A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Wed May 04, 2011 2:20 am

Dr. Horrible wrote: 4. Джон Сняг - бузест и брадясал, с един тъжничък поглед на пухено мече. Не хваща по никакъв начин трупания с години гняв, съчетан с гордост и вродена човещина на Джон.
Horrible, ти как успя да го родиш това точно за едно от попаденията на сериала? Ква човещина изискваш повече от тази дето беше проявена при прощаването с Бран (и с Аря, и с Роб, и с баща си) и преглъщането на жлъчта на Кейтлин? Почти перфектно докарва вида на тормозен до крайност отвътре, но все пак владеещ се. Има много потенциал в този момък, само сценаристите да не се омажат.

Обявиха рейтингите за третия епизод - поредно покачване спрямо предния епизод, което е доста добре, предвид това, че зрителите са били по-заети да слушат за Осама по същото време.

Също излезе и това превю:
http://www.youtube.com/watch?v=FxUvP57GBwI

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed May 04, 2011 10:50 am

Сега изгледах пак сцената с Робърт, Баристан и Джейми - верно че успя да си го върне, но ми стана интересно как се връзват репликата, че ще убие всички, докато не останат само Серсей и той, последната му реплика от разговора с Робърт. Готино движение на емоцията от унижение от Нед към перчене на Серсей, унижение от Робърт и накрая към скрито изрепчване в лицето му.

Също и яко преобръщане в последната сцена, когато всичко тъкмо да заприлича на Сцената с Учителя от рандъм young adult film и започнаха звуците на истински мечове в главата на Нед.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed May 04, 2011 11:08 am

Втори и трети. Сериалът се очертава да бъде забележително стойностен. И може би си попромених мнението за актьорската игра. Продължавам да твърдя че старките, без Аря и Санса, са пълни дървета. Нед, Роб и Джон говорят с една и съща интонация и се носят с едни и същи лицеви физиономии. Но останалите показват някакъв характер. А Дрого е пълен аматьор. И начина по който гледа, очите му са постоянно намръщени, смешно е. Това е мимика, невъзможно е непрекъснато да ги държиш в такава позиция, мускулите се изморяват, все едно да бъдеш винаги усмихнат, наистина е нелепо, не разбирам защо са го направили такъв. За близнаците не знам какво точно да мисля, в първия епизод не показваха никакъв характер, но това сякаш се промени. Наркоманския, самодоволен тон, с който Церсей обясни на сина си, как света е негов беше много внушителен. Също и играта на Джайм в разговора му с Нед за кралеубийството. Робърт също ме грабва, точно така си го представях. И онова бабе, дето разказа историята за голямата зима на Бран... страшна сцена.
Толкова за играта. Сериалът е наистина страхотен, чакам с нетърпение четвъртия епизод.

Да сложиме спойлер алърт в заглавието на темата, а?
Look at the darkness...
...around me.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed May 04, 2011 11:28 am

Да, верно един спойлър алърт. А на Джейсън Момоа наистина това му е физиономията, провери в имдб. За актьорската игра продължавам да не те разбирам, ама то тука май няма двама души с еднакво мнение по въпроса...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed May 04, 2011 12:03 pm

Делюжъна май не е бил в казармата - иначе щеше да знае как 100 човека поддържат смръщеното изражение нон стоп.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed May 04, 2011 5:08 pm

Трети епизод отново беше чудесен. Много ме израдва играта на Нед в сцените с Аря, Тириън отново режеше с поглед, а и Ланистърите не си поплюваха. Обаче оставам с впечатлението, че са решили доста да претупат историята на Денерис и просто пускат подбрани сцени с нея колкото да има нещо. Примерно развитие на отношението й с Дрого има, но обяснение за него - никакво.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed May 04, 2011 8:28 pm

