Рядко споделям какво чета, но сега не мога да устоя да не кажа с какъв кеф си изчетох две книжки. Остро 99 % от хората тук никога не биха ги погледнали, камо ли да ги четат, ама какво да се прави.
Изчетох два Regency/Futuristic Gay Romance романа, които просто супер ме изкефиха. Като бивш фен на любовните романи, който наскоро се опита да се пробва пак да ги чете и 1/2 от книга на любима преди авторка тотално се отказах (а дотам я карах с много мъка, все едно ме гонеше тежък запек), мога да кажа, че не очаквах да ми хареса. Но пък какво ли не прави човек като мен, когато любовта му към Кърк/Спок фендъма е на линия.
За по-предпиемчивите, става дума за My Fair Captain и The Englor Affair на J.L. Langley. Типични любовни романи, със сетинг отговарящ на периода на Регентството в Англия, но пренесен на друга планета с космически кораби и напредничаво генно инженерство. Всички от висшето общество на Regelnce са неизменно от мъжки пол и гейове, а се размножават за сметка на напредъка на науката. В двата тома главни герои са двама от принцовете на тази планета. При това съседната им планета Englor е типичното висше общество с хетеро двойки, където да си гей Много Лошо (тм), пък принцът им е тайно гей.
Харесаха ми до степен да си ги купя, въпреки, че вече си ги бях свалила. Нямам търпене за третата книга от поредицата. Само дето ме чака поне година докато излезе, ако не и повече. Авторката е доста флегматична.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving