Mass Effect 3

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 07, 2012 10:18 am

Тъй като нямам време да пиша обстойно, а и не ми се пише нещо за 3ти път, кеото ти отказваш да разбереш - Let's agree to disagree в крайна сметка. А и дори да се критикува сюжета в тройката във всяко едно отношение без финала той доставя доста добре, имаше не една и две запомнящи се мисии.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 07, 2012 10:24 am

Разбирам прекрасно, просто не съм съгласен. Така че ок - agree to disagree.

За мен сюжетът беше неква лабава инерция в третата част след екшъна във втора. С няколко изключения (основно сцената на излитането от Земята в пролога, която беше няма такъв шедьовър просто) съвсем нищо не ми е останало в главата, некво разфокусирано ръшване на "дай да оправим всичко в галактиката с по една мисия преди да дойде спейс гоуст уид хис спейс меджик".

Пък и "историята е яка, освен финала" е малко като "много добре се представи целия семестър, ама ше те фейлна" в училище. Някакси не върви.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 07, 2012 10:37 am

Не е така, мисията на Тучанка и мисията с quarian/geth(заключителната) бяха ФАКИНГ ЕПИК и доставиха могъщо.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon May 07, 2012 10:45 am

Muad_Dib wrote:Не е така, мисията на Тучанка и мисията с quarian/geth(заключителната) бяха ФАКИНГ ЕПИК и доставиха могъщо.
Тучанка може би, но при гетите беше бая скучен грайнд.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 07, 2012 10:51 am

Накрая хич не беше, особено ако вземеш якото решение:)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon May 07, 2012 10:58 am

Muad_Dib wrote:Накрая хич не беше, особено ако вземеш якото решение:)
Я оспойли кое беше якото. Щото аз спасих всичко живо и нищо интересно не се случи.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 07, 2012 11:43 am

Еми ЛЕгион като си взе т.е. отиде в друго тяло ужким беше доста благо, както и битката с рийпъра след това.

Абе аз съм си Байоуеър фенбой, за кво споря с вас:))) Всъщност май след Олд Републик вече не съм.

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon May 07, 2012 11:46 am

Точно пък заключителната за гетите беше най-тъпото нещо, излизало изпод перото на Биоуеър. Нулево разнообразяване на геймплея и никакво въображение. Историята на куараните пък е толкова нагласена, че няма накъде.
Spoiler: show
Решават, видите ли, да нападнат гетите, точно когато цялата Галактика виси на косъм. Изобщо втф.
Пътешествието из сървъра, пък, е толкова пропилян потенциал, че ми се плаче.
И накрая на великия избор
Spoiler: show
в който аз избрах да ги направя истински AI. И поради незнам ква причина Легион умря(аа знам знам, щото беше пич). Нищо, че преди това ни обясниха, че гетите са софтуер, не хардуер, и не виждам какво пречеше да се copy paste-не. А и това, че изобщо трябва да умре, за да разпространи кода беше познайте от кой пръст изсмукано.
Изобщо, не се сещам някоя мисия да е била наистина много яка. Имаше много красиви мисии, но нито геймплея, нито формулата, бяха различни в някоя от тях.
There are no rules! I'm gonna get you!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 07, 2012 5:42 pm

Е то като цяло тая игра си постави за цел да избие всички плеябъл персонажи от втората част because of reasons и горе-долу успя.
And you can't dance with a devil on your back...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon May 07, 2012 6:08 pm

На мен също шепа сцени са ми останали в главата от 3-ката. Сюжетът е конвенционален, клиширан и много посредствен. Реално играта бих и дал максимум 5/10. Постига го с хубав геймплей и читав VO. Останалите 5 пункта трябваше да получи от история, сюжет и скор. Скорът между другото беше мега зле, като "великия" Клинт Мансел е композирал точно две парчета и то само частично. Отсъства епиката на Jack Wall.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon May 07, 2012 6:51 pm

Roland wrote:Е то като цяло тая игра си постави за цел да избие всички плеябъл персонажи от втората част because of reasons и горе-долу успя.
Its epic, and dramatic, and noble.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 08, 2012 8:00 pm

След пряко сравнение на Ексбокса на 1,2 и 3. Ами тройката има най-мазно управление, най-интересна система за развитие и ъпгрейди, най-интересни места за посещение и най-разнообразни престрелки.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue May 08, 2012 8:02 pm

RRSunknown wrote:След пряко сравнение на Ексбокса на 1,2 и 3. Ами тройката има най-мазно управление, най-интересна система за развитие и ъпгрейди, най-интересни места за посещение и най-разнообразни престрелки.
3-ката има най-полираният геймплей, но е най-слабото RPG от 3-те.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 08, 2012 11:08 pm

Сега се замислям защо единицата ме кефеше най-много
В МЕ1 наративът разчиташе адски много на мистерията, заложена в него. Разкривахме останки от изчезнали цивилизации (протеанците, ракни, гетовете), разбирахме за съществуването на нови такива а ако сте обикаляли навсякъде - череп на напълно неизвестна раса, а. Навлизахме в света, ама и се поставяха и гигантски въпроси с твърде неизвестни отговори. Знаеше се, че Рийпърите ще нападнат Млечния Път, ама ще бъде супер-премерено и преди да сме разбрали, че сме почнали да играем, ще ни матират от първи ход. Шепард (и играчът) постепенно разбулваха мистерията на чудовищен цикъл от унищожения на де що живо има в галактиката. Не се знаеше защо, не се знаеше много и как, знаеше се единствено, че разумните раси са няколко хода назад и времето изтичаше твърде бързо.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Wed May 09, 2012 3:50 am

RRSunknown wrote:Сега се замислям защо единицата ме кефеше най-много
В МЕ1 наративът разчиташе адски много на мистерията, заложена в него. Разкривахме останки от изчезнали цивилизации (протеанците, ракни, гетовете), разбирахме за съществуването на нови такива а ако сте обикаляли навсякъде - череп на напълно неизвестна раса, а. Навлизахме в света, ама и се поставяха и гигантски въпроси с твърде неизвестни отговори. Знаеше се, че Рийпърите ще нападнат Млечния Път, ама ще бъде супер-премерено и преди да сме разбрали, че сме почнали да играем, ще ни матират от първи ход. Шепард (и играчът) постепенно разбулваха мистерията на чудовищен цикъл от унищожения на де що живо има в галактиката. Не се знаеше защо, не се знаеше много и как, знаеше се единствено, че разумните раси са няколко хода назад и времето изтичаше твърде бързо.
... и накрая ме карат да вярвам, че рипърите са просто домашните любимци на Каспър. Hell, no...

Пфу, най-сетне го изгледах това, час и половина е, но мисля, че разглежда всички 'доказателства' на индоктринейшън теорията.

The Indoctrination Theory - A Documentary
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.