На мен пък ми се струва че все пак позабавиха темпото. Малко се бях уплашил след първия епизод.
Spoiler: show
Аз ли нещо не съм разбрал докато четях книгата или сега си го внуших - духът на Лейди се всели в Бран(нещо такова)? А като резуректираха Кетлийн, не помня, умря ли някое псе?
Look at the darkness...
...around me.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Wed May 04, 2011 9:04 pm

dellusion wrote:
Аз ли нещо не съм разбрал докато четях книгата или сега си го внуших - духът на Лейди се всели в Бран(нещо такова)? А като резуректираха Кетлийн, не помня, умря ли някое псе?
Представянето на тази сцена хич не ми хареса. Убийството на Лейди не става едновременно със събуждането на Бран (не се казва каква е разликата, но поне няколко седмици) и двете събития не са свързани. Вълците в Зимен хребет започват да вият в момента на смъртта й, а Бран се буди след като за пръв път вижда триоката врана. Не разбрах защо са решили да ги обвържат по такъв объркващ начин в сериала.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed May 04, 2011 10:10 pm

Още повече, че наистина в сериала не е показана връзката, която имат малките Старки с вълчищата.
Зомбирането на Кейтлин нямаше никва връзка с вълците в книгата, освен дето Нимерия (на Аря вълчицата) я намери и я извлече от реката. Но не умря никакъв вълк там.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed May 04, 2011 10:22 pm

E, умря вълк, ама тоя на сина й, заедно със сина й... Но въляците само с малките са свързани.
Тва с Бран може би е някакво подготвяне на почвата за разните неща на Бран по-нататък (верно че неговите по-специални умения не са ги дали, но предвиждам, че ще станат ясни всеки момент).

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed May 04, 2011 10:48 pm

Умря, ама не като я зомбираха, а той Делюжъна тва питаше.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

annorion
E'lir

Post by annorion » Thu May 05, 2011 12:59 am

Да си изкажа и аз моето мнение за актьорската игра, че май наистина всеки си е набелязал любими и не толкова любими пичове и пички.

За мен много добри попадения са:
1. Аря - е тая малката направо ме разцепва във всяка една секунда от сцените й. Толкова идеална актриса за дадена роля не съм виждал през живота си, really.
2. Тирион - ебахти якото, любимият ми герой от поредицата, но този актьор прави хумора на джуджето да изглежда направо като на стероиди.
3. Джайм - не си го представях така и първоначално бях малко WTF, но пича си играе ролята уникално добре и май ще ми е един от любимите герои в сериала( Джайм ме кефеше доста и в книгите).
4. Кутрето и Варис - чак съм впечатлен колко добри попадения са направили с избора на тези двамата. Кутрето малко преиграва, но той и в книгите го правеше, единственото което не ми е съвсем по вкуса е, че си го представях с едни арогантни, хитри и леко страдалчески маниери, докато тук са го представили само като арогантен и хитър, особено това личи при усмивката му - ПРОСТО ТРЯБВА ДА Е ЛЕКО СТРАДАЛЧЕСКА, не може толкова ясно да му личи, че е хитро копеле.
5. Джора Мормон - просто не си представям как някой друг ще изиграе Джора по-добре.
6. Едард - малко ми е странно излъчването на Шон Бийн като Едард, може би изразява повече с лицето си, отколкото е полезно за този герой. Аз си представях лорд Старт като човек, с честни очи, но сурова физиономия, но при Шон физономията е също толкова честна и издаваща, колкото и очите на героя. Но и така героят пак си ми харесва, успява в задачите си за момента да е героят, около който се въртят повечето неща в сериала.
7. Джофри - този направо е роден да изиграе Джофри. Физиономията му е... абе идеален е.

