The Official George R. R. R. R. Mar.r.r.r.tin Topic
- armageddon
- Forsaken
Няма нищо, всеки може да сгрешиMarfa wrote:Изпреварих Рейлайт значи.Trip wrote:Mарфи, току-що се възползва от невероятния шанс да кажеш на някого за книгата за втори пръв път!

В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.
Старките са прабългари - доказано!
http://whitebarde.blog.bg/history/2011/ ... ari.737715
Иначе, по повод новината от вчера - урааа! Обаче съм съгласна с РРС - зимата ще бъде толкова дълга, че Мартин може и да не я преживее.

http://whitebarde.blog.bg/history/2011/ ... ari.737715
Иначе, по повод новината от вчера - урааа! Обаче съм съгласна с РРС - зимата ще бъде толкова дълга, че Мартин може и да не я преживее.
- Lubimetz13
- Mistborn
Не мога да повярвам, че Мартин събра сили за още една книга... Не че ми вдъхва надежда да стигнем до края, де. Което е супер гадно, защото разбирам, че от HBO са му поставили ултиматум - или пише по-бързо, отколкото те снимат, или те почват да си измислят, като го изпреварят. Демек ако той се спомине преждевременно, ще ми се наложи да гледам сериала, за да видя някакъв край. А нямам такова намерение, защото: 1. за мен кастът няма абсолютно нищо общо с героите визуално и си ценя вътрешната представа за книгите прекалено високо, за да я оставя да бъде изнасилена от някакъв кръглобузест Джонас брадър с девствен микромустак и пълна липса на прилика с Джон (да не говорим за другите герои...), и 2. новодошлите орди неграмотни фенбойчета и фенгърли, паразитиращи върху фендъма ми с непоносимото самодоволство на хора, които се хвалят пред местен индианец, че са открили Америка, единствено обострят алергията ми към всякакви новини около тоя сериал.
НО КАКТО И ДА Е, извинявам се за отровата. Това са си напълно субективни съображения, които се базират почти изцяло на личната ми представа за книгите. Сигурен съм, че самият сериал е добър сам по себе си.
Обратно към Мартин, дано свари да напише още един разказ за Дънк и Ег, само на това смея да се надявам.
НО КАКТО И ДА Е, извинявам се за отровата. Това са си напълно субективни съображения, които се базират почти изцяло на личната ми представа за книгите. Сигурен съм, че самият сериал е добър сам по себе си.
Обратно към Мартин, дано свари да напише още един разказ за Дънк и Ег, само на това смея да се надявам.
Last edited by Lubimetz13 on Sat Apr 30, 2011 4:23 am, edited 1 time in total.
- Lyanna Stark
- Adept
Я, някой освен мен е чел разказите за Дънк и Ег
Досега познавах само един такъв човек, а той ги прочете защото аз го накарах. (И после му досаждах с теориите си за Bloodraven и му разказвах информацията за историческите Таргариени, която Мартин е дал във Westeros, без много да ми пука дали го интересува или не.
)
Аз все още имам някакви надежди, че Мартин може да успее да напише поне Winds of Winter. Предполага се, че вече е разрешил проблемите с развитието на сюжета, които са възникнали заради решението му да се откаже от петгодишния тайм скип, така че очаквам сега да пише малко по-бързо, а и няколко от главите вече са готови. Очаквам и да пусне следващия разказ за Дънк и Ег, в който действието ще се развива в Севера, но не смея да се надявам да довърши всичките девет разказа, които казва, че е планирал... (Не общо девет - още девет.
Поне доколкото разбрах, де.) И, разбира се, през 2012 трябва най-после да издадат The World of Ice and Fire, който бавеха заради чакането на A Dance with Dragons.

Аз все още имам някакви надежди, че Мартин може да успее да напише поне Winds of Winter. Предполага се, че вече е разрешил проблемите с развитието на сюжета, които са възникнали заради решението му да се откаже от петгодишния тайм скип, така че очаквам сега да пише малко по-бързо, а и няколко от главите вече са готови. Очаквам и да пусне следващия разказ за Дънк и Ег, в който действието ще се развива в Севера, но не смея да се надявам да довърши всичките девет разказа, които казва, че е планирал... (Не общо девет - още девет.

