Е че това е и моето! Аз защо не съм в списъка??? :<Moridin wrote:Аз съм като цяло на мнението на Дем и Тони... мисля ;р
Бих го окачествил като точно наобратно на основния пост на Рол
И ако не е тайна - как гласувахте вие тримцата?

Да, и щеше да има спорове в нета как се е получило дописването и дали Мартин е нямало да го направи по-добре или всъщност тоя новият автор го е надминал и т.н.Lazy wrote:passer-by, ако беше Мартин починал след четвъртата книга, по всяка вероятност поредицата вече щеше да е довършена.
Знам ли, аз не виждам да има кой знае какво недоволство от Сандерсън, даже напротив...passer-by wrote:Да, и щеше да има спорове в нета как се е получило дописването и дали Мартин е нямало да го направи по-добре или всъщност тоя новият автор го е надминал и т.н.Lazy wrote:passer-by, ако беше Мартин починал след четвъртата книга, по всяка вероятност поредицата вече щеше да е довършена.![]()
Като с Джордан и Сандерсън. За феновете като общност няма угодия.
За мен пък слагането на лимит е напълно адекватно. Както казах, това е И бизнес и точно фентъзито е може би най-комерсиалният тип литература изобщо. Да, всеки автор пише с различна скорост, но Мартин почна да се бави в последното десетилетие - сам можеш да видиш колко чевръст е бил преди това. За мен достойното в случая е да си каже "еми не мога повече, не ми се получава, дотук бях". И бтв Ужасния Доктор е напълно прав, че един професионалист с толкова години опит всъщност не би следвало да има проблем да напише книга за 3-4 години, щом следва план. Щото де факто колко СЪВРЕМЕННИ примера можем да намерим за автори, които протакат толкова време?Demandred wrote:Всеки писател пише с различна скорост, едни за 3 години изкарват 5 завършени и изпипани романа, други не могат и един, колкото и усърдно да работят. Да сложим 3 или 4 или 5 години за лимит и да отсечем "дотолкова е ОК, повече е недопустимо от морална гледна точка", не ми се струва правилно.
Е, нали това опитах да кажа още с първия си пост веднага след твоя откриващ, а и с всички следващи - с никой вид задължение не ми е длъжен Мартин. И в няколко поста казах защо.Roland wrote:Добре, колко точно пъти трябва да уточняваме, че има много и най-различни видове "задължение"? Да, длъжен ми е. Благодарение на мен е стигнал там, където е и това ми го прави МНОГО длъжен. Ти решавай кой точно вид задължение е това.
Ама явно напразно съм опитал...passer-by wrote:Не смятам, че писател е длъжен на читателите си по какъвто и да било начин - морално, материално, орално, анално, екзистенциално, комерсиално или трансцендентално. Тук ключовата сума е "длъжен". И смятам, че е неподходяща.
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 7 guests