Малко над средното ниво:
Джон - пича не играе зле, но не си преставях Джон с физиономия тип "баси, още един ден, в който ще съм недодяланото копеле". По-скоро си го представях като момък с решително лице, който се държи мъжки и почтено с околните, но и знае как да отстоява територията си по начин, който да не крещи 'избиване на комплекси'. А и си представях героя рус, не знам защо така.
Роб - в книгите ми беше един такъв никакъв, леко безличен, дори леко антипатичен заради безличността му. Тук актьора дава заявно да играе Роб като герой с характер, воля и амбиции, нещо което не личеше чак толкова много в книгите, но дано им се получи идеята.
Санса - абе има нужната физиономия и маниери, които ме накараха да я намразя от пръв поглед, но се различава с представите ми от книгата.
Денерис - добре си играе ролята, понякога. Има още какво да се желае от момичето. Тук в началото е лесно - да играе почти наивна девойка, на която тепърва й предстои да се сблъска с живота. Но не ми се мисли живот и здраве как ще успее да изиграе Денерис от по-късният етап на поредицата, защото там ще й трябват адски добри актьорски умения, а тя май ги няма.
Кейтлин - добра актриса, даже доста, но просто не е подходяща за ролята. Прекалено бабешко излъчване вади на моменти. Вярно, че северът е суворо място, но едва ли прави жените на стафиди за 10 години престой там. А и си представях Кейтлин като дразнеща патка, но с повече живец.
Церсей - красива е, бих я изчукал дето се вика, но й липсва онази царствена и ледена красота и аура, която има героинята. Искам актрисата да показва същата безсърдечност, каквато видяхме в сцената й с Джофри, във всичките й сцени. Това беше Церсей - мразиш я, защото амбициите и са плашещи, и виждаш в очите й, че смята да ги постигне. Дано в бъдещите епизоди нещата да се нормализират.

Май е това засега. Да кажа, че съм изключително доволен от сериала до момента. Надхвърля дори най-доброто, което си мислех, че могат да сътворят. Първият епизод беше много добър, вторият беше по-добър дори от първият, а третият ми донесе надежда, че наистина може би това ще е новата перла, когато се заговори за сериали. Личи си, че се опитват да направят нещо качествено, смислено, красиво и адски развлекателно. За момента им се получава, имат грешки( във всеки епизод по няколко), но аз поне засега ще им ги простя, защото поне за мен всеки следващ епизод е с една идея по-добър от предишнят, а това значи нещо. :)

И бтв някой да убие актъора играещ Робърт. Този пич ТРЯБВА да получи награда за най-много преиграване на секунда екранно време. То вярно, че е крал, но пък не е задължително кралете да маниерничинят като клоуни, да си казват репликите като клоуни и да правят това в продължение на цели три епизода. СПОЙЛЕР:
Не сме ли щастливци, че в четвърти епизод ще се отървем от екранното присъствие на този страхотен актъор?

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Thu May 05, 2011 1:44 am

annorion wrote:А и си представях героя рус, не знам защо така.
Искаш ли да ти обясня защо? Предвид глупостите против Робърт, мога и да ти го нарисувам даже. :) Къде го това преиграване, бе човек.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu May 05, 2011 9:21 am

Най-сетне сколасах да го гледам и аз (третият епизод). Хубав беше, но вече съм сигурна, че този сериал няма да достигне очакванията ми от трейлърите и т.н., та камо ли да ги надмине. Очертава се като приличен сериал, но нищо повече.

Отново ръш на персонажи, история и сетинг, по-лоша актьорска игра (декламациите станаха твърде осезаеми вече), нещо не успява да ми запука кой знае колко за персонажите. Тук музиката пак липсваше и понеже вече не сме в самовглъбения север, някак не върви. А накрая направо си ми и пречеше на последната сцена.

Не е алфата и омегата на кино индустрията, определено. Но пък аз и книгата не я намирам за няква алфа и омега, колкото и сквернословно да ви звучи. Явно съм си загубила интереса към фентъзи-сапунките, но се надявах тая конкретно поне на кадро да ми влезе по-добре. Тц.

ПП. Силвъре, започваш пак да се държиш по обичайния си начин.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu May 05, 2011 9:40 am

Само да отбележа, че за книгата - ако си минала само първата - нормално да мислиш така, нататък става лудницата обаче :)