Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Apr 14, 2011 10:24 am

termit wrote:По препоръка на Драгън започна серията за Honor Harrington на David Weber. Първите 2 книги са безплатни в електронен вариант, има ги на магазина на Baen.
Впечатленията ми до момента - добре пипната военна космическа опера (подобно на Майлс), с малко по-"твърд" подход към научната част в "научна фантастика". Препоръчвам.
звучи много интересно, ще тествам :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Apr 14, 2011 2:33 pm

Прочетох Преди да увиснат на въжето на Абъркромби. Брутална.
Сега чета Прекрасният нов свят и като със 1984, това което казват за нея не е преувеличено. Побиват ме леки тръпки като я чета.
Почнах и Pirate Lattitudes на Майкъл Крайтън, английският е лесен но съм малко скептичен защото била намерена на компютъра му и май не е била предвиждана да се издава. :?

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Apr 14, 2011 2:48 pm

Claymore47_Fen wrote:Почнах и Pirate Lattitudes на Майкъл Крайтън, английският е лесен но съм малко скептичен защото била намерена на компютъра му и май не е била предвиждана да се издава. :?
Не е лоша книгата, обаче на моменти яко й личи, че не е довършена. Имай това предвид.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Thu Apr 14, 2011 8:39 pm

Dante wrote:Това е единствената книга, чийто финал не очаквах, за да ми стане завършено и приятно. Просто докато я четох изпитвах удоволствие, без да се интересувам особено от това какво ще се случи. Уникална, скоро трябва пак да седна да я препрочета.

Между другото, свърших с "Посестрими в занаята" и започнах "Музика за душата". Имам големи очаквания, защото знам, че цялата книга прави паралели с рока.
И аз така я четях, допреди третата част :)
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

easy
Smallfolk

Post by easy » Fri Apr 15, 2011 11:24 am

tigermaster wrote:
Claymore47_Fen wrote:Почнах и Pirate Lattitudes на Майкъл Крайтън, английският е лесен но съм малко скептичен защото била намерена на компютъра му и май не е била предвиждана да се издава. :?
Не е лоша книгата, обаче на моменти яко й личи, че не е довършена. Имай това предвид.
Идеята е била книжката да послужи за основа на компютърна игра, от компанията разработчик са преглеждали още ранните й варианти. Иначе авторът се е заиграл с темата още през 70-те.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pirate_Latitudes#Trivia
...history amply demonstrates that science progresses mainly by funerals, not by reason and logic alone. - Dean Radin.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Apr 15, 2011 11:40 am

Прочетох "Братството на талисмана" на Клифърд Саймък. Много готина книжка, ако човек си пада по приключенските романи, но... Понякога си мисля, че преводаческата/редакторската/коректорската некадърност трябва да се наказва с глоба и строг затвор или нещо такова. Не знам на кого се дължи фактът, че правилно поставените пълни членове в цялата книга бяха пренебрежимо малко, имаше грандиозни проблеми с пунктуацията и изобщо имах чувството, че вместо коректор са използвали някоя програма за проверка на правописа. Доста проблемно беше...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

ninja_senso
Scholar

Post by ninja_senso » Fri Apr 15, 2011 8:10 pm

Завърших Перумов с "мечовете" - историята ми се стори добра, краят неочакван, но имаше и познати вече неща. Не ми хареса, че на много места имаше правописни и други грешки.
На средата съм от първа книга "Хроники на Гарваните" - благодаря на Ян. Засега е добра, но ще видим :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Apr 16, 2011 9:52 pm

Докато чакам да ми пристигнат Втората книга на Абъркромби и книгата му от бард (незнайно защо навяваща асоциации с формула едно) си взех Кръвта на Богомолката - третата на Чайковски. Гилти плежър серия номер едно - без да ме впечатлява с нищо като някаква голяма идейност, персонажи или стил зарибява в стил чоплене на семки - не можеш да се спреш. Пък и остро ми напомня на една компютърна игра (Арканум). Хубавото е че автора не си е изиграл всички карти в началото и вади нови козове и екстри без да изпада в клишета.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Apr 16, 2011 11:25 pm

Превари ме. Прочетох я преди месец ама много ме мързеше да пиша за нея. Наистина третата е гилти плежър защото не е толкова силна колкото втората.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Apr 18, 2011 12:32 pm

Dante wrote:Дайте да се изфукам и аз. Покрай абитуренската ми дадоха пари да си взема гъзарски часовник, а познайте дали не си купих вместо това, с част от парите, книги. :lol:

Взех си:
Втората част на Локи Ламора, няколко книжки на Тери Пратчет, "Книга за гробището" на Геймън, поредицата "Троя" и онава страхотно, но безумно скъпо, издание на Шерлок Холмс, което издадоха "Труд", преди няколко години. От 2 години го гледам и искам да си го купя, но все ми се стискаше да дам 60 лева, ама тоя път не се стърпях.

