Да си изкажа и аз моето мнение за актьорската игра, че май наистина всеки си е набелязал любими и не толкова любими пичове и пички.
За мен много добри попадения са:
1. Аря - е тая малката направо ме разцепва във всяка една секунда от сцените й. Толкова идеална актриса за дадена роля не съм виждал през живота си, really.
2. Тирион - ебахти якото, любимият ми герой от поредицата, но този актьор прави хумора на джуджето да изглежда направо като на стероиди.
3. Джайм - не си го представях така и първоначално бях малко WTF, но пича си играе ролята уникално добре и май ще ми е един от любимите герои в сериала( Джайм ме кефеше доста и в книгите).
4. Кутрето и Варис - чак съм впечатлен колко добри попадения са направили с избора на тези двамата. Кутрето малко преиграва, но той и в книгите го правеше, единственото което не ми е съвсем по вкуса е, че си го представях с едни арогантни, хитри и леко страдалчески маниери, докато тук са го представили само като арогантен и хитър, особено това личи при усмивката му - ПРОСТО ТРЯБВА ДА Е ЛЕКО СТРАДАЛЧЕСКА, не може толкова ясно да му личи, че е хитро копеле.
5. Джора Мормон - просто не си представям как някой друг ще изиграе Джора по-добре.
6. Едард - малко ми е странно излъчването на Шон Бийн като Едард, може би изразява повече с лицето си, отколкото е полезно за този герой. Аз си представях лорд Старт като човек, с честни очи, но сурова физиономия, но при Шон физономията е също толкова честна и издаваща, колкото и очите на героя. Но и така героят пак си ми харесва, успява в задачите си за момента да е героят, около който се въртят повечето неща в сериала.
7. Джофри - този направо е роден да изиграе Джофри. Физиономията му е... абе идеален е.
Малко над средното ниво:
Джон - пича не играе зле, но не си преставях Джон с физиономия тип "баси, още един ден, в който ще съм недодяланото копеле". По-скоро си го представях като момък с решително лице, който се държи мъжки и почтено с околните, но и знае как да отстоява територията си по начин, който да не крещи 'избиване на комплекси'. А и си представях героя рус, не знам защо така.
Роб - в книгите ми беше един такъв никакъв, леко безличен, дори леко антипатичен заради безличността му. Тук актьора дава заявно да играе Роб като герой с характер, воля и амбиции, нещо което не личеше чак толкова много в книгите, но дано им се получи идеята.
Санса - абе има нужната физиономия и маниери, които ме накараха да я намразя от пръв поглед, но се различава с представите ми от книгата.
Денерис - добре си играе ролята, понякога. Има още какво да се желае от момичето. Тук в началото е лесно - да играе почти наивна девойка, на която тепърва й предстои да се сблъска с живота. Но не ми се мисли живот и здраве как ще успее да изиграе Денерис от по-късният етап на поредицата, защото там ще й трябват адски добри актьорски умения, а тя май ги няма.
Кейтлин - добра актриса, даже доста, но просто не е подходяща за ролята. Прекалено бабешко излъчване вади на моменти. Вярно, че северът е суворо място, но едва ли прави жените на стафиди за 10 години престой там. А и си представях Кейтлин като дразнеща патка, но с повече живец.
Церсей - красива е, бих я изчукал дето се вика, но й липсва онази царствена и ледена красота и аура, която има героинята. Искам актрисата да показва същата безсърдечност, каквато видяхме в сцената й с Джофри, във всичките й сцени. Това беше Церсей - мразиш я, защото амбициите и са плашещи, и виждаш в очите й, че смята да ги постигне. Дано в бъдещите епизоди нещата да се нормализират.
Май е това засега. Да кажа, че съм изключително доволен от сериала до момента. Надхвърля дори най-доброто, което си мислех, че могат да сътворят. Първият епизод беше много добър, вторият беше по-добър дори от първият, а третият ми донесе надежда, че наистина може би това ще е новата перла, когато се заговори за сериали. Личи си, че се опитват да направят нещо качествено, смислено, красиво и адски развлекателно. За момента им се получава, имат грешки( във всеки епизод по няколко), но аз поне засега ще им ги простя, защото поне за мен всеки следващ епизод е с една идея по-добър от предишнят, а това значи нещо.
И бтв някой да убие актъора играещ Робърт. Този пич ТРЯБВА да получи награда за най-много преиграване на секунда екранно време. То вярно, че е крал, но пък не е задължително кралете да маниерничинят като клоуни, да си казват репликите като клоуни и да правят това в продължение на цели три епизода. СПОЙЛЕР:
- Spoiler: show
- Не сме ли щастливци, че в четвърти епизод ще се отървем от екранното присъствие на този страхотен актъор?