Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu Dec 31, 2009 2:50 pm

Новото Колело. Най-накрая.

Не бях осъзнал колко ми липсва епичното фентъзи за самотни тийнове, докато не се зачетох. Все едно съм си у дома :D :oops:

Още съм на пролога, но вече имах повод да се изкефя на Отстъпниците и Сеанчан. Дори Ранд ми стопли душата. На 27-а страница Нинив си дръпна плитката! *пляс-пляс-пляс* (Само не ми казвайте кога се появява Файле. Или Елейн...)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Dec 31, 2009 8:05 pm

Явно подсъзнателно жадуваш за невинното си детство, потопен в превода на поредицата.
За да разваля тръпката, ще ти издам как една от любимите ми героини, баба Кацуан, наказва една от Отстъпниците:
Spoiler: show
:spank:
ЧНГ :popcorn:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu Dec 31, 2009 8:24 pm

Не знам дали да вярвам, но в тази поредица не смея да пренебрегна такова предупреждение... брррррррррр

И това е първият том на Колелото, който чета на английски изобщо, така че твоите имена са все още в употреба в главата ми.

ЧНГ.

(Файле вече се появи *slits wrists*)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Jan 01, 2010 4:55 pm

Елейн въобще не се появява в този том. Rejoice.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Jan 02, 2010 2:09 am

подариха ми го тамън предварително за рд-то
жалко че не съм чел 11ти и не се очертава да се случи скоро
This is it. Ground zero.

Vash
Paragon

Post by Vash » Sat Jan 02, 2010 2:58 am

Аз заседнах в началото на шеста и не знам дали някога ще събера достатъчно душевни сили, за да започна пак поредицата.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 02, 2010 9:58 am

11-та книга е по-добре да се види в Уикипедия.
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Jan 02, 2010 10:11 am

Аз май трябва да видя предишните най-вече
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 02, 2010 10:47 am

Дълбоко все тая е. Уви.
And you can't dance with a devil on your back...

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Jan 02, 2010 4:12 pm

Изчетох британския Von Bek Омнибус на Michael Moorcock.The War Hound and the World's Pain книгата беше яка и доста философска, The City in the Autumn Stars беше супер протяжна и нищо не ставаше, но финалът беше интересен, а разказа The Pleasure Garden of Felipe Sagittarius беше прекалено кратък за да постигне нещо, но имаше Хитлер, Бисмарк, Ева Браун и Айнщайн като герои.Сега на ред е Елрик, защото само него го има в book depository.

Като гледам на Муркок малко неща са издавани в България и малко хора са запознати с него.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

kalein
Arcanist

Post by kalein » Tue Jan 05, 2010 8:59 am

Roland wrote:Приключих вчера Something Wicked This Way Comes на Рей Бредбъри. Страхотна книга. Ужасно наситена атмосферично, много картинна и понеже си играе с базови концепции - силно въздействаща. Може впрочем да се нарече и YA всъщност, но това изобщо не е антиреклама в случая. Просто героите са деца и всичко е пречупено през призмата на техните възприятия.

Личи си, че Кинг се е инспирирал много силно от тая книга при писането на То.
Roland wrote:За мен стойност например ще има сравнение между “Бленуващите кристали” и “Something Wicked This Way Comes” на Бредбъри, която е не само със сходна тематика, но и със същия обем, предвидена за същата възрастова група и издържана в сходен стил. Само е доста пъти по-добра де, но това е отделна тема.
Нещо зло се задава wrote:Първо беше октомври, рядък месец за момчетата.

Не че другите месеци не са редки. Ала има добри и лоши, както казват пиратите. Погледнете септември - лош месец, започва училището. Вижте август - хубав месец, училището още не е започнало. Юли... е, юли си е чудесен - изобщо няма и шанс за училище. За юни няма съмнение, той е най-хубав от всички - защото училищните врати се разтварят широко, а до септември има поне милиард години.
Аз съм мазохист. От грубостта и агресивната глупост ме боли ужасно, но нещо ме кара да продължавам...

Ако не харесваш думите ми, спомни си: винаги можеш да ми спретнеш бан.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Jan 05, 2010 9:27 am

Което значи, че ти е харесала?

portugal
Commoner

Post by portugal » Tue Jan 05, 2010 3:09 pm

“Заразата”, или иначе казано “The Strain” от Гийермо дел Торо и Чък Хоган, в превод на Валерий Русинов. Преводът е идеален (за мен), въпреки, че не съм чел оригинала, езикът е стегнат, точен, поетичните моменти с някои описания изпъкват като черешка на тортата на този фон. Напомня ми Стивън Кинг. Преди много години, когато четях Сейлъм’с Лот (нощем), имаше моменти, когато ми изтръпваше мозъка от описанията му. Много мислих тогава кое ме впечатлява толкова, да речем в описанията на детския страх. След време реших, че СК описва проявленията на детския страх по същия, точно същия начин, по който съм ги изпитвал аз като дете. Тук имаме вампирска история списана професионално и въздействащо, поне до там, докъдето съм я прочел (до към средата). Ще кажа само че описанието на четириминутно слънчево затъмнение се простира на 15 или 20 страници, (не съм точен, книгата не е при мен) без да дотегне и за момент

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Jan 05, 2010 4:13 pm

Онзи ден за първи път имах досег с Шерлок Холмс (въпреки че, мисля, че като малък бях чел Баскервилското куче, но дори и да е така, нищо не си спомням). Четнах първата новела, на сър Артър Конан Дойл, за г-н Холмс - Етюд в червено. И честно казано след всичките си предубеждения спрямо него останах доста доволен. И след това веднага си препрочетох пак разказа на Нийл Геймън - Етюд в изумрудено. Този път усещането от разказа беше в пъти по-голямо. Така че, от днес мисля да отделям и по малко време на чичко Холмс.
Най-накрая успях да намеря време и за Марсианските хроники на Бредбъри. Останах, не че съм се съмнявал някога в чичо Рей, приятно удовлетворен от произведението. И най-вече като се сетих, че като малък бях гледал и сериал по-него ми стана едно такова "уютничко" и размазващо.
Сега съм се заредил с "Нещо зло се задава" и "Никога, никъде, никой" на Геймън (най-накрая я намерих след изтощително търсене - тенкс то herairness) и в този много снежен, студен ден се забивам в къщи да си четкам :D
The hardest battles are fought in the mind.

kalein
Arcanist

Post by kalein » Tue Jan 05, 2010 6:36 pm

Trip wrote:Което значи, че ти е харесала?
Не знам още - Габи ми я отмъкна, като бях прочел само пролога...
Иде нещо зло насам. Нещо зло се приближава. Иде нещо зло тъдява...