Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Sep 10, 2010 4:20 pm

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Sep 11, 2010 2:27 am

Хора търсете по антикварите и библиотеките антологията Хакери.Просто е върхът.Има разказ който е твърде як от Слвърбърг,дует между Гибсън и Суонуик,Горящ хром на Гибсън,бълвоч на Нийл Стивънсън и един наистина интересн разказ на някаква канадка Машинен секс.Както и разказ от 400 думи на Брус Стърлинг пълен с такива идеи по който може да се напишат два-три сай-фай романа.

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Sat Sep 11, 2010 10:25 am

Прочетох първите четири части на "Тъмната кула" на Кинг. Ами знае как да пише тоя човек - макар и да съм съгласен с казаното някъде из форума, че завършеците на произведенията му са далеч по-слаби от началата и средите. Харесва ми амалгамата от фентъзи, фантастика, хорър, уестърн и други жанрове; световете и героите изглеждат ако не реални, то поне много убедителни. Може би "Трите карти" и "Магьосникът" ми допаднаха повече от "Стрелецът" и "Пустош".
Сега ще направя малка почивка с "Камера помътняла".
Паралелно с художествената литература доста често чета и научно-популярна - наскоро свърших "Свят населен с демони" на Карл Сейгън, сега чета "Физика на невъзможното" на Мичио Каку.
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Sep 11, 2010 10:54 am

Съгласен съм с теб.Аз ще искам втората книга за РД-то,просто билдъпа в края на 1-ва книга е убийствен.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sat Sep 11, 2010 1:16 pm

Започнах и преполових за един ден "Устоите на земята". За сега ми харесва доста, въпреки че до 257-ма страница няма и намек за строеж на катедрала.
Адски много ми напомня за "Песен за огън и лед", но по-малко епична и без фентъзи мотивите.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Sep 11, 2010 2:03 pm

Току що си купих Диамантената ерa на Нийл Стивънсън от антиквал.Малко е изтъркана ама важното е съдържанието.Само на 30 страница съм но много ме кефят идеите особено черепната пушка.Паралелно чета и История на Япония.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Sep 11, 2010 9:28 pm

Dante wrote:Започнах и преполових за един ден "Устоите на земята". За сега ми харесва доста, въпреки че до 257-ма страница няма и намек за строеж на катедрала.
Адски много ми напомня за "Песен за огън и лед", но по-малко епична и без фентъзи мотивите.
Радвам се, че ти харесва. Може би няма да е зле да напишеш едно ревю в следващия брой на ШД (нищо, че не е фентъзи)? А и Джен ако го направи, би било интересно за контрапункт.
Издателят я пусна доста мижаво (без никаква огласа), а книгата все пак е доста популярна в Западна Европа и САЩ (вярвам, че и тук ще стане), така че, струва ми се, заслужава дискусия.

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Sun Sep 12, 2010 12:04 am

Ще взимам тези дни Мъглороден на Брандън Сандерсон, по препоръки от форума, а и ми хареса как се е справил с 12-та книга от Колелото на Времето :)
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Sep 12, 2010 1:18 am

Interpreter wrote:
Dante wrote:Започнах и преполових за един ден "Устоите на земята". За сега ми харесва доста, въпреки че до 257-ма страница няма и намек за строеж на катедрала.
Радвам се, че ти харесва. Може би няма да е зле да напишеш едно ревю в следващия брой на ШД (нищо, че не е фентъзи)? А и Джен ако го направи, би било интересно за контрапункт.
Издателят я пусна доста мижаво (без никаква огласа), а книгата все пак е доста популярна в Западна Европа и САЩ (вярвам, че и тук ще стане), така че, струва ми се, заслужава дискусия.
Бих написал с удоволствие (най-малкото, че понякога си драскам и уча за журналистика догодина, а упражненията са майката на знанието :Д), но едва ли ще има кой да го публикува, а и не съм сигурен, че нивото ми на писане е достъчно високо за ШД, но стига да нямате нищо против, може да пробвам. :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Sep 12, 2010 10:54 am

Никой нищо против няма. :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue Sep 14, 2010 10:32 am

Чета "Времето е най- простото нещо" на Клифърд Саймък.
Доста наивна ми се струва...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Sep 16, 2010 12:31 am

Довърших първата част на Устоите, като се издразних, че свърши толкова безумно тъпо и без никакъв край, когато разбрах, че всъщност двете части са една книга разделена на две. :D
Надявам се скоро да успея да прочета втория том (бая обемист, бтв) и да драсна нещо достатъчно приемливо за сайта.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Sep 16, 2010 8:02 am

Dante wrote:Довърших първата част на Устоите, като се издразних, че свърши толкова безумно тъпо и без никакъв край, когато разбрах, че всъщност двете части са една книга разделена на две. :D
Надявам се скоро да успея да прочета втория том (бая обемист, бтв) и да драсна нещо достатъчно приемливо за сайта.
Това беше едно от, хм, недоразуменията около издаването на книгата. Съветвах ги да я пуснат в един том.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Sep 16, 2010 5:29 pm

Въпреки че става объркване, не смятам за уместно този обем да се побере в един том. То и сега ми се разпада първия том (а аз МНОГО го пазих), та какво остава ако беше 1100 + страници. Освен това цената би била около 40 лева, което щеше да отблъсне много читатели.
Иначе книгата става все по-брутална и по-брутална, има си кусурите (най-вече стилистични засега), но ми харесва доста.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sat Sep 18, 2010 6:58 pm

Сори за дабъл постинга, но искам да споделя.

През цялято време, докато чета "Устоите на земята", си казвах "еееебаси копи/пейста от Песен за огън и лед", а чак днес разбрах, че книгата е издавана 7 години преди песента.
Не може да се говори за плагиатство, но усещането, което ми носи е едно към едно с това на книгите на Мартин. И героите, и злодеите, и времето когато се развива, непрекъснатото прецакване и избиване на действащи лица, дори бруталността и секса...