Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
"Американски богове" на Нийл Геймън
Странна книга, меко казано. Или аз не я разбрах, или тя мен...
През първата половина на книгата постоянно имах чувството че чета нещо, писано от някой само като скица, колкото да му припомня основните посоки в сценария, чийто подробности и развитие всъщност са си някъде в главата на автора и аз чета само плоската предна част, а същността на действието е скрита някъде отзад, зад кулисите... хем си викам ей тук я оставям книгата, не е за мен, хем продължавам, нищо че липсата на голяма част от сюжета ме дразни...
Някъде след половината сюжета буквално ме глътна на една хапка и така и не мога да си обясня защо не я пуснах книгата докато не стигнах до последната страница, и не знам защо.
Явно това е от книгите, които няма да прочета втори път, но няма и да забравя... и това не знам защо
И определено ще гледам филма!!
Странна книга, меко казано. Или аз не я разбрах, или тя мен...
През първата половина на книгата постоянно имах чувството че чета нещо, писано от някой само като скица, колкото да му припомня основните посоки в сценария, чийто подробности и развитие всъщност са си някъде в главата на автора и аз чета само плоската предна част, а същността на действието е скрита някъде отзад, зад кулисите... хем си викам ей тук я оставям книгата, не е за мен, хем продължавам, нищо че липсата на голяма част от сюжета ме дразни...
Някъде след половината сюжета буквално ме глътна на една хапка и така и не мога да си обясня защо не я пуснах книгата докато не стигнах до последната страница, и не знам защо.
Явно това е от книгите, които няма да прочета втори път, но няма и да забравя... и това не знам защо

И определено ще гледам филма!!
Прочетох Existence, новия роман на Дейвид Брин. Много силна твърда фантастика за близкото бъдеще (2050). Вътре е засегнато какво ли не, на всяка страница почти има уау-моменти, а книгата е доста грамадна. За съжаление, си има кусури, най-вече откъм характеризация и структура, които й пречат да изпълни целия си потенциал. И така си струва много обаче.
Доста подробно ревю в блога.
Доста подробно ревю в блога.
- ProxyFantasy
- Paragon
Прочетох "Гласът на Острието" на Джо Аберкромби. Впечатленията ми са, че този човек знае какво пише, знае как да го напише и знае как да го подреди. След като последните 130 страници ги прочетох в градинката пред нас, защото не исках да губя и секунда да се прибирам вкъщи... Толкова интересно, толкова увлекателно, толкова гениални образи. Влюбих се в различните му стилове на писане, когато пише за Логън, за Глотка или за Лутър. Освен това успяваше винаги да покаже най-интересните гледни точки, като така много се изглаждаше светът на книгата. ЕВАЛА на човека, при първи пари ще си взема и втората част.
Бтв след нея започнах да чета някаква В Сянката на Умелите, Империя от черно и златно и след точно 15 страници я определих като ужасната боза ор осоподобни, паякоподобни баламачи...
Бтв след нея започнах да чета някаква В Сянката на Умелите, Империя от черно и златно и след точно 15 страници я определих като ужасната боза ор осоподобни, паякоподобни баламачи...
Чета поредицата за "Живият хаос" и вече съм на половината на втората книга. Четат се много бързо, много лесно и са много увлекателни. Супер странно е всичко и доста оригинално. Но все още не мога да кажа колко точно ми харесва.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
- Ordo Malleus
- Mistborn
Best YA, което съм чел в последните пет години. Всъщност, може би е твърде сериозна за YA, но уж така я водят.Dante wrote:Чета поредицата за "Живият хаос" и вече съм на половината на втората книга. Четат се много бързо, много лесно и са много увлекателни. Супер странно е всичко и доста оригинално. Но все още не мога да кажа колко точно ми харесва.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.
Отпочнах Пътят на кралете, чийто обем ме плашеше преди поради заетост, но сега, в спокойна обстановка на шезлонг на тих (!) плаж се реших да почета.
В тази връзка имам въпрос към съфорумниците:
Началото малко ме отчая. Тези оттласквания и отблъсквания, многовидови по списък и безкрайните скучни схватки от типа „скочи горе, приземи се отстрани, извъртя се надолу, падна отзад, удари го отпред” етц, дали продължават в същия стил нататък. Защото аз минах 30-те преди доста години, а тези описания ми напомнят за разговор на хлапета, които си разказват филм с Жан Клод Ван Дам през 90-те или някоя видео игра ако говорим за настоящето.
Един вид май не съм в целевата възрастова група.
Моля ви, осветлете ме, дали има смисъл да продължавам нататък.

В тази връзка имам въпрос към съфорумниците:
Началото малко ме отчая. Тези оттласквания и отблъсквания, многовидови по списък и безкрайните скучни схватки от типа „скочи горе, приземи се отстрани, извъртя се надолу, падна отзад, удари го отпред” етц, дали продължават в същия стил нататък. Защото аз минах 30-те преди доста години, а тези описания ми напомнят за разговор на хлапета, които си разказват филм с Жан Клод Ван Дам през 90-те или някоя видео игра ако говорим за настоящето.
Един вид май не съм в целевата възрастова група.
Моля ви, осветлете ме, дали има смисъл да продължавам нататък.

Maлии, продължавам с Патрик Нес. Сега почвам трета книга. Първата книга може и да се води "юношеска". Втората обаче с тая психология, майндфък, брутализъм, изтезания, геноцид, убийства и сложност на образите ако е тийнейджърска, то аз съм тамвай. Много добро. А трета била два пъти по-хубава. Смятай.
п.п
От Алеята на книгата си купих "Адските машини за желания" за 5 лева. Да видим тия 20-сантиметрови клитори дали ще ми понесат.
п.п
От Алеята на книгата си купих "Адските машини за желания" за 5 лева. Да видим тия 20-сантиметрови клитори дали ще ми понесат.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/