7 reasons why "fight club" sux a big hairy one

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 04, 2005 10:57 pm

Е то щото кой би предположил иначе, че е негово мнение само :P
And you can't dance with a devil on your back...

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Tue Jan 04, 2005 11:29 pm

jaime, друже, изглеждаш ми pissed off ?!
запиши се в някоя група за терапии : }

"hi, jaaaaime!"
"hi, aaaall!"

:wink:

roland, над средното амер. ниво е, съгласен. за надценяването и подхода обаче си стоя на мнението : )

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 04, 2005 11:35 pm

МУАХАХАХАХАХАХА! :twisted: :twisted: :twisted:
Ква ли терапевтична група ще е туй, чудя се и се мая...

"If I had a tumor, I'd name it Marla". Ся кажи, че тва не е култова реплика :) Или "I'm Jack's smirking revenge".

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Jan 04, 2005 11:44 pm

Scourge, донякъде си прав, филмът не е чак някакво откровение. Но си има сравнително смислено послание, което над ниво деца 3 клас(което за американски филм си е нещо направо нечувано), визуално е изпипан и стилен, актьорите са изключително добри, диалогът си е култов и забавен, макар и не особено дълбикомислен. Е, втората част е малко глупава на места по мое мнение и култовите реплики почти ги няма, развръзката не ми хареса особено, но му прощавам всичко това с лека ръка. Не е казано, че всички филми трябва да са като Тарковски, Dreyer и Бергман, за да ни харесат много,нали така?
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 04, 2005 11:45 pm

О, на мен пък развръзката страшно много ми хареса (доста повече отколкото в книгата, ама то аз все повече се убеждавам, че Чък не го бива твърде много). Много жизнерадостно абсурдна беше :)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Jan 04, 2005 11:56 pm

Развръзката сама по себе си е добре направена, но поне за мен не се връзва много с начина, по който са заснети някои от предходните сцени.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Jan 05, 2005 12:44 am

Scourge wrote:jaime, друже, изглеждаш ми pissed off ?!
запиши се в някоя група за терапии : }

"hi, jaaaaime!"
"hi, aaaall!"
Mи де да знам, може и да си прав. Пък те групите за терапия са нещо толкова забавно...
Ма заеби де, няма да загрееш всъщност какво искам да кажа. Това едва ли е от значение.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Voland
E'lir

Post by Voland » Wed Jan 05, 2005 12:56 am

@Scourge
Ужасно много ме мързеше да обяснявам, защо ми харесва филмът, но начинът, по който излагаш тезите си ме подразни достатъчно, за да надмогна мързела.
Първата причина, която предлагаш(пък и въобще езикът, с който си служиш) е толкова объркана - в стремежа си да бъде оргинално изказана - че ми се наложи да я прочета два пъти.В крайна сметка разбрах, че още на 13 си бил наясно с нещата за които се говори във филма.После следват разни мозъчни дисекции, чоплене на ранички, умствени стимулатори, и въобще разсъждения като от ранен брой на Егоист ама както и да е...
Втората причина е в рязко несъответсвие с това което разбрах от първата - неясно послание(нали още на 13...?).За мен, пък посланието на филма беше пределно ясно, майсторски загатнато и обосновано.
Третата причина - е, според мен хора, които си мислят, че Сфинкса и Пирамидите се намират във Вегас и чиято културна инвазия по света сублимира в откриването на поредния McDonald's, наистина са "чак толкоз тъпи".
Generation П(и знаем че е от пепси) наистина не беше лоша книга(макар, че честно казано ми беше малко скучновата - ха, сега изяжте ме :lol: ), но както и др. отбелязаха едното е кино, а другото - литература
Хелена Бонъм баш си ми 'ареса!
Сега като си прочитам поста, май трябва да ти се извиня за острия тон - не се заяждам и не искам да те обидя - обаче целият ти пост малко ми напомня за самоопиянението от изкривените изразни средсва, безразборното ползване на заемки и самоцелното оргиналничене , лъхащо от страниците на онова "култово" списание, цитирано по-горе от мен.
Това до тук е просто едно лично мнение и no offence, нали така 8-)

