Ip Man и други филми с бойни изкуства
- tigermaster
- Elder God
Гледах "Boxer from the Temple". Това е относително старо филмче на "Шоу Брадърс", правено от напълно неизвестни поне за мен хора. По-скоро ме разочарова, всъщност, макар че бойните сцени са много хубави. Сюжетът е абсолютно малоумен, но това не е проблем. Проблемът е... Ами, през по-голямата част от времето филмът е доволно приятна комедия, която изглежда точно като филм на "Шоу Брадърс" - т.е. произведение с едноцифрен бюджет, брутално фалшиви бради, декори, по-подходящи за театрална пиеса, отколкото за филм, и прочие красотийки, които много биха зарадвали човек в подходящото настроение. Всъщност се кефех доста. Може би около половин час преди края, обаче, филмът изведнъж реши да става сериозен - близките на главния герой започнаха да измират брутално, навлезе Тежкият Драматизъм и хуморът отлетя през прозореца, за да не се върне повече във филма. Което, естествено, беше бая тъпо, понеже за една лека комедийка тъпотията е най-малкото простима, но за нещо, което се взима насериозно, не е. Поне финалните побоища бяха готини.
6/10.
6/10.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Хон Гил Дон - за 7-ми път
спомням си като бях цикури бу колко ме впечатли един плакат с йероглифи ( ташака е че корейците използват азбука а това бяха някакви други ейроглифи ), обаче тогава бях много малък за кино ( според нашите ) и няколко години по-късно го гледах четири дни подред в първото стерео кино в България
и всеки път лъжех майка ми, че е продължение 
Севернокорейски, но не бих казал, че като визия отстъпва на азиатските филми за него време, а като сюжет си е винаги актуален.
Хон Гил Дон

Севернокорейски, но не бих казал, че като визия отстъпва на азиатските филми за него време, а като сюжет си е винаги актуален.
Хон Гил Дон
- tigermaster
- Elder God
http://www.youtube.com/watch?v=PYU0wbB8 ... re=related
Това е трейлър на новия филм за Ип Ман.
Как само си личи кой е хореограф на битките, обаче...
Това е трейлър на новия филм за Ип Ман.
Как само си личи кой е хореограф на битките, обаче...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Long Men Fei Jia - The Flying Swords Of Dragon Gate
http://www.imdb.com/title/tt1686784/
На теория мащабно направен, на практика не бях гледал нещо Толкова пресолено с ефекти и бутафория... може би на 3D ще е е по ок, очевидно за там е правен ама га не го пуснат тук.

