Домашното насилие

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 16, 2010 5:24 pm

Психиатър е.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Apr 16, 2010 5:25 pm

Доста често с мачисткото излъчване идва и боя б.т.в.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 16, 2010 5:28 pm

Е това просто няма как да го знаеш. :) Има разлика щото между излъчване и поведение. Щото аз пък лично познавам някои мачо наглед, които са по-милички и от новородено голдън ритривърче, докато единствения, за който знам, че биеше и душеше жена си (която в интерес на истината въобще не е лесна за изтърпяване, но сегашния й съпруг има нерви по-здрави и от титаниева сплав, та не й се връзва) беше средна на ръст хилка с невзрачна физиономия и кротко излъчване.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Apr 16, 2010 5:32 pm

Може би е избивал комплекси. То и тези които гледах в big brother бяха или тежкари с бръснати глави, които го раздаваха "мачовски" или някъкъв тотален лузър който си го изкара на жена си като нямаше на кого.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Apr 16, 2010 5:43 pm

Значи, мачисткото излъчване и излъчването "ще те спукам от бой" са различни неща. Доста често се съвместяват, но не мисля, че могат да се правят изводи, че са неразривно свързани.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

bsb
Paragon

Post by bsb » Fri Apr 16, 2010 5:48 pm

Струва ми се, че обикновено хората си намират партньори от своята среда - както и да дефинираме "среда". При което би било обичайно някои хора все да "не случват" на партньор. Ами след като всички наоколо са с близко поведение и ценности, приказката "от един дол дренки" придобива съвсем реално измерение.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Apr 16, 2010 7:10 pm

Психолог съм. Работя в сферата на психиатрията...

И...

Въобще не съм имал предвид, че някоя жена съзнателно иска да бъде бита. Сигурно има и такива де, ама са незначителен процент. Просто хората се закачат емоционално през различни неща и много често през травми. Плюс това нещо негативно има и втора страна и обикновено жените, които присъстват във връзките със насилие са толкова страна у това насилие, колкото и другата, сиреч мъжа, който ги бие. Любопитно е, че голям процент от тях наистина могат да напуснат връзките, но просто не го правят и... Другото любопитно е, че едни и същи жени се закачат последователно за поредния насилник...
Нищо не искам да доказвам. Няма да цитирам изследвания, макар че има такива. Не съм бачкал в тази сфера, но мой много близък човек дълго време работеше с жертви на насилие и общото впечатление е, че човек не отива в тези връзки случайно. С други думи фактът, че някой е бит е детерминиран от неговата собствена личност. Естествено допускам, че има и голям брой попаднали в грешното време на грешното място, но повечето не са...

И така. Не ме разбирайте погрешно. Мнение от типа на- "заслужават си го, нека ги бият" е най- малкото с една идея примитивно. Просто тези жени стоят във връзките си по абсурден начин, често могат да ги напуснат, но не го правят и понякога имат нужда точно от насилието. Спомням си как същият човек за който споменах по горе ми е разказвал, че неведнъж жени са му споделяли, че сексът със и след насилие е най- хубав...

Не искам да споря и да се заяждам с някой, но ми е интересно колко емоционални са мненията по темата ;)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

bsb
Paragon

Post by bsb » Fri Apr 16, 2010 7:18 pm

JaimeLannister wrote:..........Спомням си как същият човек за който споменах по горе ми е разказвал, че неведнъж жени са му споделяли, че сексът със и след насилие е най- хубав...
......
Демек, adrenaline junkies, които са си намерили достъпен източник на адреналин? :) При това такъв, който действа едновременно и на двамата.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Apr 16, 2010 7:23 pm

Не. Всъщност мисля, че е по- дълбоко и едва ли има нещо общо с адреналин.
Между другото голям процент (80%) от жените в тези връзки идват от семейства в които е имало насилие...
Беше лесно да се предположи всъщност...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Apr 16, 2010 8:22 pm

"Психическото насилие е по-лошо от физическото."
Чуто в бар "Разбити сърца", където редовно си пия бирата вечер.
И нещо, прочетено в разни кнжки:
"Да се чувстваш жертва и да ти е ДОБРЕ от това, е опасно състояние. Както за теб, така и за околните."
Не че разбирам нещо по въпроса, опазил ме Бог.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Apr 16, 2010 8:56 pm

Мен ме отвращават побойниците, обаче в същото време безмерно ме дразнят представителите на гореспоменатия подвид жертви, които имат възможността да сложат край и въпреки това не го правят. Във - опазимебожеамасеналагадагоспомена - форума на бг мама има доста теми и цитирани случаи, на който му се чете. Редовното изпълнение са викове за помощ от пребиваната жертва, а после, ако съседите се случат свестни и все пак викнат полиция - въпрос кой ги е карал да се месят и яростна защита на благоверния.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Apr 16, 2010 9:23 pm

Бтв, покрай заниманията с бойни изкуства леко ми стана доста трудно да възприемам жените като слабия пол. Може би защото най-тежките ключове и хвърляния, които съм изтърпял, са именно от жени, последната година ми преподаваше жена, пък и познавам няколко момичета, които без особено усилие могат да ме сгънат като салфетка. Само да спомена, де. Виждал съм момиче да разбива с юмрук устата на трийсет и кусур сантиметра по-висок и близо два пъти по-тежък мъж просто на майтап.
Мъж насилник не познавам, обаче, и се радвам за това. Жертви също не познавам и за това се радвам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Tue Apr 20, 2010 2:09 pm

Повечето жени, жертви на домашно насилие, са нискообразовани(по официална статистика) и от там вероятно леко тъпи, но това в никакъв случай не значи, че са си го заслужили.
Малко неща на тоя свят ме агресират така, както някой мърляч, дето посяга на жена си.
Look at the darkness...
...around me.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Apr 20, 2010 2:35 pm

dellusion wrote:Повечето жени, жертви на домашно насилие, са нискообразовани(по официална статистика) и от там вероятно леко тъпи
Дори да са с ниско образование и умни, ниското образование води до по-малък шанс да си намерят добре платена работа, а от там до по-висока зависимост и недоверие в способността да се оправят сами. Освен това е много вероятно и мъжете им да са от нискообразована и тъпа среда, където всичко се оправя с бой...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Apr 20, 2010 2:43 pm

Това е мит за нискобразованите - няма такава статистика. Точно обратното - четох че много по-често стават жертва жени на полицаи, лекари и други мъже с натоварващи професии.