Скот Бакър - The Second Apocalypse
Кинканджехой ми се върти - но честно казано, просто си хващам някакво произношение в главата да върви, пък как се предполага да е - все тая. Бях даже леко разочарован да науча че моят ръбест "Кнаиур" е всъщност "Наюр" 

"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен
Емон Таргариен
Да, аз за повечето герои от първа книга гледам твоите транскрипции, но специално Xijoser е... Зийосер? Зижосер?Roland wrote:X в началото на дума на английски се произнася "з".

Иначе, дочетох втората. Когато Акеймиън избяга от
- Spoiler: show
Наюр продължава да е един от най - кефещите герои, заедно с Друсас, когато е ядосан. А за Келхус и
Краят на втора книга беше маса гнусен. Само не разбрах това нещо с крилата по - голяма форма на Синтеза в гарваново тяло ли беше или нещо съвсем друго?
След това веднага почнах трета. Надявам се
Last edited by Claymore on Tue Jul 24, 2012 9:34 am, edited 1 time in total.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Вярно, но точно на фона на другите думи с такова произношение Враку с твърдо р звучи още по - чуждо и странно, поне за мен.Drigan wrote:За Раку подкрепям - има си особено трептене на гласа при произнасяне.
Верно и аз не схващам. В смисъл този на корицата на TTFT май е Мьоенгус, защото изглежда дърт, но за другите двама нямам и идея. Бих казал че на втората е Келхус, ама той е синеок.Moridin wrote:едит: втф е идеята бтв с тия МЪЖЕ на кориците на книгите?
А за спойлерите е късно.

Прочетох я. All is awesome and all, само някои неща ме дразнят. Някой разбра ли защо е Икурей Конфас и защо му беше отделено толкова време? Както и защо Консулта убиха
И някой схвана ли какво точно е Хилядократната мисъл, защото на мен по някакво причина ми звучеше като нещо свързано с боговете след разговора между Ака и Келхус за "тук" и "там"? И последно има ли автономни богове наблюдаващи всичко или принципът е Clap Your Hands If You Believe като магията в Сянката на Умелите? И мотивацията на Инчороите и Консулта леко ми издиша. Защо трябва да им пука, че са
Иначе магията, битките, откаченият Наюр (
Друг проблем, който е по - скоро субективен е че може би съм чел/гледал прекалено много неща с кървища и не ми направи никакво впечатление нищо от гадориите на Инритяните, освен наказанието с Циркумфикса до някаква степен. Надявах се ра разберем нещо по - конкретно за Псюке, ама нейсе... Като цяло трилогията си струва абсолютно и отвсякъде парите. А глосарито отзад е безценно. Като прочетох историята на Куно-Инчоройските Войни и на Апокалипсиса цвилех от кеф. Weapons of light!
Не - Богът е бил унищожен с
Сега се чудя да си купя ли направо и двете книги от следващата трилогия или само The Judging Eye и нещо друго за разнообразие?
И някой схвана ли какво точно е Хилядократната мисъл, защото на мен по някакво причина ми звучеше като нещо свързано с боговете след разговора между Ака и Келхус за "тук" и "там"? И последно има ли автономни богове наблюдаващи всичко или принципът е Clap Your Hands If You Believe като магията в Сянката на Умелите? И мотивацията на Инчороите и Консулта леко ми издиша. Защо трябва да им пука, че са
Иначе магията, битките, откаченият Наюр (
Друг проблем, който е по - скоро субективен е че може би съм чел/гледал прекалено много неща с кървища и не ми направи никакво впечатление нищо от гадориите на Инритяните, освен наказанието с Циркумфикса до някаква степен. Надявах се ра разберем нещо по - конкретно за Псюке, ама нейсе... Като цяло трилогията си струва абсолютно и отвсякъде парите. А глосарито отзад е безценно. Като прочетох историята на Куно-Инчоройските Войни и на Апокалипсиса цвилех от кеф. Weapons of light!

Сега се чудя да си купя ли направо и двете книги от следващата трилогия или само The Judging Eye и нещо друго за разнообразие?
Вземи и двете, Окото само по себе си беше основно build-up, и някои от героите разцъфнаха чак във втората част, която беше много по-брутална, груба и епична - особено в края.
По въпросите ти:
За Икурей Конфас
По въпросите ти:
За Икурей Конфас
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен
Емон Таргариен
The Thousandfold Thought е общо взето
And you can't dance with a devil on your back...