http://www.imdb.com/title/tt1686784/
На теория мащабно направен, на практика не бях гледал нещо Толкова пресолено с ефекти и бутафория... може би на 3D ще е е по ок, очевидно за там е правен ама га не го пуснат тук.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- tigermaster
- Elder God
^Това и аз го гледах снощи.
Трябваше да изчакам българските субтитри, понеже английските изобщо не можех да ги чета.
Леко съм разочарован, всъщност. Прекалено объркан сюжет, прекалено никакъв смисъл, ПРЕКАЛЕНО МНОГО ефекти и хвърчене, прекалено малко Джет Ли и прекалено неразпознаваем Сю Уон Фан...
Като правиш филм с тия двамата, използвай ги на макс, да му се не знае...
Всъщност филмчето почти ми хареса, но... Ако ефектите бяха по-малко, ако ги нямаше половината безумни интриги и обрати и ако битките се случаваха по земята, щеше да е по-добре.
Трябваше да изчакам българските субтитри, понеже английските изобщо не можех да ги чета.
Леко съм разочарован, всъщност. Прекалено объркан сюжет, прекалено никакъв смисъл, ПРЕКАЛЕНО МНОГО ефекти и хвърчене, прекалено малко Джет Ли и прекалено неразпознаваем Сю Уон Фан...
Като правиш филм с тия двамата, използвай ги на макс, да му се не знае...
Всъщност филмчето почти ми хареса, но... Ако ефектите бяха по-малко, ако ги нямаше половината безумни интриги и обрати и ако битките се случаваха по земята, щеше да е по-добре.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- TheGrimReaper
- Sorcerer
И аз успях да го изгледам онзи ден - като цяло нищо особено, летяща пудра в изобилие, Джет Ли отново като леко дърво, Фан Сиу Уон беше добре в ролята на злодей, но не беше явна конкуренция 
Потенциал имаше, но се запиля някъде между интригите в двореца, съглашенията между отделни личности за премахването на лошия престолонаследник (ако правилно съм разбрал), прекалено много персонажи (накрая се обърках кой към кого таи някакви по-специални чувства) и много китайска авиация - но това може да се очаква от Yuen Bun, човекът отговорен за прелитащи герои от Имало едно време в Китай 3 насам.
Нищо ново и невиждано и понеже това е първия китайски филм сниман специално в 3D някои сцени бяха нарочно направени само заради третото измерение, а от това загуби цялата история и развитието на персонажите, за малко да заспя по време на средата, където всички се събраха в Dragon Inn за да обсъдят подробности около тайният план за пребиване на лошите.
Слабо, можеше много по-добре...
3/10
Legend of Bruce Lee - 3 часова епопея за един от най-иконичните образи в света на бойните изкуства, проследявайки неговите постижения и падения през краткия му живот.
Имаше интересни малки роли на Марк Дакаскос (Drive, From cradle to the grave), Рей Парк (Episode I - Darth Maul) & Гари Даниелс (The Expendables, fist of the North Star, City Hunter), и за трите часа имаше доволно количество битки, както и интересни сцени от живота на Брус Лий (ролята му се изпълняваше от Chan Kwok-kwan - вратарчето то Shaolin Soccer), които разкриха какъв човек е бил и за какво се е борил.
Всъщност не съм сигурен дали филмът е събран в три часа от 50-те серии на сериала със същото име или това беше сериала без прекъсване от реклами - заслужава си да се види, поне заради добрите бойни сцени и сравнително добрия сюжет, който беше издържан доста добре хронологически и следва всичко по-значително без да разкрива подробности около неговата смърт (относно мистериите около кончината му можете да погледнете двата документални филма към допълнителните материали на Enter the Dragon - последният му завършен филм в кариерата му).
8/10

Потенциал имаше, но се запиля някъде между интригите в двореца, съглашенията между отделни личности за премахването на лошия престолонаследник (ако правилно съм разбрал), прекалено много персонажи (накрая се обърках кой към кого таи някакви по-специални чувства) и много китайска авиация - но това може да се очаква от Yuen Bun, човекът отговорен за прелитащи герои от Имало едно време в Китай 3 насам.
Нищо ново и невиждано и понеже това е първия китайски филм сниман специално в 3D някои сцени бяха нарочно направени само заради третото измерение, а от това загуби цялата история и развитието на персонажите, за малко да заспя по време на средата, където всички се събраха в Dragon Inn за да обсъдят подробности около тайният план за пребиване на лошите.
Слабо, можеше много по-добре...
3/10
Legend of Bruce Lee - 3 часова епопея за един от най-иконичните образи в света на бойните изкуства, проследявайки неговите постижения и падения през краткия му живот.
Имаше интересни малки роли на Марк Дакаскос (Drive, From cradle to the grave), Рей Парк (Episode I - Darth Maul) & Гари Даниелс (The Expendables, fist of the North Star, City Hunter), и за трите часа имаше доволно количество битки, както и интересни сцени от живота на Брус Лий (ролята му се изпълняваше от Chan Kwok-kwan - вратарчето то Shaolin Soccer), които разкриха какъв човек е бил и за какво се е борил.
Всъщност не съм сигурен дали филмът е събран в три часа от 50-те серии на сериала със същото име или това беше сериала без прекъсване от реклами - заслужава си да се види, поне заради добрите бойни сцени и сравнително добрия сюжет, който беше издържан доста добре хронологически и следва всичко по-значително без да разкрива подробности около неговата смърт (относно мистериите около кончината му можете да погледнете двата документални филма към допълнителните материали на Enter the Dragon - последният му завършен филм в кариерата му).
8/10
Ооо Legend-a ще го преслушам веднагически.
бтв, напоследък с очарован потрес загледах индийски екшъни от които щъкат из нета откъси...
Robot / Enhiran е особенно тежък случай в който седиш гледаш седиш гледаш и усещаш все повече как занемяваш...
Забавното е, че ефектите са от титаните Legacy Effects...
бтв, напоследък с очарован потрес загледах индийски екшъни от които щъкат из нета откъси...
Robot / Enhiran е особенно тежък случай в който седиш гледаш седиш гледаш и усещаш все повече как занемяваш...
Забавното е, че ефектите са от титаните Legacy Effects...