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Wed Jan 05, 2005 1:55 am

jaime, dude, пренебрежението ти сгрява сърцето ми!
да бъдеш подценен е oh-so-kewl и oh-so-hittin-the-bottom! ^_^
btw, имаш една вярна мисъл в тая тема - "това едва ли е от значение." : )

voland, а-ха да измъкна горелката и гледам се извиняваш за тона : /
как можа да сравниш моят божествен стил с това..това..."Егоист"?! о_О
ех, иронията на съдбата, навремето заклеймявах "егоист" по форумите - днес ме сравняват с него, че с рАнен при това : D (аз пък, бтв, съм почти сигурен, че пичовете от егоист са го харесали тоя филм, не може да не са го).

във втората причина ключовата фраза е "неукрепнала психика". ти не се прави на по-неразбрал отколкото си и да бъркаш "идеи" и "тематика" с "послание". : )
а то...пирамидите не са ли във вегас? О_О

колкото за езикът и повторното четене - виж сигнатурата на роланд : Р (яяя, как си се римувате двамката [*jumps around in euphory*] : )

damage done! damage taken! аз offence в речника си нямам. :D

---
едит: @демандред- точно развръзката е това, което прави посланието неясно или никакво : )

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 05, 2005 8:28 am

Сега като си прочитам поста, май трябва да ти се извиня за острия тон - не се заяждам и не искам да те обидя - обаче целият ти пост малко ми напомня за самоопиянението от изкривените изразни средсва, безразборното ползване на заемки и самоцелното оргиналничене , лъхащо от страниците на онова "култово" списание, цитирано по-горе от мен
Псолютно подкрепям.
А дали може да видим и Scourge хвалещ някой филм, та хем да видим какъв ще да е, хем че той го може... че съмнения разни възникват.
This is it. Ground zero.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Wed Jan 05, 2005 6:47 pm

А дали може да видим и Scourge хвалещ някой филм, та хем да видим какъв ще да е
мм, oooк...кой кой, кой
Spiderman 2!
як филм: забавен; клишетата изчеткани до блясък; чудесни патетични монолози в комиксов стил; ефектите как си требе; режисурата и камерата изпипани - сам рейми, все пак; мноу възпитателен - ако си на под 6 години, може да те изучи на някои базови понятия; с повечко въображение могат да се видят дори митологични препратки.
единственото лошо нещо - уилям дефо го няма, но кво да се прай - нищо не е съвършено.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jan 05, 2005 7:46 pm

Особено Уил Дефо като Грийн Гоблин хич не е съвършен, да :P Мноу ме нервят големи актьори в дебилни роли, некво такова унизително...

Иначе аз пък споделям за Спайдърмен 2 на 100% в конкретния случай.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Wed Jan 05, 2005 8:03 pm

но спайдърмен в никакъв случай не е по-добър от Боен Клуб
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jan 05, 2005 8:06 pm

Такива филми се оценяват не един спрямо друг, а всеки спрямо качеството си за жанра. Вторият спайдърмен за комиксовите адаптации е нещо страхотно, което може би само първият X-men бие (но не и вторият, макар че са на почти едно ниво). А на Боен Клуб, ако някой ме светне какъв му е жанрът... :P Така че сравнение просто не мое да има. Ся, не че и мен клубът не ме кефи повече, ма това просто не е коректно сравнение :)

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Wed Jan 05, 2005 8:25 pm

Мноу ме нервят големи актьори в дебилни роли, некво такова унизително...
стига бре, кажи сега, че дуетът дефо и огледало не ти беше забавен... : )
пък и дебилните роли на такива актьори са си разнообразие. макар че...ский гари олдман - вече почти само такива играе : D