Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Feb 22, 2010 1:20 pm

b.t.w. Като казахте гара беше ми по евтино да платя глоба от Стара Загора до Царева ливада (отклонението към Габрово) отколкото да си платя билета. Цаката беше да те хванат за проверка на гара Дулово.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Feb 22, 2010 1:55 pm

Кофти...

все пак историята завършва добре ;)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

bsb
Paragon

Post by bsb » Mon Feb 22, 2010 2:52 pm

moonlight wrote:....... разписанието в интернет - от Подуене до ЦГара, и оттам прекачване за Карлуково, викам си "Екстра, Подуене ми е на един хвърлей".
.........
Че от Централна гара до Подуене минава ли кондуктор? Според мен - не. Т.е. май щеше да е най-лесно да се качиш на влака направо, без билет. И вече на Централна гара да си купуваш билет за другия влак. Ходенето с товара щеше да е пак толкова в крайна сметка.

Всъщност това е сериозен проблем на железниците. По късите отсечки е по-евтино да платиш на кондуктора половината билет примерно, отколкото да си купуваш билет. Така всички са доволни - освен БДЖ.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Mon Feb 22, 2010 2:55 pm

Ми да... щото после като се лутахме до 10 вечерта по едни криви пътеки сами си бяхме виновни :)
На едно място даже опъвахме парапет, щото пустата екопътека се беше сринала, а всичко наоколо беше пропаст, хлъзгава кал и мокър сняг. Ма си беше яко екстрем, размазахме се от кеф там :lol:

Добавено: bsb, прав си принципно, ма аз исках да си платя, не да минавам между капките, баси. Вадя парите, пъхам и парите в носа кажи-речи, а тя така да ме мотае... още ме е яд на тая оФца!

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Feb 22, 2010 3:01 pm

Верно Подуене до Централна гара едва ли някой се занимава да проверява. То за следобедните влакове от ЦГ проверяват едва след гара Искър, някой път направо и след Елин Пелин ...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Feb 22, 2010 7:53 pm

Moonlight, преживяването ти е сюрреалистично. :shock:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Feb 23, 2010 3:33 pm

Не знам дали е за тук или за "Споделете", обаче... абе абсурдно си е!

Та, снощи отивах към спирката на метрото в Изток и по пътя попаднах на стар изпочупен фотьойл с един липсващ крак, върху който беше оставена опакована като подарък картина с червена панделка и червена роза... всичко това точно по средата на кръстовището на две (еднопосочни, ако не се лъжа) улици.

Тази сутрин един приятел, който живее близо до мястото, сподели, че докато се е прибирал от нощна - или от парти, не знам точно - малко по-рано е минал покрай същия фотьойл със същите аксесоари (които явно никой не желае да открадне), само че преместен отстрани на улицата :mrgreen:!

Или както беше казал някой: София е най-сюрреалистичното място, което съм виждал!

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue Feb 23, 2010 4:12 pm

Да беше взел розата поне, щеше да се подмажеш на гаджето или пък на някоя близка приятелка :lol:

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Wed Feb 24, 2010 9:18 am

Хахахаха. Това е яко. Ние преди няколко години с едни авери от техникума си направихме подобен експеримент (ако това е нечии експеримент де, ала наистина е твърде сюрреалистично, за да бъде просто случаен заплес) - оставихме китарка (кухарка) подпряна отстрани на народния театър с бутилка вино до себе си и застанахме на пусия на съседното ъгълче. Идеята ни беше всъщност да си правим гаргара с хората които посягат към нея, но уви - останахме рразочаровани. За половин ден никой не се опита да си прибере китарата - всички я заглеждаха и подминаваха. Единствено един мангал прояви интерес към нея, ама ние още щом го засякохме че идва в наша посока от градинката хукнахме да си я пазим :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Feb 26, 2010 11:25 pm

Леко съм в ступор от новината, че новите лични карти щели да са БЕЗ пръстови отпечатъци и с ЧЕРНО-БЕЛИ снимки.

Това са тия новите документи за самоличност, дето са последен писък на новите технологии и трябва и за пътувания в ЕС да важат, сещате се.

Ако това наистина влезе в сила, абсурд такива лични карти да се приемат на граничен контрол в ЕС. Явно и за там ще трябва да се вади международен паспорт. Който на теория е само за страни извън ЕС.

Все се надявам някой да се е объркал нещо, ама гледам новината на няколко места вече. "Картовите документи ще са с черно-бели снимки".

.....................................................................................

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 26, 2010 11:53 pm

отпечатъци ще има в чипа, но защо за бога чернобели снимки е тотално бийонд ми
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Feb 27, 2010 12:22 am

Ама доколкото разбрах, чип щяло да има само на документите за чуждестранни граждани!

:shock:

Все се надявам, че до един месец ще се окаже недоразумение всичко това. Щото българчетата с черно-белите снимки на безчипови карти като горди членове на ЕС... баси резилът би било.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Sat Feb 27, 2010 8:50 am

Само аз ли мисля, че би било прекрасно за гордите граждани на една (уж) свободна общност държавата да не събира всякаква информация за тях в разни чипове? (А още по-добре би било да няма лични карти въобще. Някак си всички забравят, че идеята за вътрешни паспорти е рожба на режима на болшевиките и че в най-свободните все още Великобритания, САЩ и няколко други предимно англосаксонски държави такива няма - поне не и задължително! :))

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Feb 27, 2010 3:04 pm

Черно-бялата снимка е втф, наистина, но и аз мисля, че отпечатъци не бива да се събират. Това сигурно ли е? За сметка на това пък юе се издават срещу повече пари.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Feb 27, 2010 7:19 pm

Е, тук идват аргументите за борбата с тероризма и по-лесното идентифициране на заподозрени в тази връзка. (Което при черно-бели снимки... нали...)

Че с такива данни ще се злоупотребява е неизбежно - човеците се поддаваме на изкушения с всяко нововъведение (скенерите за цяло тяло дето показват хората голи например може да се приложат и за воайорски клипчета тип скрита камера, каквито вече си има из нета).

Но дето викат някои хора - ако съвестта ми е чиста, няма проблем. Е, някои по-песимистично настроени отбелязват, че можело да се наслагат отпечатъци на даден човек на място, където не е бил и да му разгонят фамилията... Сигурно може, както и със следи от ДНК и други телесни елементи. Ама с напредъка на технологиите това така и така ще си става (четем фантастика, знаем принципите). Ако влиятелни хора си нарочат някого, все ще намерят начин да му вгорчат живота - конкретният начин е подробност.