The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 20, 2011 3:23 am

Една друга моя придобивка, която пропуснах да спомена.

Homicide: Life On The Street

Image

Изгледах първите три сезона и нещо и с всеки следващ епизод съм все повече Image Image Image

Толкова кадърно пипнати, премерени и безпощадно точни сценарии, режисура и актьорска игра в сериал досега бях виждал само в The Wire. Което донякъде е обяснимо, тъй като и в двата сериала има пръст Дейвид Саймън - тук дори повече с документалната си книга "Homicide: A Year On The Killing Streets", по която е заснет този сериал. Тоест, вкарва се художествена нотка, но персонажите и разследванията в основата си са действителни.

Всъщност тук имаме качеството на The Wire, но се показва повече животът на полицаите от отдел "Убийства", мирогледите им, маниите им, особеностите им. Всеки от тях е развит невероятно подробно и пълнокръвно. И Homicide, и The Wire са в огромна степен "визуални романи", както самият Саймън описва втория.

Всеки епизод е по-качествен от повечето игрални филми и сериали на полицейска тема.

Опънинга:

Homicide - Life on the street opening scene, created by Mark Pellington and Lynn F. Kowal

Откъс от първи епизод - философията на Франк Пембълтън (Андре Брогер):
Homicide: Life on the Street - Gone for Goode

"Работата ми е да продавам дълги присъди затвор на хора, които не се интересуват от този продукт." Image
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun May 22, 2011 12:27 am

Зазяпвам Being Human. Много як и добър саундтрак има което се вижда от трансформацията на Джордж на фона на Smack My Bitch Up. :mrgreen:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun May 22, 2011 9:55 pm

Трейлър на Terra Nova, който тръгва наесен по Фокс.
Дето викат някои хора - "Лост при динозаврите".

http://www.youtube.com/watch?v=X6aNEIZwPFc

Дано само да направят първия сезон със затворен край, понеже фантастиките по Фокс... нали...
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun May 22, 2011 11:19 pm

passer-by wrote:Трейлър на Terra Nova, който тръгва наесен по Фокс.

Повече мяза на "Динотопия", което никога не е положително сравнение, пък и с тоя старгейт елемент са ептем у дупката... но изглежда все пак да са вкарали некви пари, тъй че може и да докрета до един сезон. Но ще се пробва.

И, да, Homicide: Life On The Street е чудно попадение, още повече, че говорим за сериал, започнат още през 93г. Единственото, което го отличава от нещата на ХБО е липсата на фак-ове с честотата на препинателни знаци и времетраенето, като не мога да се сетя за епизод, стигал до 50 мин. типично кабеларски са - от по 45-48 някъде. Всичко останало си е висша класа.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue May 24, 2011 9:45 pm

Онзи ден изгледах финалът на The Good Wife.
Този сериал е просто страхотен. Категорично ми е най-любимото нещо, което върви в момента по телевизията. Първи сезон беше доста интересен, още първите серии ми направиха положително впечатление, а до десети епизод вече бях напълно зарибен. Втори сезон се оказа още по-добър, от всичките 23 епизода нито един не ми беше тъп или дори среднист.
Може би не си личи от заглавието, но това всъщност е адвокатски сериал. И то супер кадърно направен. Делата не са смехотворни и не се печелят с просто надприказване. Почти всички случаи са доста интригуващи, най-вече в морално естество. Всичко е поднесено в изискан реалистичен стил, който обаче никога не бие на битовизъм и скука. Политиката и задколисните игри също заемат важна роля в сюжета, особено във втория сезон. Сериалът успява и да е невероятно емоционален по един стилен и деликатен начин, без абсолютно никога да бъде in your face. И на света просто не съществуват достатъчно награди, за да бъде оценен кастът както трябва. Златният глобус на Джулиана Маргулис и Еми-то на Арчи Панджаби просто са крайно недостатъчни. Всички артисти се справят превъзходно, аз седях с отворена уста дори по време на първите три епизода, когато делата още не ми бяха станали достатъчно интригуващи...
Ридли и Тони Скот са главни продуценти, от тук всеки да си прави положителните или отрицателни изводи. :P

И така... Знам, че пишещите тук имат по-други търсения и идва ли някой ще се впечатли, но все пак реших да споделя. :D
But goddamn,
you got me in love again

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue May 24, 2011 10:48 pm

Аз съм крайно зарибен още от първия епизод, следя си го редовно и съм безкрайно възхитен от целия сериал. Особено последните серии вдигнаха сериозно нивото, а Маргуляс и Панджаби правят сериозни заявки да вземат Еми статуетките, като му дойде времето. А останалия каст също е впечатляващ. Баланса между делата, в които май досега не съм виждал такова, което да не е интересно само по себе си, и случващата драма наоколо е изключителен. Изобщо в момента това е сериала, който следя с най-голям интерес всяка седмица.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed May 25, 2011 6:44 am

