Знам, че не работят така и няма да му никакъв патент, ако не може да си обоснове методите. И въпреки това, ако има някаква истинност в цялата работа, все ще има някакви последици. За техническите детайли нямам представа, не разбирам нито от химия, нито от физика, че да мога да прочета статия по темата и да коментирам, може би Амелия може да се изкаже.
Просто ми стана доста интересна цялата работа, след като за 2-3 минути търсене човек може да намери информация за поне двама утвърдени учени, които явно подкрепят в различна степен въпросния италианец. Споменатият вече Hagelstein, който е явно готов да му даде поне the benefit of doubt, и сътрудникът на Rossi - Sergio Focardi, който пък явно е име в италианската академична общност. Без да разбирам нищо от съответните полета, си правя сметка, че човек с име и дълго градена репутация не си слага главата в торбата по този начин, ако няма причина да вярва в нещо. Пък дори и да се окаже, че се е объркал след това.
ЕДИТ:
http://www.nyteknik.se/incoming/article ... _paper.pdf
Някаква статия на въпросните двама, не знам доколко дава обяснение на каквото и да е - както казах, от физика не разбирам и сега няма как да започна да чета статии по въпроса, колкото и да ми се иска да можех