- Lubimetz13
- Mistborn
Както и при Толкин, с Мартин се кефя повече на самия свят, spin-off-ите, историята, митологията и пр., отколкото на бозливата сапунка. Разказите за Дънк и Ег са ми страхотно забавни именно защото разкодират вселената на Песента, давайки супер много исторически, културни и географски детайли, както и защото имат точно оная позитивна приказно-приключенско-музикална енергия, която едновременно осмисля фентъзито като жанр и почти не се намира в него (макар че доста хора се опитват да я пресъздадат по някакви повърхностно изплагиатствани и обречени на противност шаблони - вж. Кристофър Паолини, Робърт Салваторе и т.н.). Не знам, аз ги чета като нещо средно между детските романи на Астрид Линдгрен, "Хобитът" и "Междузвездни войни"... Просто имат супер яката атмосфера и ме вдетиняват много приятно. А и трябва да му се признае на Мартин, героите му са силни - Eг, Ерион, Блъдрейвън и т.н.
Тоест да, разказите успяват да направят Таргариените интересни за мен, което в книгите само е заявено като аксиома. И е много забавно да се разшифроват разните подсказки (примерно за потеклото на Бриен).
Тоест да, разказите успяват да направят Таргариените интересни за мен, което в книгите само е заявено като аксиома. И е много забавно да се разшифроват разните подсказки (примерно за потеклото на Бриен).
- Lyanna Stark
- Adept
Това... все едно ми четеш мислите. В повечето фентъзита, които чета, при Мартин и Толкин особено, историята, митологията и света ме интересуват много повече от действието. И много добре описваш атмосферата на разказите, аз я усещам общо взето по същия начин.Lubimetz13 wrote:Както и при Толкин, с Мартин се кефя повече на самия свят, spin-off-ите, историята, митологията и пр., отколкото на бозливата сапунка. Разказите за Дънк и Ег са ми страхотно забавни именно защото разкодират самия свят и дават супер много исторически детайли, както и защото имат точно оная позитивна приказно-приключенско-баладична енергия, която едновременно осмисля фентъзито като жанр и почти не се намира в него. Не знам, аз ги чета като нещо средно между детските романи на Астрид Линдгрен, "Хобитът" и "Междузвездни войни"... Просто имат супер яката атмосфера и ме вдетиняват много приятно.

Между другото, има някои подсказки, че част от нещата в разказите ще придобият значение в петата книга, примерно теорията, че
- Spoiler: show
Нали?И е много забавно да се разшифроват разните подсказки (примерно за потеклото на Бриен).

- Spoiler: show

Абсолютно вярно. Личните ми любимци от разказите са Baelor Breakspear и, естествено, култовия Блъдрейвън, който беше култов още във втория разказ, въпреки че се появява чак в третия. Изобщо втория разказ като че ли ми е любим, там има една особена атмосфера, която много ми харесва.А и трябва да му се признае на Мартин, героите му са силни - Eг, Ерион, Блъдрейвън и т.н.
А, сега видях, че си си едитнал поста.
Мда, и се провалят с трясък.(макар че доста хора се опитват да я пресъздадат по някакви повърхностно изплагиатствани и обречени на противност шаблони - вж. Кристофър Паолини, Робърт Салваторе и т.н.)

- Moridin
- Global Moderator
Бтв във викито на Песента има доста подробна информация, синтезирана от разказите 
аз съм чел само първия де - онзи в Легенди; но съм си ги свалил ;Р
напълно съгласен с вас, че най-голямото достойнство на всяко фентъзи си е твърдо уърлдбилдингът и митологията (особено ако има доста древни неща и раси).
Специално песента е ЛЕЕЕКО постна, но все пак доста добра в това отношение. Въпреки че не съм чел Пир за врани и два от разказите, доста се ровя в нета (трябва да призная на Любо, че сериалът ме презапали) и направо научих наизуст цялата история :Р

аз съм чел само първия де - онзи в Легенди; но съм си ги свалил ;Р
напълно съгласен с вас, че най-голямото достойнство на всяко фентъзи си е твърдо уърлдбилдингът и митологията (особено ако има доста древни неща и раси).
Специално песента е ЛЕЕЕКО постна, но все пак доста добра в това отношение. Въпреки че не съм чел Пир за врани и два от разказите, доста се ровя в нета (трябва да призная на Любо, че сериалът ме презапали) и направо научих наизуст цялата история :Р
This is it. Ground zero.
Господин Русинов, въпросите ми са насочени предимно към Вас, но не са на лично, защото може да са интересни и за други.
Предполагам ще бъдете първия/сред първите хора в България, които ще се докоснат до Танц на драконите. Много ще се радвам да споделите общите си впечатления от книгата и дали дългото чакане е било оправдано, когато я прочетете.
Бихте ли казали дали Бард планират да издадат на българския пазар други книги на Мартин. Все пак той е популярен автор у нас, а всичко негово, което досега ми е попадало е било адски добро.
Предполагам ще бъдете първия/сред първите хора в България, които ще се докоснат до Танц на драконите. Много ще се радвам да споделите общите си впечатления от книгата и дали дългото чакане е било оправдано, когато я прочетете.
Бихте ли казали дали Бард планират да издадат на българския пазар други книги на Мартин. Все пак той е популярен автор у нас, а всичко негово, което досега ми е попадало е било адски добро.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
- Lubimetz13
- Mistborn
Как така, нали ще я пуснат по сергиите/книжарниците на деня на излизането?Super M wrote:Предполагам ще бъдете първия/сред първите хора в България, които ще се докоснат до Танц на драконите. Много ще се радвам да споделите общите си впечатления от книгата и дали дългото чакане е било оправдано, когато я прочетете.
...Нали?
Не ми кавайте, че трябва да си я поръчвам от Амазон.