Once Upon a Time - first look
Ringer - extended promo

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed May 25, 2011 1:22 pm

Вече толкова изпуших на тема вампири покрай VtM:B че подхванах да гледам True Blood. :oops: Яко почва, ако и доста да ме дразни специално на Суки акцента, другите не преиграват толкова. Ама ме разби като каза на Бил "Aren't you like Antoine or something?" :lol: :lol:

Почнах и втори сезон на Being Human и явно ще бъде ЗЕ ДРАМА!! Честно казано почва да ми писва малкото сериали които съм гледал след първият си сезон да стават бахти мелодрамите при положение че преди това са били нещо друго.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 27, 2011 12:25 am

http://www.spike.com/articles/ykqi3h/de ... or-matchup

Deadliest Warrior season 3 announcements

William the Conqueror vs. Joan of Arc :hmpf:

Saddam Hussein vs. Pol Pot :shock: :vomit:

Може би трябва да погледна какви са ги вършили във втория сезон, че мернах някакво Vampires vs. Zombies. Последно гледах май Green Berets vs. Spetznaz - колкото и да са бутафорни изчисленията на двубоите пак се израдвах, че спечелиха тия, които подкрепях. :mrgreen:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 27, 2011 2:30 am

Странно, никой не прави пиратски филми покрай Карибските. :P

Затова пък се готвят три пиратски сериала и един викингски за разнообразие.

http://trekbbs.com/showpost.php?p=4986933&postcount=1

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat May 28, 2011 9:27 pm

Grimm ми изглежда доста прилично. Пък и David Greenwalt си е важно име ;)
But goddamn,
you got me in love again

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Wed Jun 01, 2011 6:57 pm

passer-by wrote:Трейлър на Terra Nova, който тръгва наесен по Фокс.

Дано само да направят първия сезон със затворен край, понеже фантастиките по Фокс... нали...
Дам, видях го това, Спилбърг сред изпълнителните продуценти определено приковава вниманието! Трейлърчето беше прилично, но няма да е нещо особенно най-вероятно. Особенно ако наблегнат на хорър сцените с динозаврите, в стил Джурасик Парк..

А иначе то вече мина, но сийзън финала на Биг Банг Теорията беше супер култов. Или поне краят. :oops: :lol:
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Mother
Misting

Post by Mother » Fri Jun 10, 2011 2:02 pm

Тука гледам няма тема за Smallville. Някой дали би могъл да даде някакъв отзив за този сериал? Чух че почвал добре но след средата си затъвал мощно :)))
Мене ми харесва идеята за Супермен ин дъ бегининг, така че се заинтригувах.
Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Jun 10, 2011 3:17 pm

Тези дни се наканих най-сетне да захвана Fringe. Засега ми харесва доста повече, отколкото очаквах, но Anna Torv нещо могъщо не ме кефи. Не че е лоша мацката като такава, но ми е някаква такава една безлична, и не ми е вървежна като главен герой. Също цялата процедурна част ми е яко в джаза - всмисъл на хипер нереалистична. За сметка на това мистерията около The Pattern е умерено интересна соу фар (10на епизода ин дъ първи сезон), а останалата част от каста е приятна като цяло.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Jun 11, 2011 11:04 am

Mother wrote:Тука гледам няма тема за Smallville. Някой дали би могъл да даде някакъв отзив за този сериал? Чух че почвал добре но след средата си затъвал мощно :)))
Мене ми харесва идеята за Супермен ин дъ бегининг, така че се заинтригувах.
Ми аз съм гледал всичките десет сезона и моят съвет е... не се хаби :P Реално няма да видиш Супермен, освен в последните 30 секунди на финалния епизод. Но десет сезона ще гледаш Кларк Кент, който едва към седми-осми започва да вършва геройства в Метрополис и получава прякора The Blur с който се задържа до финала на сериала.

Сравнително приятно е ако го гледаш девети клас и после продължаваш да си теглиш епизодите като гилти плежър всяка седмица, но не бих препоръчал на зрял човек да го почне сега.
Противно на общото впечатление първите сезони са всъщност най-тъпи. Там абсолютно всеки епизод става едно и също - ученик от Смолвил Хай намира метеорит, преобразява се, напада Лана Ланг и накрая Кларк Кент я спасява като обезврежда противника, без, разбира се, да му навреди, нали все пак са съученици всички. Реално сериалът започва чак в четвърти сезон, когато най-после идва Лоиз Лейн, която е супер яка и внася свежест. Пети и шести са прилични сезони, Лекс Лутър и Лана се развиват като персонажи, вече има сюжетни линии, продължаващи в повече от един епизод и т.н. Седми сезон е горе-долу приятен, осми и девети са най-вълнуващите в целия сериал и десети почва добре, но към края издиша супер яко. Поне финалът е хубав като за този сериал. :)
But goddamn,
you got me in love again