7 reasons why "fight club" sux a big hairy one
Scourge, донякъде си прав, филмът не е чак някакво откровение. Но си има сравнително смислено послание, което над ниво деца 3 клас(което за американски филм си е нещо направо нечувано), визуално е изпипан и стилен, актьорите са изключително добри, диалогът си е култов и забавен, макар и не особено дълбикомислен. Е, втората част е малко глупава на места по мое мнение и култовите реплики почти ги няма, развръзката не ми хареса особено, но му прощавам всичко това с лека ръка. Не е казано, че всички филми трябва да са като Тарковски, Dreyer и Бергман, за да ни харесат много,нали така?
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- JaimeLannister
- Forsaken
@Scourge
Ужасно много ме мързеше да обяснявам, защо ми харесва филмът, но начинът, по който излагаш тезите си ме подразни достатъчно, за да надмогна мързела.
Първата причина, която предлагаш(пък и въобще езикът, с който си служиш) е толкова объркана - в стремежа си да бъде оргинално изказана - че ми се наложи да я прочета два пъти.В крайна сметка разбрах, че още на 13 си бил наясно с нещата за които се говори във филма.После следват разни мозъчни дисекции, чоплене на ранички, умствени стимулатори, и въобще разсъждения като от ранен брой на Егоист ама както и да е...
Втората причина е в рязко несъответсвие с това което разбрах от първата - неясно послание(нали още на 13...?).За мен, пък посланието на филма беше пределно ясно, майсторски загатнато и обосновано.
Третата причина - е, според мен хора, които си мислят, че Сфинкса и Пирамидите се намират във Вегас и чиято културна инвазия по света сублимира в откриването на поредния McDonald's, наистина са "чак толкоз тъпи".
Generation П(и знаем че е от пепси) наистина не беше лоша книга(макар, че честно казано ми беше малко скучновата - ха, сега изяжте ме
), но както и др. отбелязаха едното е кино, а другото - литература
Хелена Бонъм баш си ми 'ареса!
Сега като си прочитам поста, май трябва да ти се извиня за острия тон - не се заяждам и не искам да те обидя - обаче целият ти пост малко ми напомня за самоопиянението от изкривените изразни средсва, безразборното ползване на заемки и самоцелното оргиналничене , лъхащо от страниците на онова "култово" списание, цитирано по-горе от мен.
Това до тук е просто едно лично мнение и no offence, нали така
Ужасно много ме мързеше да обяснявам, защо ми харесва филмът, но начинът, по който излагаш тезите си ме подразни достатъчно, за да надмогна мързела.
Първата причина, която предлагаш(пък и въобще езикът, с който си служиш) е толкова объркана - в стремежа си да бъде оргинално изказана - че ми се наложи да я прочета два пъти.В крайна сметка разбрах, че още на 13 си бил наясно с нещата за които се говори във филма.После следват разни мозъчни дисекции, чоплене на ранички, умствени стимулатори, и въобще разсъждения като от ранен брой на Егоист ама както и да е...
Втората причина е в рязко несъответсвие с това което разбрах от първата - неясно послание(нали още на 13...?).За мен, пък посланието на филма беше пределно ясно, майсторски загатнато и обосновано.
Третата причина - е, според мен хора, които си мислят, че Сфинкса и Пирамидите се намират във Вегас и чиято културна инвазия по света сублимира в откриването на поредния McDonald's, наистина са "чак толкоз тъпи".
Generation П(и знаем че е от пепси) наистина не беше лоша книга(макар, че честно казано ми беше малко скучновата - ха, сега изяжте ме

