Книга-мечта

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Seagrave
Farmer

Post by Seagrave » Tue Mar 29, 2005 11:14 am

Аз пък искам като си купя книга на де ми липсват по цели глави от книгата или да има бели страници. Най-отвратителното е да ти се губи част от действието, защото някои е "бил патки по тавана" :shock: и не си е гледал работата.
Еластичната материя също е много добра идея..последния път когато си поръчах книга по пощата..ми я пратиха в разрязан плик и раздрана корица...БГ Пощи.... :evil:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Mar 29, 2005 3:15 pm

Аз ако трябва по-реалистично да гледам на нещата (макар че то май това не се иска от мен :roll:) бих искала книгите ми да са с бяла хартия или жълта (ама жълта като фин пергамент - книгите на английски, които съм чела са с такава хартия все). Искам дебели корици, кожени :roll:, шрифтовете да са лесно четивни, но красиви, да има повече разстояние между редовете...

Между другото форматите на англоезичните книги винаги са ми харесвали много и не ми е ясно, що нашите излизат като големи тухли, пък техните...ъъъ... като по-компактни:D :D :D.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Mar 29, 2005 3:30 pm

В интерес на истината, някои от малките (paperback) издания на английските книги не се четат никак лесно поради дребния шрифт и упоритата склонност на книгата да се затваря. Особено ако са тухли като третия Малазан.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Mar 29, 2005 3:43 pm

Да де, точно същите имам предвид. Но ми харесват като формат и ги предпочитам такива пред тип "Колелото на Времето".
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Tue Mar 29, 2005 8:57 pm

всъщност те не носят ли наименованието "джобни книги" и се четат в метрото... след което американците ги дават за вторични суровини...
Аз пък си предпочитам добрите стари тухли, които в по-малките часове могат да ти послужат за самозащита....
...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Mar 29, 2005 9:41 pm

Малките са красичивки, но верно е бая сложно като са по-дебели и се самозатварят - а не може много да ги разтвориш, щото им остават ръбовете по гърба и дори може да си останеш с две половинки, ако си много упорит.
This is it. Ground zero.

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Wed Mar 30, 2005 1:27 am

Обемът на Пратчетките е оптимален за такъв формат книги, според мен. Но той наистина ми е любимия. :D
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Mar 30, 2005 10:45 am

И аз да се присъединя към поддръжниците на антигравитационната книга. С две ръце съм "за"! И самичка да си прелиства страниците и въобще. И много се нервя когато пояснителните бележки не са под линия, ами накрая. Протестирам срещу тая несправедливост, изобщо не е правилно тъй!!!!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Kolibri
Sorcerer

Post by Kolibri » Sun Apr 03, 2005 10:55 am

Аз лично много бих желала да са от някаква материя, която не се цапа. Любимия ми начин на отморяване след тежък ден е да седна с книга в ръка и в същото време примерно да вечерям. Не знам каква е причината, но започна ли да чета много обичам да хапвам нещо - било то стабилна вечеря или някакви бисквити. Е, при такива ситуации е неизбежно от време на време книгата да не пострада, което пък ме докарва до бяс, защото по принцип държа на доброто състояние на книгите си, а в подобни случаи аз съм си виновна с невниманието си.
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Apr 03, 2005 11:05 am

Тоест, да са миещи се книги:) Водоустойчиви един вид:)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Apr 03, 2005 12:10 pm

И аз обожавам да чета докато ям, обаче никога не успявам да го направя както трябва... не че цапам книгата, обаче ми е супер неудобно да я държа отстрани и да отгръщам страниците... мизерия! Имам предвид като ям на маса де... иначе като съм си взел купа череши в скута няма проблем :Р
This is it. Ground zero.

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Apr 03, 2005 12:47 pm

Аз пък предлагам с книгите да върви и малко джобно измерение, в което да се пренасяш, когато четеш. И да можеш да си го настройваш като истински Създател - да ти е тихо или да върви приятна музика, да си поръчаш точното количество слънчева светлина под подходящия ъгъл, да си пуснеш стадо розови маймуни да танцува около теб, докато отгръщаш страничките или пък виртуална блондинка/брюнетка по бански да ти прави масаж:) Такива ми ти работи... колко му е :D
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sun Apr 03, 2005 2:13 pm

да си пуснеш стадо розови маймуни да танцува около теб, докато отгръщаш страничките или пък виртуална блондинка/брюнетка по бански да ти прави масаж
Е тогава ще падне едно четене :D:D:D...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Apr 03, 2005 2:29 pm

Ами че как, четенето трябва да се насърчава с всички възможни средства:D
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Мила
Scholar

Post by Мила » Sun Apr 03, 2005 4:01 pm

И колко хубаво би било, ако към книгата върви и (безплатно) цеденце с подходяща музика...