by tigermaster » Sun Mar 27, 2011 2:17 pm
"The Warrior's Way". Всъщност ми хареса доста, но сега вероятно ще пиша повече за недостатъците му. Първото, което ми направи впечатление, е, съжалявам за капслока, ИДИОТСКОТО, МАЛОУМНО, КРЕТЕНСКО ЗАГЛАВИЕ, КОЕТО ИДИОТСКИТЕ НИ МАЛОУМНИ КРЕТЕНСКИ ПРЕВОДАЧИ СА МУ СЛОЖИЛИ... "Пътят на самурая". Така де... Всъщност не знам защо му се вбесих толкова. Филмът е новозеландски уестърн с каубои и корейски нинджи. Дори не са нинджи, ами просто някакви убийци там, обаче както и да е... Няма абсолютно нищо, което да е дори бегло свързано със самураите или дори Япония. Нищо. Абсолютно нищо. Дори думата "самурай" не се споменава през целия филм. Подобно нещо трябва да е подсъдно, мен ако питате.
Второто, което ми направи впечатление, беше фактът, че главният герой през цялото време, буквално, не си промени физиономията въобще. Хич. Независимо дали трябваше да е разгневен, съсредоточен или романтичен. С една и съща безизразна физиономия през цялото време. Не знам това режисьорско решение ли беше или просто актьорът е некадърен, но дразни.
Третото, което може да е проблем, е, че практически целият екшън е в последния половин час. Но пък какъв екшън само...
Филмът може да се приеме като кръстоска между "300", "Нинджа убиец" и "Десперадо". Има си визуалистична визуалност, забавен кадър, кръв на корем, страхотна хореография на битките, грубо анимационни ефекти и т.н. Все неща, които радват, ако подходиш правилно към тях. Въпреки кървищата спокойно бих го пуснал на всяко дете над десет години, бтв - ако го бях гледал на дванайсет или тринайсет, вероятно щеше да ми е любим филм. Жалко, че съм малко по-голям...