Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
- RRSunknown
- Elder God
Че от Централна гара до Подуене минава ли кондуктор? Според мен - не. Т.е. май щеше да е най-лесно да се качиш на влака направо, без билет. И вече на Централна гара да си купуваш билет за другия влак. Ходенето с товара щеше да е пак толкова в крайна сметка.moonlight wrote:....... разписанието в интернет - от Подуене до ЦГара, и оттам прекачване за Карлуково, викам си "Екстра, Подуене ми е на един хвърлей".
.........
Всъщност това е сериозен проблем на железниците. По късите отсечки е по-евтино да платиш на кондуктора половината билет примерно, отколкото да си купуваш билет. Така всички са доволни - освен БДЖ.
Ми да... щото после като се лутахме до 10 вечерта по едни криви пътеки сами си бяхме виновни 
На едно място даже опъвахме парапет, щото пустата екопътека се беше сринала, а всичко наоколо беше пропаст, хлъзгава кал и мокър сняг. Ма си беше яко екстрем, размазахме се от кеф там
Добавено: bsb, прав си принципно, ма аз исках да си платя, не да минавам между капките, баси. Вадя парите, пъхам и парите в носа кажи-речи, а тя така да ме мотае... още ме е яд на тая оФца!

На едно място даже опъвахме парапет, щото пустата екопътека се беше сринала, а всичко наоколо беше пропаст, хлъзгава кал и мокър сняг. Ма си беше яко екстрем, размазахме се от кеф там

Добавено: bsb, прав си принципно, ма аз исках да си платя, не да минавам между капките, баси. Вадя парите, пъхам и парите в носа кажи-речи, а тя така да ме мотае... още ме е яд на тая оФца!
- armageddon
- Forsaken
Не знам дали е за тук или за "Споделете", обаче... абе абсурдно си е!
Та, снощи отивах към спирката на метрото в Изток и по пътя попаднах на стар изпочупен фотьойл с един липсващ крак, върху който беше оставена опакована като подарък картина с червена панделка и червена роза... всичко това точно по средата на кръстовището на две (еднопосочни, ако не се лъжа) улици.
Тази сутрин един приятел, който живее близо до мястото, сподели, че докато се е прибирал от нощна - или от парти, не знам точно - малко по-рано е минал покрай същия фотьойл със същите аксесоари (които явно никой не желае да открадне), само че преместен отстрани на улицата
!
Или както беше казал някой: София е най-сюрреалистичното място, което съм виждал!
Та, снощи отивах към спирката на метрото в Изток и по пътя попаднах на стар изпочупен фотьойл с един липсващ крак, върху който беше оставена опакована като подарък картина с червена панделка и червена роза... всичко това точно по средата на кръстовището на две (еднопосочни, ако не се лъжа) улици.
Тази сутрин един приятел, който живее близо до мястото, сподели, че докато се е прибирал от нощна - или от парти, не знам точно - малко по-рано е минал покрай същия фотьойл със същите аксесоари (които явно никой не желае да открадне), само че преместен отстрани на улицата

Или както беше казал някой: София е най-сюрреалистичното място, което съм виждал!
- Maledictus
- Warmage
Хахахаха. Това е яко. Ние преди няколко години с едни авери от техникума си направихме подобен експеримент (ако това е нечии експеримент де, ала наистина е твърде сюрреалистично, за да бъде просто случаен заплес) - оставихме китарка (кухарка) подпряна отстрани на народния театър с бутилка вино до себе си и застанахме на пусия на съседното ъгълче. Идеята ни беше всъщност да си правим гаргара с хората които посягат към нея, но уви - останахме рразочаровани. За половин ден никой не се опита да си прибере китарата - всички я заглеждаха и подминаваха. Единствено един мангал прояви интерес към нея, ама ние още щом го засякохме че идва в наша посока от градинката хукнахме да си я пазим 

Леко съм в ступор от новината, че новите лични карти щели да са БЕЗ пръстови отпечатъци и с ЧЕРНО-БЕЛИ снимки.
Това са тия новите документи за самоличност, дето са последен писък на новите технологии и трябва и за пътувания в ЕС да важат, сещате се.
Ако това наистина влезе в сила, абсурд такива лични карти да се приемат на граничен контрол в ЕС. Явно и за там ще трябва да се вади международен паспорт. Който на теория е само за страни извън ЕС.
Все се надявам някой да се е объркал нещо, ама гледам новината на няколко места вече. "Картовите документи ще са с черно-бели снимки".
.....................................................................................
Това са тия новите документи за самоличност, дето са последен писък на новите технологии и трябва и за пътувания в ЕС да важат, сещате се.
Ако това наистина влезе в сила, абсурд такива лични карти да се приемат на граничен контрол в ЕС. Явно и за там ще трябва да се вади международен паспорт. Който на теория е само за страни извън ЕС.
Все се надявам някой да се е объркал нещо, ама гледам новината на няколко места вече. "Картовите документи ще са с черно-бели снимки".
.....................................................................................
Само аз ли мисля, че би било прекрасно за гордите граждани на една (уж) свободна общност държавата да не събира всякаква информация за тях в разни чипове? (А още по-добре би било да няма лични карти въобще. Някак си всички забравят, че идеята за вътрешни паспорти е рожба на режима на болшевиките и че в най-свободните все още Великобритания, САЩ и няколко други предимно англосаксонски държави такива няма - поне не и задължително!
)

Е, тук идват аргументите за борбата с тероризма и по-лесното идентифициране на заподозрени в тази връзка. (Което при черно-бели снимки... нали...)
Че с такива данни ще се злоупотребява е неизбежно - човеците се поддаваме на изкушения с всяко нововъведение (скенерите за цяло тяло дето показват хората голи например може да се приложат и за воайорски клипчета тип скрита камера, каквито вече си има из нета).
Но дето викат някои хора - ако съвестта ми е чиста, няма проблем. Е, някои по-песимистично настроени отбелязват, че можело да се наслагат отпечатъци на даден човек на място, където не е бил и да му разгонят фамилията... Сигурно може, както и със следи от ДНК и други телесни елементи. Ама с напредъка на технологиите това така и така ще си става (четем фантастика, знаем принципите). Ако влиятелни хора си нарочат някого, все ще намерят начин да му вгорчат живота - конкретният начин е подробност.
Че с такива данни ще се злоупотребява е неизбежно - човеците се поддаваме на изкушения с всяко нововъведение (скенерите за цяло тяло дето показват хората голи например може да се приложат и за воайорски клипчета тип скрита камера, каквито вече си има из нета).
Но дето викат някои хора - ако съвестта ми е чиста, няма проблем. Е, някои по-песимистично настроени отбелязват, че можело да се наслагат отпечатъци на даден човек на място, където не е бил и да му разгонят фамилията... Сигурно може, както и със следи от ДНК и други телесни елементи. Ама с напредъка на технологиите това така и така ще си става (четем фантастика, знаем принципите). Ако влиятелни хора си нарочат някого, все ще намерят начин да му вгорчат живота - конкретният начин е подробност.