Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Wed Mar 16, 2011 3:04 pm

:shock: Ще се обиждаме ли сега... :) Там не стана ли ясно ква е работата преди време?

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Mar 16, 2011 3:08 pm

Просто има разни подмятания там.... За ролята на хомосексуалността на оня от Дракончето в сюжета на филма, за странните режисьорски умелости на оня от Due Date и Запоя, разни такива работи. Освен ако просто не си участвал в повече от едно ревю там?

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Wed Mar 16, 2011 3:15 pm

По едно време почти дадох списък къде съм имал пръст - да, за Дракончето е мое, за Дю Дейт също... общо към десетина са, но естествено всичко е адаптирано като за тъпанарски блог, нека не се излагаме все пак. :) Иначе този има възможно най-далечния вкус от моя.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Mar 16, 2011 3:18 pm

Аха, ясно. Явно почти всички, които съм чел, са били твои :dunno:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Mar 16, 2011 3:46 pm

И Марфа има блог, при това доста четен, още доста хора тук имат блогове, дори да не се знае.
Бтв, мисля, че насолихме човека вече твърде много.
Извинявам се е ако се е получила ситуация тип "всички да скочим дружно на новия", просто всеки имаше с какво активно да не се съгласи чисто логически и се натрупа някаква критична маса.

Тотално офтопик - първия път като аз докопах форум, успях да отегча ужасно половината форум, поствайки отделна тема с един чаршаф анализи на книгата и филма по Властелина, който те точно бях обсъждали в друга тема. Много беше жално, но... :oops:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

lone90wolf
Smallfolk

Post by lone90wolf » Wed Mar 16, 2011 3:50 pm

Morwen wrote:Бтв, мисля, че насолихме човека вече твърде много.
Извинявам се е ако се е получила ситуация тип "всички да скочим дружно на новия"
Не е незаслужено. Извинявам се и аз :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 16, 2011 8:38 pm

Админът е виновен! Stone him! :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Mar 20, 2011 5:36 pm

"Season of the Witch"
Предвид факта, че очаквах абсолютен боклук, всъщност останах сравнително приятно изненадан. Не че филмът беше добър - не беше. Хич даже. Просто имаше и добри страни. Рон Пърлман, примерно. Никълъс Кейдж също. А и една-две нелоши каскади. Останалото... Историята е зле, сценарият - също, ефектите са прекалено евтини и т.н. 5/10.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Jen
Paragon

Post by Jen » Mon Mar 21, 2011 1:48 pm

Два странни филма.
Първият е супер андърграунд клонинговата драма Womb, която отдавна исках да гледам и много се зарадвах, като дойде сега на феста. Темата е крайно интересна – жена клонира загиналия си любим и го отглежда като син – а атмосферата е много плътна и крийпи и дори само затова си заслужава. Но за съжаление всичко останало ми се видя прекалено елементарно, много първосигнално набутани идеи, бях в пълна безтегловност откъм мотивация на героите и събитията и въобще, едно ученическо ми беше, особено във втората половина. Ева Грийн е все така с интензивно-тревожния си поглед и цялостен апиърънс, което за ролята й работи добре, но се опасявам, че вече много сериозно заорава в коловоз.

Of Gods and Men пък е най-отегчителният филм на милениума – малко е за терористи и много за група монаси, които трябва да решат чрез гласуване дали да напуснат манастира си в Северна Африка заради терористите, после пеят, после се молят, после пак гласуват. Нещо средно между 12 разгневени мъже и събранието на Ентите от Властелина, с по-голям уклон към второто. Спечелил е Кан, Сезар и разни други награди, така че е вероятно във всичко това да има смисъл и потенциал за въздействие. Аз лично проведох жестока борба със себе си а) да не се откажа насредата и б) да не заспя.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Tue Mar 22, 2011 1:46 am

Womb го чакам едновременно с нетърпение - заради Ева, и с ужас - заради това, че потвърждаваш едно от опасенията ми (ученическото). Освен това, за 69-ти път срещу нея поставят накякво типче, което да се загуби между погледите й. Досега само Крейг не е бил изяден с парцалките, и мисля, че единственото същество в м.р., което би могло да излезе с непокътнати топки от сцена с нея е някаква версия на млад Ръсел Кроу със самочувствието на дърт Ръсел Кроу.

За съжаление, обаче, не знам кога ще го гледам. Изтеклият рип се оказа на руски.

Jen
Paragon

Post by Jen » Tue Mar 22, 2011 11:24 am

Английският момък тук няма много общо с Орландо Блум или с онзи, дето е все един изтърбушен милият, забравих го какъв беше, от Контрол, които не знам с коя читава актриса биха изнесли филм в двойка, без да изглеждат все едно са ги наплескали.
Този е преди всичко... странен. Тая му ексцентричност - и физически, и като маниери - отнася Ева по unsettling усещане (о, чудо) и пълни екрана с шантава енергия. Което е най-правилният противовес на нейната инертна налудност в случая (идеята на героинята е такава, но тя е вече условен рефлекс за точно този тип изпълнения и на мен почва да ми става досадно).

Иначе имам чувството, че тоя филм са го гледали общо сто души на света и то все по ей такива фестивали, толкова е апокрифен.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Mar 22, 2011 1:22 pm

Момъкът бтв е Мат Смит, най-новият Доктор в Doctor Who. Така че шантавостта я е отработил :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 23, 2011 6:55 pm

Mean Girls - един от големите ми тийн-пропуски. ТОЛКОВА е як! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Mar 26, 2011 10:26 pm

Пол.
Пег и Фрост са скучни и като писачи и като главни. При това, Кристен Уиг и Бил Хедър може да къртят в СНЛ, но като стане дума за филм издишат сериозно.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Mar 27, 2011 2:17 pm

"The Warrior's Way". Всъщност ми хареса доста, но сега вероятно ще пиша повече за недостатъците му. Първото, което ми направи впечатление, е, съжалявам за капслока, ИДИОТСКОТО, МАЛОУМНО, КРЕТЕНСКО ЗАГЛАВИЕ, КОЕТО ИДИОТСКИТЕ НИ МАЛОУМНИ КРЕТЕНСКИ ПРЕВОДАЧИ СА МУ СЛОЖИЛИ... "Пътят на самурая". Така де... Всъщност не знам защо му се вбесих толкова. Филмът е новозеландски уестърн с каубои и корейски нинджи. Дори не са нинджи, ами просто някакви убийци там, обаче както и да е... Няма абсолютно нищо, което да е дори бегло свързано със самураите или дори Япония. Нищо. Абсолютно нищо. Дори думата "самурай" не се споменава през целия филм. Подобно нещо трябва да е подсъдно, мен ако питате.
Второто, което ми направи впечатление, беше фактът, че главният герой през цялото време, буквално, не си промени физиономията въобще. Хич. Независимо дали трябваше да е разгневен, съсредоточен или романтичен. С една и съща безизразна физиономия през цялото време. Не знам това режисьорско решение ли беше или просто актьорът е некадърен, но дразни.
Третото, което може да е проблем, е, че практически целият екшън е в последния половин час. Но пък какъв екшън само...
Филмът може да се приеме като кръстоска между "300", "Нинджа убиец" и "Десперадо". Има си визуалистична визуалност, забавен кадър, кръв на корем, страхотна хореография на битките, грубо анимационни ефекти и т.н. Все неща, които радват, ако подходиш правилно към тях. Въпреки кървищата спокойно бих го пуснал на всяко дете над десет години, бтв - ако го бях гледал на дванайсет или тринайсет, вероятно щеше да ми е любим филм. Жалко, че съм малко по-голям...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”