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- TheGrimReaper
- Sorcerer
@Xellos: Единственият индийски филм, който съм гледал повече от един път е Dabangg - няма такава простотия на всички нива - безсрамно копиране на сцени от няколко филма с бойни изкуства, но е направено толкова неебателно и с финес, че даже и на мен ми харесаха - да не говорим, че дори песните бяха тематични и подбрани
Прегледай го и му дай шанс

Прегледай го и му дай шанс

- TheGrimReaper
- Sorcerer
Clash - поредната експлоатация на Джони Н'гуен (лошия тип от Tom Yum Goong), който след The Rebel е в познатото амплоа на борец за справедливост. Имаше един лек туист, но като цяло историята се развиваше плавно и предвидимо, девойката даже беше грозновата и не ми се вписваше в картинката, особено когато тръгна да се млати.
Най-кадърния се оказа Джони, който е и хореограф на бойните сцени - имаше няколко добри сцени, но голямата част беше нищо невиждано, поне не се оказа някакъв неуязвим герой - отнесе солидна порция тупаник и това малко го различи от обичайните "неумиращи" типове.
Определено можеше и по-добре, виетнамците решиха да подражават на тайландците и след Ong Bak, се нароиха подобни истории и подобни бойни сцени - поне да бяха разнообразили малко пейзажа. Средна работа и средна оценка по моите критерии.
5/10
The Viral Factor - имаше интерес, въпреки еднопластовия сюжет и малко ми напомни (по някои сцени) на Invisible Target & SPL - даже по едно време все едно гледах филм на Benny Chan
Jay Chou беше абсолютният дървесен елемент в историята, дори провокира спонтанен смях в някои сцени, където се напъваше да извади емоции... Николас Це не разочарова като престъпник, но някои сцени май бяха доста разтеглени и сладникави, все пак имаше и доста подредени set pieces, които наистина изглеждаха като снимано в Холивуд.
Вярно, бойните сцени бяха доста накъсани и кратки, но толкова от Chin Ka Lok - ако ги бяха удължили нямаше да остане време за пуцането, не като във филм на Джон У, но все пак имаше попадения
Не е съвсем за изхвърляне - от мен има едно 7/10 и Анди О също се справи с ролята си - макар и да предвидих края 
Най-кадърния се оказа Джони, който е и хореограф на бойните сцени - имаше няколко добри сцени, но голямата част беше нищо невиждано, поне не се оказа някакъв неуязвим герой - отнесе солидна порция тупаник и това малко го различи от обичайните "неумиращи" типове.
Определено можеше и по-добре, виетнамците решиха да подражават на тайландците и след Ong Bak, се нароиха подобни истории и подобни бойни сцени - поне да бяха разнообразили малко пейзажа. Средна работа и средна оценка по моите критерии.
5/10
The Viral Factor - имаше интерес, въпреки еднопластовия сюжет и малко ми напомни (по някои сцени) на Invisible Target & SPL - даже по едно време все едно гледах филм на Benny Chan

Jay Chou беше абсолютният дървесен елемент в историята, дори провокира спонтанен смях в някои сцени, където се напъваше да извади емоции... Николас Це не разочарова като престъпник, но някои сцени май бяха доста разтеглени и сладникави, все пак имаше и доста подредени set pieces, които наистина изглеждаха като снимано в Холивуд.
Вярно, бойните сцени бяха доста накъсани и кратки, но толкова от Chin Ka Lok - ако ги бяха удължили нямаше да остане време за пуцането, не като във филм на Джон У, но все пак имаше попадения

Да спомена и един сериал по темата - Martial Law, 2 сезона. Създаден от Карлтън Кюз, впрочем.
(съпродуцент на "Лост" заедно с Деймън Линделоф)
http://www.imdb.com/title/tt0163949/
Издържан в традицията на комедийните филми с БИ (особено тези с Джеки Чан) и същевременно със страшно добра бойна хореография, което не е никак изненадващо, тъй като главната роля се играе от Само Хун като полицейски инспектор от Шанхай и старши инструктор по БИ на тамошните сили на реда, който работи с полицията в Лос Анджелис.
В първия епизод американски престъпник го пита откъде знае тия движения и той отвръща: "Школата на Пекинската опера". Което си е абсолютно вярно, Само Хун точно тази актьорска школа е завършил заедно с Джеки Чан и Юен Биао.
А, освен това в края на всеки епизод има снимачни гафове (блупъри), пак като във филмите с Джеки Чан.
Даваха го навремето по френската M6 (със заглавие "Ченгето от Шанхай"), когато още я предлагаха кабелните оператори и сега се сетих за него. Трудно се намира, аз го изрових от изохънта, сега се точи (15 ГБ, ама бързо върви, има добър сийд).

