IE9 - THE EMPIRE STRIKES BACK

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

LCF
Commoner

Post by LCF » Sun May 08, 2011 1:35 pm

Имам един въпрос засягащ всички нови браузъри (ФФ, ИЕ и Хром поне): Как мога отново да си сложа лента, в която да виждам цялото заглавие на страницата в която съм?

Пример: сега се намирам в "Shadowdance :: Post a reply". В таба ми се изписва само "Shadowda...", понеже няма повече място. И никъде не мога да видя къде съм , освен ако не хоувърна с мишката за 1-2 секунди над табчето, тогава изскача пълното име на страницата.

Може би е страхотно дизайнерско нововъведение да се разкара излишния ред, ама като отвориш7-8 теми на мнение Х и си прочел по 6-7 мнения в първите 3, на четвъртата ти се иска да хвърлиш поглед на темата. Аз поне най-късно тогава имам нужда от кратко припомняне за какво иде реч, иначе ми е трудно да проследя темата като хората.

За повечето сайтове не е болка за умиране, но за форуми със структура на заглавието "Форум - Подфорум - (Подподфорум) - Тема", гаранцията, че не можеш да видиш бързичко темата е 100%. :(

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon May 09, 2011 11:38 am

Ммм, това не го ли пише обикновено в заглавната лента на прозореца?!
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon May 09, 2011 11:58 am

Ами всъщност всички нови версии на браузърите наистина вече нямат тайтъл бар :)
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon May 09, 2011 12:28 pm

Нямат title bar - имаш предвид title bar от тези на ОС/window manager-а, за които се закачат бутоните за системно меню и т.н.?! Хм, ще трябва да си boot-на пак Windows-а, за да видя за какво говорите всъщност; при мен с определено най-нов Chrome за Linux си имам title bar (защото window manager-ът ми иска прозорците да си имат title bar :)) и в него Chrome съвсем истински си слага пълното име на страницата. Ако говорите за някаква допълнителна лента, в която е имало името на страницата, различна от заглавната лента *на прозореца*, тогава извинявайте, но... ако говорите за заглавната лента на прозореца (тая с менюто Minimize, Maximize и т.н. и с бутончето X) и нея я няма... мдам, ще трябва да boot-на Windows, за да видя за какво става дума, но това ми звучи адски странно :)

Добавено: Яяяяя, действително значи таковата... Е, ми поне за Chrome като че ли има решение - едно бързо търсене за chrome no title bar намери http://uk.answers.yahoo.com/question/in ... 816AADPcIb - като първи резултат :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

LCF
Commoner

Post by LCF » Sun Aug 14, 2011 2:19 pm

Moridin wrote:Ами всъщност всички нови версии на браузърите наистина вече нямат тайтъл бар :)
Намерих го за файърфокса!!!

Стъпка 1: Активиране на лентата с менютата (файл, редактиране итн). Изчезва готиния оранжев ФФ горе вляво, появява се обаче рамка на прозореца в която пише къде си (както и допълнителен ред с менютата). Смъква визуалния "куул-фактор" с няколко степени, но ти улеснява много живота.

Стъпка 2 (опционална): Махане на тикчето пред "подпрозорците горе". Така става съвсем като в старите версии.

И двете стъпка се намират при цъкане с дясното копче в горната част на браузъра, над самата отворена страница. Понякога не става но с пробване на 2-3 места накрая изскача.
Barrel. Barley.
Stone and stave.
Wind and water.
Misbehave.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Sep 06, 2011 12:55 pm

Тествам сега ФФ9 - 8 години по късно му оправят малоумията :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Dec 17, 2011 2:50 pm

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Sat Dec 17, 2011 3:30 pm

Защо постваш това? Много тъпа картинка.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Dec 17, 2011 3:42 pm

Защото мога.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Dec 17, 2011 4:10 pm

Луд ли, супер добра е картинката
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Apr 03, 2012 11:02 am

Сложих си с StrokeIt mouse gestures. и мога да кажа че е толкова нехуманно бърз, че изобщо не ми се връща дори към хром 19. А на всичкото отгоре 10-ката е още по така. Само МС да направят нормален файъруол и съм вече с качен 8.

bsb
Paragon

Post by bsb » Tue Apr 03, 2012 11:44 am

Че какво им е на досегашните файъруоли? Всъщност аз знам какви са им проблемите, но ми е любопитно на теб как ти пречат :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Apr 03, 2012 11:49 am

bsb wrote:Че какво им е на досегашните файъруоли? Всъщност аз знам какви са им проблемите, но ми е любопитно на теб как ти пречат :)
Основни два проблема - липса на нотификации на изходящо блокиране и възможност за слагане на ексепшъни през апи-та - а не ми се дебне всеки инсталър какво прави. А пък да сложа само през груп полиците за минава е грубо защото на мен ще ми е трудно да ги настройвам.

А от third party firewalls не могат да се инсталират лесно. Т.е инсталират се и син екран на смъртта.