнусна. Дори и чисто нишестените неща.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Tue Dec 29, 2009 12:39 pm

МЛАДИ ГОТВАЧИ!

User avatar
Roamer
Ascendent
Posts: 4895
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:25 pm
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Contact:

Post by Roamer » Tue Dec 29, 2009 12:43 pm

Дори и да не е гнусна, все пак удоволствието от самата - мне, няма как другояче да го кажа освен "церемония" - по топенето и яденето на фондюто от бълбукащия котел си е основният смисъл на съществуването на фондюто като такова - и удоволствието хич не е малко.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9062
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Tue Dec 29, 2009 1:07 pm

Никола - кепс лока ти е счупен. Да си знаеш.

И да - има огромна разлика как се приготвя храната - например едно и също филе нарязано с машинката ми за рязане, с керамичния нож и обикновен стоманен - просто мирише съвсем различно.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Cruelty
Paragon
Posts: 536
Joined: Mon Jan 01, 2007 8:06 pm

Post by Cruelty » Tue Dec 29, 2009 1:19 pm

Раклет има в момента в Метро.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20432
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Tue Dec 29, 2009 1:29 pm

Микровълновата ми е 99% за притопляне. Са сърмичките примерно няма с какво друго да подгрееш за 5 минути ефективно. За готвене моооже ама разтопените кашкавали с леко "загоряла коричка" отгоре оунват само разтопените в микрото, като Пъгсли Колето :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests