Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Fri Jul 27, 2012 4:37 pm

Съгласен - матрял за много книги има в този свят, ще видим как ще го развие автора. :wink:

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Sat Jul 28, 2012 7:17 pm

"Американски богове" на Нийл Геймън

Странна книга, меко казано. Или аз не я разбрах, или тя мен...

През първата половина на книгата постоянно имах чувството че чета нещо, писано от някой само като скица, колкото да му припомня основните посоки в сценария, чийто подробности и развитие всъщност са си някъде в главата на автора и аз чета само плоската предна част, а същността на действието е скрита някъде отзад, зад кулисите... хем си викам ей тук я оставям книгата, не е за мен, хем продължавам, нищо че липсата на голяма част от сюжета ме дразни...
Някъде след половината сюжета буквално ме глътна на една хапка и така и не мога да си обясня защо не я пуснах книгата докато не стигнах до последната страница, и не знам защо.
Явно това е от книгите, които няма да прочета втори път, но няма и да забравя... и това не знам защо :?
И определено ще гледам филма!!

Random
Ascendent

Post by Random » Fri Aug 03, 2012 5:41 pm

Прочетох Existence, новия роман на Дейвид Брин. Много силна твърда фантастика за близкото бъдеще (2050). Вътре е засегнато какво ли не, на всяка страница почти има уау-моменти, а книгата е доста грамадна. За съжаление, си има кусури, най-вече откъм характеризация и структура, които й пречат да изпълни целия си потенциал. И така си струва много обаче.

Доста подробно ревю в блога.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Sun Aug 05, 2012 3:40 pm

Прочетох "Гласът на Острието" на Джо Аберкромби. Впечатленията ми са, че този човек знае какво пише, знае как да го напише и знае как да го подреди. След като последните 130 страници ги прочетох в градинката пред нас, защото не исках да губя и секунда да се прибирам вкъщи... Толкова интересно, толкова увлекателно, толкова гениални образи. Влюбих се в различните му стилове на писане, когато пише за Логън, за Глотка или за Лутър. Освен това успяваше винаги да покаже най-интересните гледни точки, като така много се изглаждаше светът на книгата. ЕВАЛА на човека, при първи пари ще си взема и втората част.
Бтв след нея започнах да чета някаква В Сянката на Умелите, Империя от черно и златно и след точно 15 страници я определих като ужасната боза ор осоподобни, паякоподобни баламачи...

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Aug 05, 2012 11:16 pm

Чета поредицата за "Живият хаос" и вече съм на половината на втората книга. Четат се много бързо, много лесно и са много увлекателни. Супер странно е всичко и доста оригинално. Но все още не мога да кажа колко точно ми харесва.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Aug 06, 2012 2:06 pm

Чета Caliban's War продължението на Leviathan Wakes. Тепърва в началото съм, но работата става дебела и нещата с протомолекулата стават интересни.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Tue Aug 07, 2012 11:34 am

Dante wrote:Чета поредицата за "Живият хаос" и вече съм на половината на втората книга. Четат се много бързо, много лесно и са много увлекателни. Супер странно е всичко и доста оригинално. Но все още не мога да кажа колко точно ми харесва.
Best YA, което съм чел в последните пет години. Всъщност, може би е твърде сериозна за YA, но уж така я водят.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

portugal
Commoner

Post by portugal » Tue Aug 07, 2012 12:49 pm

Отпочнах Пътят на кралете, чийто обем ме плашеше преди поради заетост, но сега, в спокойна обстановка на шезлонг на тих (!) плаж се реших да почета.
В тази връзка имам въпрос към съфорумниците:

Началото малко ме отчая. Тези оттласквания и отблъсквания, многовидови по списък и безкрайните скучни схватки от типа „скочи горе, приземи се отстрани, извъртя се надолу, падна отзад, удари го отпред” етц, дали продължават в същия стил нататък. Защото аз минах 30-те преди доста години, а тези описания ми напомнят за разговор на хлапета, които си разказват филм с Жан Клод Ван Дам през 90-те или някоя видео игра ако говорим за настоящето.

Един вид май не съм в целевата възрастова група.

Моля ви, осветлете ме, дали има смисъл да продължавам нататък.
:D

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Aug 07, 2012 1:48 pm

По този начин се бие общо взето само един от героите, така че споко :) И ние в нас сме на 30+, ама се изкефихме страшно много на книгата, книгите тоест :)

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Tue Aug 07, 2012 2:01 pm

Не се притеснявай има само две-три такива "битки" в цялата книга, като първата(която вече си минал) е най-дългата и обяснителна.

portugal
Commoner

Post by portugal » Tue Aug 07, 2012 2:08 pm

Успокоихте ме, благодаря. Перспективата да търся нещо друго за четене в това забравено от бога място беше много кофти :)

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Aug 07, 2012 2:25 pm

Първата наистина е като сториборд на някакъв fighting movie, но Сандерсън така те въвежда в механиката на магията си. Факт, че го прави тромавко обаче.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Aug 07, 2012 2:28 pm

Аз пък чета Елантрис и все още не мога да разбера харесва ли ми или виждам твърде много от Мъглороден, ама не чак толкова добре развито.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Aug 07, 2012 2:33 pm

Еми, тя му е първата, така че има логика.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Tue Aug 07, 2012 6:54 pm

Maлии, продължавам с Патрик Нес. Сега почвам трета книга. Първата книга може и да се води "юношеска". Втората обаче с тая психология, майндфък, брутализъм, изтезания, геноцид, убийства и сложност на образите ако е тийнейджърска, то аз съм тамвай. Много добро. А трета била два пъти по-хубава. Смятай.

п.п
От Алеята на книгата си купих "Адските машини за желания" за 5 лева. Да видим тия 20-сантиметрови клитори дали ще ми понесат.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/