Хелена Бонъм баш си ми 'ареса!
Сега като си прочитам поста, май трябва да ти се извиня за острия тон - не се заяждам и не искам да те обидя - обаче целият ти пост малко ми напомня за самоопиянението от изкривените изразни средсва, безразборното ползване на заемки и самоцелното оргиналничене , лъхащо от страниците на онова "култово" списание, цитирано по-горе от мен.
Това до тук е просто едно лично мнение и no offence, нали така

jaime, dude, пренебрежението ти сгрява сърцето ми!
да бъдеш подценен е oh-so-kewl и oh-so-hittin-the-bottom! ^_^
btw, имаш една вярна мисъл в тая тема - "това едва ли е от значение." : )
voland, а-ха да измъкна горелката и гледам се извиняваш за тона : /
как можа да сравниш моят божествен стил с това..това..."Егоист"?! о_О
ех, иронията на съдбата, навремето заклеймявах "егоист" по форумите - днес ме сравняват с него, че с рАнен при това : D (аз пък, бтв, съм почти сигурен, че пичовете от егоист са го харесали тоя филм, не може да не са го).
във втората причина ключовата фраза е "неукрепнала психика". ти не се прави на по-неразбрал отколкото си и да бъркаш "идеи" и "тематика" с "послание". : )
а то...пирамидите не са ли във вегас? О_О
колкото за езикът и повторното четене - виж сигнатурата на роланд : Р (яяя, как си се римувате двамката [*jumps around in euphory*] : )
damage done! damage taken! аз offence в речника си нямам.
---
едит: @демандред- точно развръзката е това, което прави посланието неясно или никакво : )
да бъдеш подценен е oh-so-kewl и oh-so-hittin-the-bottom! ^_^
btw, имаш една вярна мисъл в тая тема - "това едва ли е от значение." : )
voland, а-ха да измъкна горелката и гледам се извиняваш за тона : /
как можа да сравниш моят божествен стил с това..това..."Егоист"?! о_О
ех, иронията на съдбата, навремето заклеймявах "егоист" по форумите - днес ме сравняват с него, че с рАнен при това : D (аз пък, бтв, съм почти сигурен, че пичовете от егоист са го харесали тоя филм, не може да не са го).
във втората причина ключовата фраза е "неукрепнала психика". ти не се прави на по-неразбрал отколкото си и да бъркаш "идеи" и "тематика" с "послание". : )
а то...пирамидите не са ли във вегас? О_О
колкото за езикът и повторното четене - виж сигнатурата на роланд : Р (яяя, как си се римувате двамката [*jumps around in euphory*] : )
damage done! damage taken! аз offence в речника си нямам.

---
едит: @демандред- точно развръзката е това, което прави посланието неясно или никакво : )
- Moridin
- Global Moderator
Псолютно подкрепям.Сега като си прочитам поста, май трябва да ти се извиня за острия тон - не се заяждам и не искам да те обидя - обаче целият ти пост малко ми напомня за самоопиянението от изкривените изразни средсва, безразборното ползване на заемки и самоцелното оргиналничене , лъхащо от страниците на онова "култово" списание, цитирано по-горе от мен
А дали може да видим и Scourge хвалещ някой филм, та хем да видим какъв ще да е, хем че той го може... че съмнения разни възникват.
This is it. Ground zero.
мм, oooк...кой кой, койА дали може да видим и Scourge хвалещ някой филм, та хем да видим какъв ще да е
Spiderman 2!
як филм: забавен; клишетата изчеткани до блясък; чудесни патетични монолози в комиксов стил; ефектите как си требе; режисурата и камерата изпипани - сам рейми, все пак; мноу възпитателен - ако си на под 6 години, може да те изучи на някои базови понятия; с повечко въображение могат да се видят дори митологични препратки.
единственото лошо нещо - уилям дефо го няма, но кво да се прай - нищо не е съвършено.
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
Такива филми се оценяват не един спрямо друг, а всеки спрямо качеството си за жанра. Вторият спайдърмен за комиксовите адаптации е нещо страхотно, което може би само първият X-men бие (но не и вторият, макар че са на почти едно ниво). А на Боен Клуб, ако някой ме светне какъв му е жанрът...
Така че сравнение просто не мое да има. Ся, не че и мен клубът не ме кефи повече, ма това просто не е коректно сравнение 

And you can't dance with a devil on your back...