За вярата и атеизма - не пак, а отново

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri May 28, 2010 4:28 pm

JaimeLannister wrote:Аз за Мисисипи не го разбрах?
Установено е, че орбитата на Луната се отдалечава от Земята с по няколко метра годишно. Ако се направи едно изчисление, излиза че Луната преди 85 милиона години се е намирала само на 10 метра от Земята. Това обяснява смъртта на динозаврите. Или поне на по-високите от тях...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri May 28, 2010 4:39 pm

The Dragon wrote:
JaimeLannister wrote:Аз за Мисисипи не го разбрах?
Установено е, че орбитата на Луната се отдалечава от Земята с по няколко метра годишно. Ако се направи едно изчисление, излиза че Луната преди 85 милиона години се е намирала само на 10 метра от Земята. Това обяснява смъртта на динозаврите. Или поне на по-високите от тях...
:lol: :lol: :lol:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri May 28, 2010 4:55 pm

tigermaster wrote:Не знам защо, но ми се струва, че рано или късно всички религиозни теми в този форум започват да се въртят около фанатичния атеизъм на dellusion. Някак е досадно. Така де... Да го кажа и аз, та белким вземе, че чуе.

dellusion, дори и да си прав, което не е сигурно, конкретно ти не си достатъчно умен, че да поучаваш хората в какво да вярват. Ти. Конкретно. Не си достатъчно умен. Затова не си го позволявай.
Мдам. Да не говорим, че тук кажи-речи всички сме атеисти или агностици, но той ни прийчва правата невяра кат невидял. :lol:

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Fri May 28, 2010 5:01 pm

Roland wrote:
The Dragon wrote:@Рол - знам. Но без нея някой като мен щеше да управлява. Не го искаш ...
Good point. Много е тъжно, че човек като мен, който би могъл да въведе най-великата просветена диктатура, която да доведе до небивал хилядагодишен просперитет чрез насилие и цензура, никога не би се добрал до властта :cry:
Бтв, аз нямам проблеми с идеята за свят, управляван от някой подобен на Драгъна, поне що се отнася до изразените му възгледи в този топик.
VMITW!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri May 28, 2010 5:12 pm

AlDim wrote:
tigermaster wrote:...
Мдам. Да не говорим, че тук кажи-речи всички сме атеисти или агностици, но той ни прийчва правата невяра кат невидял. :lol:
Е анджък де. Нали туй викам. Ще рече човек, че сме неква група върли креационисти или де да знам какво.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 28, 2010 5:12 pm

Е той никакви възгледи не е изказал освен че би пратил под ножа всички които му се струват фанатизирани.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Fri May 28, 2010 5:17 pm

RRSunknown wrote:Е той никакви възгледи не е изказал освен че би пратил под ножа всички които му се струват фанатизирани.
Именно това плюс начина, по-който осмисля толерантността, гарнирано с абсолутизирането на свободата на словото, с което съм напълно съгласна.
VMITW!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 28, 2010 5:26 pm

това са две несъвместими неща.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri May 28, 2010 5:28 pm

Аз пък не съм съгласна, защото ако той управлява света грозните жени ще плащат по-високи данъци :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Fri May 28, 2010 5:36 pm

Morwen wrote:Аз пък не съм съгласна, защото ако той управлява света грозните жени ще плащат по-високи данъци :lol:
Не, Морви, просто ние щяхме да плащаме по-ниски :lol: :lol:
VMITW!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 28, 2010 5:41 pm

Значи кастова система определяна от генетиката .

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Fri May 28, 2010 5:53 pm

RRSunknown wrote:Значи кастова система определяна от генетиката .
Не стана ли ясно, че се шегуваме? Поне за тази част с данъците :)
VMITW!

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Fri May 28, 2010 6:07 pm

ОК, добре, постигнахте съгласие.

- Аз съм тъп
- Религията е хубаво нещо, никога не е спирала научния прогрес и не е предизвиквала войни
- Да вярваш в нещо, за което няма нито едно доказателство е ОК, точно колкото и да не вярваш в това нещо
- Хуните и варварите са преследвали учените, които са оспорвали написаното в библията и са горили хора на клада, и са ги пребивали с камъни на площада
- Хората и вярата им не са виновни за създаването на инквизицията, а тя самата е решила да просъществува, напук на общественото мнение
- Има учени, които са били религиозни, или поне те така са твърдели(за справка - Исак Нютон), следователно религията даже помага на науката
Look at the darkness...
...around me.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 28, 2010 6:08 pm

ifadriana wrote:
RRSunknown wrote:Значи кастова система определяна от генетиката .
Не стана ли ясно, че се шегуваме? Поне за тази част с данъците :)
Аз също но забравих да сложа емотиконка :lol:

