Homicide: Life On The Street

Изгледах първите три сезона и нещо и с всеки следващ епизод съм все повече

Толкова кадърно пипнати, премерени и безпощадно точни сценарии, режисура и актьорска игра в сериал досега бях виждал само в The Wire. Което донякъде е обяснимо, тъй като и в двата сериала има пръст Дейвид Саймън - тук дори повече с документалната си книга "Homicide: A Year On The Killing Streets", по която е заснет този сериал. Тоест, вкарва се художествена нотка, но персонажите и разследванията в основата си са действителни.
Всъщност тук имаме качеството на The Wire, но се показва повече животът на полицаите от отдел "Убийства", мирогледите им, маниите им, особеностите им. Всеки от тях е развит невероятно подробно и пълнокръвно. И Homicide, и The Wire са в огромна степен "визуални романи", както самият Саймън описва втория.
Всеки епизод е по-качествен от повечето игрални филми и сериали на полицейска тема.
Опънинга:
Homicide - Life on the street opening scene, created by Mark Pellington and Lynn F. Kowal
Откъс от първи епизод - философията на Франк Пембълтън (Андре Брогер):
Homicide: Life on the Street - Gone for Goode
"Работата ми е да продавам дълги присъди затвор на хора, които не се интересуват от този продукт."