http://www.imdb.com/title/tt0163949/
Издържан в традицията на комедийните филми с БИ (особено тези с Джеки Чан) и същевременно със страшно добра бойна хореография, което не е никак изненадващо, тъй като главната роля се играе от Само Хун като полицейски инспектор от Шанхай и старши инструктор по БИ на тамошните сили на реда, който работи с полицията в Лос Анджелис.
В първия епизод американски престъпник го пита откъде знае тия движения и той отвръща: "Школата на Пекинската опера". Което си е абсолютно вярно, Само Хун точно тази актьорска школа е завършил заедно с Джеки Чан и Юен Биао.

А, освен това в края на всеки епизод има снимачни гафове (блупъри), пак като във филмите с Джеки Чан.

Даваха го навремето по френската M6 (със заглавие "Ченгето от Шанхай"), когато още я предлагаха кабелните оператори и сега се сетих за него. Трудно се намира, аз го изрових от изохънта, сега се точи (15 ГБ, ама бързо върви, има добър сийд).
- TheGrimReaper
- Sorcerer
- TheGrimReaper
- Sorcerer
Две от по-новите публикации в блога ми - първият линк е доста дълъг и е писан на два езика - пропуснете английската версия и четете на БГ, май там е по-разбираемо 
Писах за три от по-новите филми гледани напоследък доста по-обстойно
http://martialartsmoviesstation.blogspo ... ckage.html
Това е от днес, май малко късно го пуснах (при все, че самият филм излезе вече в САЩ), но по-добре късно отколкото по-късно
http://martialartsmoviesstation.blogspo ... ience.html
Поздрави

Писах за три от по-новите филми гледани напоследък доста по-обстойно

http://martialartsmoviesstation.blogspo ... ckage.html
Това е от днес, май малко късно го пуснах (при все, че самият филм излезе вече в САЩ), но по-добре късно отколкото по-късно

http://martialartsmoviesstation.blogspo ... ience.html
Поздрави
Напомни ми, че исках да те питам - би ли могъл да направиш някакъв азбучен архив на филмовите си ревюта по заглавия или класация от най-добро към най-скапано, или ще ти е твърде сложно?
Понеже се опитах да намеря някакви постове с препоръки за баш най-добрите неща в жанра, ама не успях. Като заглавията, които даде тук по-назад, ама с повече коментари, един вид. Ако си правил такива ревюта, разбира се.

Понеже се опитах да намеря някакви постове с препоръки за баш най-добрите неща в жанра, ама не успях. Като заглавията, които даде тук по-назад, ама с повече коментари, един вид. Ако си правил такива ревюта, разбира се.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- TheGrimReaper
- Sorcerer
@passer-by: Ами понеже блога ми е сравнително нов и мързелът ми е доста голям са малко нещата всъщност ревюирани
Но поне тези, които съм описал досега ще направя малка класацийка
Иначе всяко едно за което съм писал тук кратко, ще бъде разчленено по-подробно в блога - поне имам материал за много ревюта още
Започвам от най-лошите образци, които съм видял
Choy Lee Fut - 0.5/10
Vampire Warriors - 1/10
Sorcerer and the White Snake - 1/10
My Kingdom - 2.2/10
The Lost Bladesman - 3/10
Righting Wrongs - 9.5/10
Five Superfighters - 10/10
Толкова има там засега, но обещавам броят им да расте
Иначе материал има, само трябва да се нашише от някого
Поздрави

Но поне тези, които съм описал досега ще направя малка класацийка

Иначе всяко едно за което съм писал тук кратко, ще бъде разчленено по-подробно в блога - поне имам материал за много ревюта още

Започвам от най-лошите образци, които съм видял

Choy Lee Fut - 0.5/10
Vampire Warriors - 1/10
Sorcerer and the White Snake - 1/10
My Kingdom - 2.2/10
The Lost Bladesman - 3/10
Righting Wrongs - 9.5/10
Five Superfighters - 10/10
Толкова има там засега, но обещавам броят им да расте

Иначе материал има, само трябва да се нашише от някого

Поздрави