Делюжъна нещо ти куца предмета логика. Пиша ти 2 и половина (половинката заради старанието) по логика.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri May 28, 2010 6:33 pm

@Ади - поласкан съм :)

<оффтопик>

Първо - грозните жени са изключително малко. И мнозинството от тях са в каста на Sex and the city така или иначе. Повечето които сегашното общество смята за грозни обикновенно са резултат от занемаряване, неподдържане, неумело използване на козметика и тотална липса на вкус и много рядко на гени (Кери Ан Мос, стани!)

Ако някога трябва да измисля система която да гарантира, че минаващите покрай мен хора ще бъдат добре изглеждащи по-скоро ще бъде някаква комбинация от безплатна пластична хирургия за някои дефекти и насаждане на физическа култура от млади. Ще има и намаляване на здравните вноски за редовно поддържащите се с фитнес/плуване/тичане/други спортове хора. За екстремно дебели хора ще има задължителни отслабващи лагери където ще се радват на гонки и питателна диета от 800 калории дневно.
</оффтопик>

Знам че малко отклонявам темата но всъщност това за което ще пиша е в основата на сегашния спор така или иначе.

Кога точно света се превърна в място в което всяка отстъпка е признак на слабост. Защо всеки лидер който заема някаква позиция е по загрижен за властта си отколкото за правилното и използване. Всеки е power broker, а на преговори се отива с такива инструкции че няма място за компромис а трябва да се удряме с тояги по главите докато едната страна се предаде.

Ей го - католическата църква която е строго против хомосексуализма, отказва да признае че мъж да го вкарва насила в момчешко дупе е лошо нещо. Израел отказва да помръдне и на йота от исканията си, знаейки че мир е невъзможен. Американците не могат да приемат хомосексуалисти в армията си, при все че служат там смесено мъже и жени, така че ебане има и в момента. Полша абсолютно отказва да се съобрази със исканията на Русия за ракетните бази и ги слага където им скимне, а защитата и не се увеличава.

Сякаш всички трябва да показват че са алфи и то по най-некадърния начин - като не виждаш гората от дърветата.

Да си смениш мнението е малодушие, да си умерен е безличност, да отстъпиш е слабост, а да се промениш е извън скалата просто.

Едно от обясненията според мен е че различността дава сила, но взаимодействието между различните хора води до уеднаквяване. За да могат водачите да си запазят силата и влиянието те трябва да се погрижат поверените им хора да са различни и дискриминирани. И така се звърта един порочен кръг - ние сме крайни, колкото по-крайни сме - толкова повече не могат да ни е приемат, колкото повече ни притискат - толкова по-крайни ставаме за да се защитим.

Не мисля че на един турчин наистина му пука дали дъщеря му ходи със забрадка във Виена. Прекалено е зает да изкарва достатъчно пари да си плати наема и сметките - в модерния свят религията на повечето хора им е на 86 място в приоритетите, освен ако не ти я навират в лицето. Или поне не би му пукало ако имама не му опяваше как това е символ на неговата култура, вяра и традиции, които са древни и неизменни. Така, че всичко турско и родно той трябва да люби тачи и милее - защото ако се слее с останалите - тогава имама губи влияние над него. И той бива манипулиран да е винаги чужденец.

dellusion wrote:ОК, добре, постигнахте съгласие.

- Аз съм тъп
- Религията е хубаво нещо, никога не е спирала научния прогрес и не е предизвиквала войни
- Да вярваш в нещо, за което няма нито едно доказателство е ОК, точно колкото и да не вярваш в това нещо
- Хуните и варварите са преследвали учените, които са оспорвали написаното в библията и са горили хора на клада, и са ги пребивали с камъни на площада
- Хората и вярата им не са виновни за създаването на инквизицията, а тя самата е решила да просъществува, напук на общественото мнение
- Има учени, които са били религиозни, или поне те така са твърдели(за справка - Исак Нютон), следователно религията даже помага на науката
А модерната наука създаде възможността да се осъществи холокоста, атомната бомба, зарина, тротила и нитроглицерина. Икономическата мисъл създаде всички тези чудесни деривати и издигна лихварството и хазарта до изкуство, заради които си еба мамата икономиката, а пък в Корана пише че не трябва да се дават пари с лихва, а и май в Библията това беше забранено.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.