Пореден спор става ли за четене Колелото а.к.а. Fun Fun Fun
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
- Interpreter
- Forsaken
Знам, че не е мастит, казах само, че се държи като такъв. Той преди време като ме щракнаха с халба бира в ръка и ме оприличи на "отслабнало джудже", аз що да не му го върна сегаXellos wrote:Хаххахахахаха Валери имаш една бира за тоя израз от мене. Като израз само де, Емо не е мастит.

"Маститият шекспировед" не признава никакъв друг текст под нивото на свръхшедьовър и с догматична схоластичност стъпква всичко детско, което още трепка в читателската ми душа.
Вятърът бутал наметалото и дърпал крачолите... По дяволите, вятърът може да се движи вихрообразно-постъпателно, вятър му работа. Почне ли човек да чете текста така, критически, фраза по фраза, нищо чудно да намери доста несъстоятелности. На мен в работата ми се случва доста често (повече у други автори, отколкото у Джордан, между другото). Ако ги бях събирал, щеше да се получи интересна антология на нонсенса.
A black dot was shimmering bright in the nearby distance

"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- RRSunknown
- Elder God
Кво?Знам, че не е мастит, казах само, че се държи като такъв. Той преди време като ме щракнаха с халба бира в ръка и ме оприличи на "отслабнало джудже", аз що да не му го върна сега![]()
И това след пост, в който писах, че искам да чета още Сандерсън. Сериозно, ти въобще целиш ли да има някаква логика между моите постове и твоите отговори или просто си изливаш едно към гьотере? Също така, може да отправяш отговорите си към мен, не към Ники."Маститият шекспировед" не признава никакъв друг текст под нивото на свръхшедьовър и с догматична схоластичност стъпква всичко детско, което още трепка в читателската ми душа.
Кои автори това? Бодящ очите пример?(повече у други автори, отколкото у Джордан, между другото).
РРС, може и без "Трипе", вземи се в ръце

Само да додам, че ако Преводача се мъчи да "ми го върне", намеквайки (а що не си го каже?) за Ериксън, на достатъчно места във форума повтарям вече втора-трета година, че съм си променил мнението за писането му. При все това ми е интересно дали може да ми посочи недомислици и откровени безсмислици.
И да, чете се фраза по фраза. Дума по дума даже. Да не би да са открили нов начин?
И да, чете се фраза по фраза. Дума по дума даже. Да не би да са открили нов начин?
- Interpreter
- Forsaken
Най-много са у Фийст като че ли. Не че Фарланд му отстъпваше. Ериксън има друга особеност на индивидуалния си стил, която Емо сигурно ще потвърди. Той ако не употреби една дума във възможно най-рядката й възможна употреба, и докато не изреди на друга повечето й възможни синоними в едно изречение, почти не мирясва. Прави ли го това слаб автор примерно?
Джордан за мен си остава един доста сладкодумен разказвач, стига да не се формализира човек при четенето му, а да се остави на течението. Сандърсън, както и самият Емо казва, е по-суховат като език, но пък е по-дисциплиниран откъм сюжетната нишка.
Но това са си мои лични впечатления, не ги натрапвам, естествено.
Все едно, не вярвам и най-добрият автор на фентъзи да стане нобелист. Това си е развлекателна литература, все пак.
Edit: Онова, дето го цитирах по-горе мисля, че беше у Фийст, но не съм сигурен вече. Ами казах, че не ги събирам, Емо. Като ми се мерне нещо по-особено, ще пускам.
Джордан за мен си остава един доста сладкодумен разказвач, стига да не се формализира човек при четенето му, а да се остави на течението. Сандърсън, както и самият Емо казва, е по-суховат като език, но пък е по-дисциплиниран откъм сюжетната нишка.
Но това са си мои лични впечатления, не ги натрапвам, естествено.
Все едно, не вярвам и най-добрият автор на фентъзи да стане нобелист. Това си е развлекателна литература, все пак.
Edit: Онова, дето го цитирах по-горе мисля, че беше у Фийст, но не съм сигурен вече. Ами казах, че не ги събирам, Емо. Като ми се мерне нещо по-особено, ще пускам.
Last edited by Interpreter on Wed Nov 30, 2011 4:06 pm, edited 1 time in total.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."