ОК, новият сезон започна и аз си направих двудневен маратон със сериалите, които си следя.
The Big Bang Theory - още от същото, все така си радва.
Criminal Minds - и тук още от същото. Вкарали са нов основен герой, ще видим как ще я забъркат в сериала и как ще си пасне с колегите.
Elementary - Очакваната звезда на новия сезон, поредната адаптация на Шерлок Холмс в съвременнен сетинг. Има потенциал, ако и да се нервя, че Уотсън се е преродил като жена. А и не съм особена фенка на Луси Лиу. Интерпретацията на Джони Лий Милър е тотално различна от тази на Къмбърбач и силно ми навява спомени за "Франкенщайн", защото някои актьорски похвати на изграждането на този Шерлок ми напомнят за неговото Чудовище срещу д-р Франкенщайн на Къмбърбач. Ще се гледа, ако продължи така, но не е на нивото на ВВС версията. Най-вече липсва ми способността на Шерлок на Къмбърбач да обижда и deduce-ва всеки около себе и да ги кара да го мразят неистово и да искат да го стиснат за дългия кльощав врат и да не пуснат, докато не спре да потрепва. Този е по-невротичен, по-неспособен да стои на едно място, но пък и той има страхотен британски акцент, та е простимо

. Дано другите герои да ги поизградят, защото в еп 1 по необходимост са много на заден план и стоят малко като кукли.