Ip Man и други филми с бойни изкуства

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Nov 15, 2011 3:30 pm

Гледах "Boxer from the Temple". Това е относително старо филмче на "Шоу Брадърс", правено от напълно неизвестни поне за мен хора. По-скоро ме разочарова, всъщност, макар че бойните сцени са много хубави. Сюжетът е абсолютно малоумен, но това не е проблем. Проблемът е... Ами, през по-голямата част от времето филмът е доволно приятна комедия, която изглежда точно като филм на "Шоу Брадърс" - т.е. произведение с едноцифрен бюджет, брутално фалшиви бради, декори, по-подходящи за театрална пиеса, отколкото за филм, и прочие красотийки, които много биха зарадвали човек в подходящото настроение. Всъщност се кефех доста. Може би около половин час преди края, обаче, филмът изведнъж реши да става сериозен - близките на главния герой започнаха да измират брутално, навлезе Тежкият Драматизъм и хуморът отлетя през прозореца, за да не се върне повече във филма. Което, естествено, беше бая тъпо, понеже за една лека комедийка тъпотията е най-малкото простима, но за нещо, което се взима насериозно, не е. Поне финалните побоища бяха готини.
6/10.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri Dec 30, 2011 10:46 pm

Хон Гил Дон - за 7-ми път :) спомням си като бях цикури бу колко ме впечатли един плакат с йероглифи ( ташака е че корейците използват азбука а това бяха някакви други ейроглифи ), обаче тогава бях много малък за кино ( според нашите ) и няколко години по-късно го гледах четири дни подред в първото стерео кино в България :) и всеки път лъжех майка ми, че е продължение :)
Севернокорейски, но не бих казал, че като визия отстъпва на азиатските филми за него време, а като сюжет си е винаги актуален.
Хон Гил Дон

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Jan 03, 2012 10:21 pm

http://www.youtube.com/watch?v=PYU0wbB8 ... re=related
Това е трейлър на новия филм за Ип Ман.
Как само си личи кой е хореограф на битките, обаче...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Feb 19, 2012 1:16 pm

Long Men Fei Jia - The Flying Swords Of Dragon Gate
http://www.imdb.com/title/tt1686784/

На теория мащабно направен, на практика не бях гледал нещо Толкова пресолено с ефекти и бутафория... може би на 3D ще е е по ок, очевидно за там е правен ама га не го пуснат тук. :roll: :?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Feb 26, 2012 6:06 pm

^Това и аз го гледах снощи.
Трябваше да изчакам българските субтитри, понеже английските изобщо не можех да ги чета.
Леко съм разочарован, всъщност. Прекалено объркан сюжет, прекалено никакъв смисъл, ПРЕКАЛЕНО МНОГО ефекти и хвърчене, прекалено малко Джет Ли и прекалено неразпознаваем Сю Уон Фан...
Като правиш филм с тия двамата, използвай ги на макс, да му се не знае...
Всъщност филмчето почти ми хареса, но... Ако ефектите бяха по-малко, ако ги нямаше половината безумни интриги и обрати и ако битките се случаваха по земята, щеше да е по-добре.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Tue Mar 06, 2012 10:43 pm

И аз успях да го изгледам онзи ден - като цяло нищо особено, летяща пудра в изобилие, Джет Ли отново като леко дърво, Фан Сиу Уон беше добре в ролята на злодей, но не беше явна конкуренция :)

Потенциал имаше, но се запиля някъде между интригите в двореца, съглашенията между отделни личности за премахването на лошия престолонаследник (ако правилно съм разбрал), прекалено много персонажи (накрая се обърках кой към кого таи някакви по-специални чувства) и много китайска авиация - но това може да се очаква от Yuen Bun, човекът отговорен за прелитащи герои от Имало едно време в Китай 3 насам.

Нищо ново и невиждано и понеже това е първия китайски филм сниман специално в 3D някои сцени бяха нарочно направени само заради третото измерение, а от това загуби цялата история и развитието на персонажите, за малко да заспя по време на средата, където всички се събраха в Dragon Inn за да обсъдят подробности около тайният план за пребиване на лошите.

Слабо, можеше много по-добре...

3/10

Legend of Bruce Lee - 3 часова епопея за един от най-иконичните образи в света на бойните изкуства, проследявайки неговите постижения и падения през краткия му живот.

Имаше интересни малки роли на Марк Дакаскос (Drive, From cradle to the grave), Рей Парк (Episode I - Darth Maul) & Гари Даниелс (The Expendables, fist of the North Star, City Hunter), и за трите часа имаше доволно количество битки, както и интересни сцени от живота на Брус Лий (ролята му се изпълняваше от Chan Kwok-kwan - вратарчето то Shaolin Soccer), които разкриха какъв човек е бил и за какво се е борил.

Всъщност не съм сигурен дали филмът е събран в три часа от 50-те серии на сериала със същото име или това беше сериала без прекъсване от реклами - заслужава си да се види, поне заради добрите бойни сцени и сравнително добрия сюжет, който беше издържан доста добре хронологически и следва всичко по-значително без да разкрива подробности около неговата смърт (относно мистериите около кончината му можете да погледнете двата документални филма към допълнителните материали на Enter the Dragon - последният му завършен филм в кариерата му).

8/10

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Mar 07, 2012 12:05 am

Ооо Legend-a ще го преслушам веднагически.

бтв, напоследък с очарован потрес загледах индийски екшъни от които щъкат из нета откъси...

Robot / Enhiran е особенно тежък случай в който седиш гледаш седиш гледаш и усещаш все повече как занемяваш...

