Домашното насилие
Moderator: Moridin
- RRSunknown
- Elder God
Е това просто няма как да го знаеш.
Има разлика щото между излъчване и поведение. Щото аз пък лично познавам някои мачо наглед, които са по-милички и от новородено голдън ритривърче, докато единствения, за който знам, че биеше и душеше жена си (която в интерес на истината въобще не е лесна за изтърпяване, но сегашния й съпруг има нерви по-здрави и от титаниева сплав, та не й се връзва) беше средна на ръст хилка с невзрачна физиономия и кротко излъчване.

- RRSunknown
- Elder God
Струва ми се, че обикновено хората си намират партньори от своята среда - както и да дефинираме "среда". При което би било обичайно някои хора все да "не случват" на партньор. Ами след като всички наоколо са с близко поведение и ценности, приказката "от един дол дренки" придобива съвсем реално измерение.
- JaimeLannister
- Forsaken
Психолог съм. Работя в сферата на психиатрията...
И...
Въобще не съм имал предвид, че някоя жена съзнателно иска да бъде бита. Сигурно има и такива де, ама са незначителен процент. Просто хората се закачат емоционално през различни неща и много често през травми. Плюс това нещо негативно има и втора страна и обикновено жените, които присъстват във връзките със насилие са толкова страна у това насилие, колкото и другата, сиреч мъжа, който ги бие. Любопитно е, че голям процент от тях наистина могат да напуснат връзките, но просто не го правят и... Другото любопитно е, че едни и същи жени се закачат последователно за поредния насилник...
Нищо не искам да доказвам. Няма да цитирам изследвания, макар че има такива. Не съм бачкал в тази сфера, но мой много близък човек дълго време работеше с жертви на насилие и общото впечатление е, че човек не отива в тези връзки случайно. С други думи фактът, че някой е бит е детерминиран от неговата собствена личност. Естествено допускам, че има и голям брой попаднали в грешното време на грешното място, но повечето не са...
И така. Не ме разбирайте погрешно. Мнение от типа на- "заслужават си го, нека ги бият" е най- малкото с една идея примитивно. Просто тези жени стоят във връзките си по абсурден начин, често могат да ги напуснат, но не го правят и понякога имат нужда точно от насилието. Спомням си как същият човек за който споменах по горе ми е разказвал, че неведнъж жени са му споделяли, че сексът със и след насилие е най- хубав...
Не искам да споря и да се заяждам с някой, но ми е интересно колко емоционални са мненията по темата
И...
Въобще не съм имал предвид, че някоя жена съзнателно иска да бъде бита. Сигурно има и такива де, ама са незначителен процент. Просто хората се закачат емоционално през различни неща и много често през травми. Плюс това нещо негативно има и втора страна и обикновено жените, които присъстват във връзките със насилие са толкова страна у това насилие, колкото и другата, сиреч мъжа, който ги бие. Любопитно е, че голям процент от тях наистина могат да напуснат връзките, но просто не го правят и... Другото любопитно е, че едни и същи жени се закачат последователно за поредния насилник...
Нищо не искам да доказвам. Няма да цитирам изследвания, макар че има такива. Не съм бачкал в тази сфера, но мой много близък човек дълго време работеше с жертви на насилие и общото впечатление е, че човек не отива в тези връзки случайно. С други думи фактът, че някой е бит е детерминиран от неговата собствена личност. Естествено допускам, че има и голям брой попаднали в грешното време на грешното място, но повечето не са...
И така. Не ме разбирайте погрешно. Мнение от типа на- "заслужават си го, нека ги бият" е най- малкото с една идея примитивно. Просто тези жени стоят във връзките си по абсурден начин, често могат да ги напуснат, но не го правят и понякога имат нужда точно от насилието. Спомням си как същият човек за който споменах по горе ми е разказвал, че неведнъж жени са му споделяли, че сексът със и след насилие е най- хубав...
Не искам да споря и да се заяждам с някой, но ми е интересно колко емоционални са мненията по темата

Демек, adrenaline junkies, които са си намерили достъпен източник на адреналин? :) При това такъв, който действа едновременно и на двамата.JaimeLannister wrote:..........Спомням си как същият човек за който споменах по горе ми е разказвал, че неведнъж жени са му споделяли, че сексът със и след насилие е най- хубав...
......
- JaimeLannister
- Forsaken
- Interpreter
- Forsaken
Мен ме отвращават побойниците, обаче в същото време безмерно ме дразнят представителите на гореспоменатия подвид жертви, които имат възможността да сложат край и въпреки това не го правят. Във - опазимебожеамасеналагадагоспомена - форума на бг мама има доста теми и цитирани случаи, на който му се чете. Редовното изпълнение са викове за помощ от пребиваната жертва, а после, ако съседите се случат свестни и все пак викнат полиция - въпрос кой ги е карал да се месят и яростна защита на благоверния.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- tigermaster
- Elder God
Бтв, покрай заниманията с бойни изкуства леко ми стана доста трудно да възприемам жените като слабия пол. Може би защото най-тежките ключове и хвърляния, които съм изтърпял, са именно от жени, последната година ми преподаваше жена, пък и познавам няколко момичета, които без особено усилие могат да ме сгънат като салфетка. Само да спомена, де. Виждал съм момиче да разбива с юмрук устата на трийсет и кусур сантиметра по-висок и близо два пъти по-тежък мъж просто на майтап.
Мъж насилник не познавам, обаче, и се радвам за това. Жертви също не познавам и за това се радвам.
Мъж насилник не познавам, обаче, и се радвам за това. Жертви също не познавам и за това се радвам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Дори да са с ниско образование и умни, ниското образование води до по-малък шанс да си намерят добре платена работа, а от там до по-висока зависимост и недоверие в способността да се оправят сами. Освен това е много вероятно и мъжете им да са от нискообразована и тъпа среда, където всичко се оправя с бой...dellusion wrote:Повечето жени, жертви на домашно насилие, са нискообразовани(по официална статистика) и от там вероятно леко тъпи
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- RRSunknown
- Elder God