Все яки книги, а? :D
Точно 10 дена по-късно се снабдих с:
Трите книги за "Мъглороден", луксозното издание на "Ендимион", "Името на вятъра" и "Последният герой" на Пратчет.
Освен всички тези, имам още доста непрочетени у нас.
Хора, това е болест. :oops:
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Apr 18, 2011 1:08 pm

Много е тежко и наистина си е болест...Аз от около 2 години опрашвам всичко, което знам че би ме изкефило, а наистина прочетените от тях са много малко....Двете на Линч, трите на Абъркромби (с тази от Бард) на български, Ротфъс първата, целия Мистборн, Миевил почти целия на английски и т.н. - всичко седи по рафтовете обаче...И съм зарекъл докато не ги изрина всичките да не чета нищо ново и вчера се залових с Гласът на Острието:)))

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Apr 18, 2011 1:14 pm

Аз пък обратно - нямам нечетена книга, в момента в който си взема книга и тя става приоритет над всичко останало в ентъртеймънта. Което май е грешка защото като свърших Гласът на острието имах силното желание веднага да прoдължа с втора част но нямаше как и сега чакам да ми я доставят.

ninja_senso
Scholar

Post by ninja_senso » Tue Apr 19, 2011 11:13 am

Muad_Dib wrote:Много е тежко и наистина си е болест...Аз от около 2 години опрашвам всичко, което знам че би ме изкефило, а наистина прочетените от тях са много малко....Двете на Линч, трите на Абъркромби (с тази от Бард) на български, Ротфъс първата, целия Мистборн, Миевил почти целия на английски и т.н. - всичко седи по рафтовете обаче...И съм зарекъл докато не ги изрина всичките да не чета нищо ново и вчера се залових с Гласът на Острието:)))
За съжаление и съм почти така, имам доста книги, които съм си взел на оферта или по препоръка, а вече са се събрали доста :) Но също така са ми и преоритет пред почти всичко друго.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Apr 19, 2011 11:56 am

Рядко споделям какво чета, но сега не мога да устоя да не кажа с какъв кеф си изчетох две книжки. Остро 99 % от хората тук никога не биха ги погледнали, камо ли да ги четат, ама какво да се прави.

Изчетох два Regency/Futuristic Gay Romance романа, които просто супер ме изкефиха. Като бивш фен на любовните романи, който наскоро се опита да се пробва пак да ги чете и 1/2 от книга на любима преди авторка тотално се отказах (а дотам я карах с много мъка, все едно ме гонеше тежък запек), мога да кажа, че не очаквах да ми хареса. Но пък какво ли не прави човек като мен, когато любовта му към Кърк/Спок фендъма е на линия.

За по-предпиемчивите, става дума за My Fair Captain и The Englor Affair на J.L. Langley. Типични любовни романи, със сетинг отговарящ на периода на Регентството в Англия, но пренесен на друга планета с космически кораби и напредничаво генно инженерство. Всички от висшето общество на Regelnce са неизменно от мъжки пол и гейове, а се размножават за сметка на напредъка на науката. В двата тома главни герои са двама от принцовете на тази планета. При това съседната им планета Englor е типичното висше общество с хетеро двойки, където да си гей Много Лошо (тм), пък принцът им е тайно гей.

Харесаха ми до степен да си ги купя, въпреки, че вече си ги бях свалила. Нямам търпене за третата книга от поредицата. Само дето ме чака поне година докато излезе, ако не и повече. Авторката е доста флегматична.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Tue Apr 19, 2011 10:51 pm

Завърших втората част на Трилогия на Първия Закон на Абъркромби - фантастично направена, щом такъв идеалист като мен я хареса :lol: Имам гадното предчувствие, че в третата книга авторът ще се и*****е на всичко, което е направил досега, от надценен цинизъм :?
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.