Забавното е, че ефектите са от титаните Legacy Effects... :shock:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Wed Mar 07, 2012 1:57 am

@Xellos: Единственият индийски филм, който съм гледал повече от един път е Dabangg - няма такава простотия на всички нива - безсрамно копиране на сцени от няколко филма с бойни изкуства, но е направено толкова неебателно и с финес, че даже и на мен ми харесаха - да не говорим, че дори песните бяха тематични и подбрани :)

Прегледай го и му дай шанс ;)

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Sun Apr 01, 2012 4:19 pm

Clash - поредната експлоатация на Джони Н'гуен (лошия тип от Tom Yum Goong), който след The Rebel е в познатото амплоа на борец за справедливост. Имаше един лек туист, но като цяло историята се развиваше плавно и предвидимо, девойката даже беше грозновата и не ми се вписваше в картинката, особено когато тръгна да се млати.

Най-кадърния се оказа Джони, който е и хореограф на бойните сцени - имаше няколко добри сцени, но голямата част беше нищо невиждано, поне не се оказа някакъв неуязвим герой - отнесе солидна порция тупаник и това малко го различи от обичайните "неумиращи" типове.

Определено можеше и по-добре, виетнамците решиха да подражават на тайландците и след Ong Bak, се нароиха подобни истории и подобни бойни сцени - поне да бяха разнообразили малко пейзажа. Средна работа и средна оценка по моите критерии.

5/10

The Viral Factor - имаше интерес, въпреки еднопластовия сюжет и малко ми напомни (по някои сцени) на Invisible Target & SPL - даже по едно време все едно гледах филм на Benny Chan :)

Jay Chou беше абсолютният дървесен елемент в историята, дори провокира спонтанен смях в някои сцени, където се напъваше да извади емоции... Николас Це не разочарова като престъпник, но някои сцени май бяха доста разтеглени и сладникави, все пак имаше и доста подредени set pieces, които наистина изглеждаха като снимано в Холивуд.

Вярно, бойните сцени бяха доста накъсани и кратки, но толкова от Chin Ka Lok - ако ги бяха удължили нямаше да остане време за пуцането, не като във филм на Джон У, но все пак имаше попадения :) Не е съвсем за изхвърляне - от мен има едно 7/10 и Анди О също се справи с ролята си - макар и да предвидих края :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Apr 07, 2012 2:09 am

Да спомена и един сериал по темата - Martial Law, 2 сезона. Създаден от Карлтън Кюз, впрочем. :lol: (съпродуцент на "Лост" заедно с Деймън Линделоф)

http://www.imdb.com/title/tt0163949/

Издържан в традицията на комедийните филми с БИ (особено тези с Джеки Чан) и същевременно със страшно добра бойна хореография, което не е никак изненадващо, тъй като главната роля се играе от Само Хун като полицейски инспектор от Шанхай и старши инструктор по БИ на тамошните сили на реда, който работи с полицията в Лос Анджелис.

В първия епизод американски престъпник го пита откъде знае тия движения и той отвръща: "Школата на Пекинската опера". Което си е абсолютно вярно, Само Хун точно тази актьорска школа е завършил заедно с Джеки Чан и Юен Биао. :lol:

А, освен това в края на всеки епизод има снимачни гафове (блупъри), пак като във филмите с Джеки Чан. :D

Даваха го навремето по френската M6 (със заглавие "Ченгето от Шанхай"), когато още я предлагаха кабелните оператори и сега се сетих за него. Трудно се намира, аз го изрових от изохънта, сега се точи (15 ГБ, ама бързо върви, има добър сийд).

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Sat Apr 07, 2012 2:52 pm

Само се опита да пробие в Холивуд с този сериал, но май не беше добре приет от аудиторията.

Малко встрани от темата - днес Джеки Чан навърши 58 години :) Да е жив и здрав!!!

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Thu Apr 12, 2012 9:16 pm

Две от по-новите публикации в блога ми - първият линк е доста дълъг и е писан на два езика - пропуснете английската версия и четете на БГ, май там е по-разбираемо :)

Писах за три от по-новите филми гледани напоследък доста по-обстойно :)

http://martialartsmoviesstation.blogspo ... ckage.html

Това е от днес, май малко късно го пуснах (при все, че самият филм излезе вече в САЩ), но по-добре късно отколкото по-късно :)

http://martialartsmoviesstation.blogspo ... ience.html

Поздрави

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 12, 2012 9:25 pm

Напомни ми, че исках да те питам - би ли могъл да направиш някакъв азбучен архив на филмовите си ревюта по заглавия или класация от най-добро към най-скапано, или ще ти е твърде сложно? :)

Понеже се опитах да намеря някакви постове с препоръки за баш най-добрите неща в жанра, ама не успях. Като заглавията, които даде тук по-назад, ама с повече коментари, един вид. Ако си правил такива ревюта, разбира се.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Thu Apr 12, 2012 11:11 pm

@passer-by: Ами понеже блога ми е сравнително нов и мързелът ми е доста голям са малко нещата всъщност ревюирани :)

Но поне тези, които съм описал досега ще направя малка класацийка :)

Иначе всяко едно за което съм писал тук кратко, ще бъде разчленено по-подробно в блога - поне имам материал за много ревюта още :)

Започвам от най-лошите образци, които съм видял :)

Choy Lee Fut - 0.5/10
Vampire Warriors - 1/10
Sorcerer and the White Snake - 1/10
My Kingdom - 2.2/10
The Lost Bladesman - 3/10
Righting Wrongs - 9.5/10
Five Superfighters - 10/10

Толкова има там засега, но обещавам броят им да расте :)

Иначе материал има, само трябва да се нашише от някого :)

Поздрави

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Apr 17, 2012 10:49 am

Image

:D