No Pressure

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Itilon
Paragon

No Pressure

Post by Itilon » Sun Oct 03, 2010 9:57 pm

Аз не че мразя природата или нещо такова, по принцип даже съм голям поддръжник на разни еко каузи. Но не мога да си кривя душата и да не споделя, че съвременното екологично движение става все по-гнусно, агресивно и тоталитарно.

И след това кратко въведение, да покаже клипа който ме издразни до определено непостигната до момента степен: http://www.youtube.com/watch?v=sE3g0i2rz4w (тук му е мястото да предупредя, че не е за всеки, така че гледайте на своя отговорност). Както и краткия текст, който реших да напиша по темата: http://e-lect.net/?p=2304 .

Но на мен най-вече ми е интересно какво мислите за границите на добрия вкус - има ли такива, къде минават и доколко е допустимо да се прекрачват, заради каквато и да е кауза :roll:.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Oct 04, 2010 1:34 am

И, за съжаление, пак стигаме до момента с това, че "няма черен PR" :( По един или друг начин създателите на филма постигат целите си - за него се говори, него го гледат много хора, да не кажа на практика всички... Всички, които го гледат, по един или друг начин, за момент поне, се замислят за идеята за намаляване на разни неща и съобразяване с други...

...но като цяло ме е страх, че това е автогол, и че при повечето хора (признавам си, и при мен) ще бъде усилено тлеещото негодувание към прекаления фанатизъм - и ще има вече малко по-силен момент на предварителна настройка, на предразсъдък, ако щете, следващия път, когато някой ми каже "я виж това тук, и то е нещо за екологията".

Да, знам, спешно е, крайно време е всеки да се замисли, наистина ще е много добре всеки, ама наистина всеки, да направи нещо точно сега, днес - но дали точно тази реклама ще постигне точно този резултат? Съмнявам се :(

TL,DR: настъпването на границите на добрия вкус прави така, че всички да говорят за творението ти, но си струва да се замислиш дали все пак няма и друг начин.

Добавено: и аз, като Itilon, не съм противник на природата, и аз се замислям от време на време, и аз от време на време дори правя по нещо - и все пак това не ми хареса толкова, колкото може би се е очаквало.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Oct 04, 2010 10:07 am

Доста е абсурдно клипчето.
This is it. Ground zero.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Oct 04, 2010 10:30 am

Който за бога им е измислил рекламната кампания на тези и защо са се съгласили изобщо?

Но както Роум каза - няма черен PR - искат внимание, получават го.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Mon Oct 04, 2010 11:02 am

Ричард Къртис (е автор на клипа).

Впрочем, аз не изобщо не съм съгласен, че няма черен PR. Не е важно просто хората да говорят за теб, а какво точно ще кажат (в случая с 10:10 идеята е, че това ще стимулира подкрепа за кампанията - резултатът - ако може да се съди по коментарите в интернет - точно обратен). В смисъл, какво като всички научат за клипа, при положение, че ще приемат авторите му за психопати? :mrgreen:

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Mon Oct 04, 2010 1:38 pm

На мен доста ми допадна клипчето :rofl: :rofl:
Колко пъти си се смял на избухващи хора, хвърчащи вътрешности, писъци и кръв, питам се аз.
Ами много пъти например: Shaun of the Dead, Hot Fuzz, The Evil Dead, разни анимета и още много. За последно май беше когато Мачете използва червата на жертвата си вместо въже.
Това е така, защото в него взривяват човешки същества – първо деца, а впоследствие възрастни – с целия натурализъм, който изкуствената кръв и разпилените навсякъде вътрешности могат да създадат.
Аз поне не видях вътрешности, кости или каквито и да е други части от телата. След екслозиите остават само дрехите и кръвта която прилича на домашна лютеница.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Oct 04, 2010 1:40 pm

Аз като ти прочетох статията за този клип, се отказах да го гледам. Сериозно. Имам много здрави нерви и карантиите не ме плашат по никакъв начин, обаче има неща, които просто не виждам смисъл да си причинявам. Дори и с образователна цел.
За компанията 10:10, обаче, не съм чувал изобщо. Какво представлява?

Както и да е, ще ми се да споделя само, че от години насам вече дори несъзнателно приравнявам думата "природозащитник" на "фанатизиран олигофрен". Истерията около ГМО е достатъчна причина. Подобните на тази новина - също:
http://katehizis.com/news/shNews.php?id=13663&
И не само.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 04, 2010 11:39 pm

Баси, нека оставим кръвта. Клипчето е толкова елементарно злобарско, мизантропско и наливащо поуки като реклама на прах за пране, че е жалко...
Според мен е скрит опит да се повишат емисиите на въглероден двуокис...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Oct 05, 2010 12:33 am

Onslaught, да оставим настрана, че има разлика между аниме, зомби пародия и клип, който има за цел като минимум да образова (а в действителност да пропагандира). Да оставим и настрана, че има граница, отвъд която трябва да си доста извратен, за да се смееш на нещо - аз например не намирам нищо смешно в това, че някой използвал нечии черва за нещо си - и без да съм гледал Мачете съм почти убеден, че същото се отнася и за Родригес. Накрая да пренебрегнем и спора за това доколко натуралистичен е клипът и дали кръвта прилича на лютеница.

За мен лично самият факт, че подобна простотия може просто да те кара да се търкаляш от смях (не да те провокира или накара да се замислиш, или отврати, или фокусира или каквато там може да е била идеята й) е... как да кажа... болничък :lol:.

Tigermaster, доколкото разбирам 10:10 цели да накара възможно най-много хора да намалят употребата си на електроенергия от невъзобновяеми източници с 10% през 2010 г. Което само по себе си не е лошо, но е съвършено безсмислено - щото всички хиляди присъединили се не могат да компенсират дори малка част от растежа само на Китай през годината (да не говорим за Индия, Бразилия, Виетнам).

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Oct 05, 2010 9:42 am

Itilon wrote: Tigermaster, доколкото разбирам 10:10 цели да накара възможно най-много хора да намалят употребата си на електроенергия от невъзобновяеми източници с 10% през 2010 г. Което само по себе си не е лошо, но е съвършено безсмислено - щото всички хиляди присъединили се не могат да компенсират дори малка част от растежа само на Китай през годината (да не говорим за Индия, Бразилия, Виетнам).
Като оставим настрана колко им е зле кампанията, всъщност 10-те процента са съвсем ок - целта не е да намалим емисиите по принцип, а колкото повече хора да разберат за проблема и да направят каквото могат, за да намалят тези емисии. Може да не е много, но поне на хората ще за почне поне малко да им пука. Ако правителството на Англия подпише някакъв договор за намаляване на емисиите след 2 години, но няма подкрепа от хората, които са го избрали, защото не разбират какво ги касае тях?

Много ясно, че Китай/Индия и прочие ще замърсяват повече и няма да се компенсира кой знае какво, ама хайде да не изпадаме в "ама вие защо биете негрите". Докато само се сочи с пръст - "ей тоя е най-лошия", нищо няма да се случи.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Oct 05, 2010 10:19 am

За мен кампанията е абсурдна като маркетинг и ако правителството на Англия по някакъв начин е дало съпорт на тази организация, направо трябва да падат глави
This is it. Ground zero.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Oct 05, 2010 12:13 pm

Бтв добро анти-видео :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=X21mJh6j ... re=related

ето ТАКА се прави :mrgreen:
This is it. Ground zero.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue Oct 05, 2010 4:06 pm

Страхотно е ;)
Never say no to Panda ;P
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Wed Oct 06, 2010 11:42 am

Велико е! :D
VMITW!