The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Sep 25, 2012 4:30 pm

5ти сезон определено ми отстъпи сериозно като качество. Не че не ми хареса, просто не беше като предните 4. Впрочем точно реалния финал никак не ми хареса, на фона на предните 4-5 серии, гласени за финал на сериала.
Морган не ме е дразнил особено (освен в рамките на 2-3 серии от последния сезон), но не е бил и любим герой. Всмисъл не съм видял нещо , изискващо върлото му хейтене :)

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri Sep 28, 2012 10:36 am

ОК, новият сезон започна и аз си направих двудневен маратон със сериалите, които си следя.

The Big Bang Theory
- още от същото, все така си радва.

Criminal Minds - и тук още от същото. Вкарали са нов основен герой, ще видим как ще я забъркат в сериала и как ще си пасне с колегите.

Elementary - Очакваната звезда на новия сезон, поредната адаптация на Шерлок Холмс в съвременнен сетинг. Има потенциал, ако и да се нервя, че Уотсън се е преродил като жена. А и не съм особена фенка на Луси Лиу. Интерпретацията на Джони Лий Милър е тотално различна от тази на Къмбърбач и силно ми навява спомени за "Франкенщайн", защото някои актьорски похвати на изграждането на този Шерлок ми напомнят за неговото Чудовище срещу д-р Франкенщайн на Къмбърбач. Ще се гледа, ако продължи така, но не е на нивото на ВВС версията. Най-вече липсва ми способността на Шерлок на Къмбърбач да обижда и deduce-ва всеки около себе и да ги кара да го мразят неистово и да искат да го стиснат за дългия кльощав врат и да не пуснат, докато не спре да потрепва. Този е по-невротичен, по-неспособен да стои на едно място, но пък и той има страхотен британски акцент, та е простимо :). Дано другите герои да ги поизградят, защото в еп 1 по необходимост са много на заден план и стоят малко като кукли.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Sep 28, 2012 1:14 pm

Аз изгледах първите два епизода на новият сериал Revolution.

Не е невероятния шедьовър, който очаквах, но не е и пълна боза като миналогодишните Тера Нова и Алкатраз. Има си доволно количество клишета, но има и потенциал. Първият епизод малко тромаво представи света и обстановката, но във втори имаше известно подобрение. Може и да се развие добре нататък...
But goddamn,
you got me in love again

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri Sep 28, 2012 2:02 pm

Едва изтърпях първия еп на Revolution и не посмях да си пусна втория. Новият сериал на J.J. Abrams получава наградите за най-скучен първи еп, както и за най-тъпа, досадна и противна главна героиня, която трябваше да умре в първите 5 мин, вместо единият от само 2-мата герои с мозъчна гънка в сериала. Дори не ми се коментира факта, че премисът ебава физиката по всички възможни прави, криви, синусоиди и всякакви други планарни и триизмерни геометрии.

От друга страна Last Resort е едно от най-добрите неща, случвали се на ТВ сцената от доста време насам. Отличен екшън, дора интрига, невероятен каст, отлична актьорска игра, много обещаващ сюжетен замисъл. Просто ми се ревеше от мъка, че го бях изгледала точно преди горното недоразумение. Щеше да е отличен начин да излекувам душевната болка, която ми причини Revolution. Силно препоръчвам Last Resort на всеки фен на екшъни, сериали с мислещи герои или просто фенове на добрата ТВ. Само се надявам да не го развалят.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Sep 28, 2012 2:50 pm

Не знам, мен на "Revolution" още трейлърът ме подразни много. Някак ми се видя странно след петнайсет години без ток героите да се разхождат в чисто нови фабрично изработени дрехи, а и не беше само това... В смисъл, защо се трепят с мечове и боздугани, и каквото там, вместо като каубоите с пистолети...
Това "Last Resort", обаче, трябва да го видя. Харесах си го още вчера, изглежда добре.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Sep 29, 2012 5:01 am

Съгласявам се с мнението на Алексис за Last Resort - пилотният епизод мачка просто. Силно ме съмнява в идеята да има достатъчно материал за повече от един добър сезон, но стига да не ви пука особено за липсата на реализъм това нещо е must see.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Oct 01, 2012 11:55 pm

Ех, днеска направо се родих :D

Почнаха любимите ми сериали от настоящите - Once Upon a Time и The Good Wife. И двете премиери ми харесаха страшно много. Цяло лято ми липсваха ужасно и сега не мога да повярвам, че всяка седмица ще си имам нови серии...
На Homeland епизодът също беше силен. В началото малко бавно почна, но после си стъпи на краката и ми напомни защо толкова много му се радвам на тоя сериал. Дано интригата цялостно да е така добра, както миналата година.
И Revenge ми хареса. Той си е тотално guilty pleasure, абсолютната сапунка със смехотворни мистерии и обратчета, но бързо минаха 40-те минути :D
But goddamn,
you got me in love again

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Oct 12, 2012 1:21 pm

Без да съм запознат с комиксите и вселената на DC, "Arrow" започва смазващо добре. Очертава се интересен сценарий, а екшънът троши фаянс. Главният герой прави изпълнения, на които и Хоукай може да завиди...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Oct 12, 2012 1:26 pm

Ставаше Arrow въпреки очевидните вдъхновения от нолановите батмани и кошмарния разказвач :). Краят на епизода дори изненада приятно.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Oct 12, 2012 2:28 pm

На мен ми е странно защо Arrow вместо Green Arrow и примерно защо Starling City вместо Star City?

Сякаш ги е страх да не изплашат comics hater-ите...а то целия нет разтръби, че е по комикс...какъв е смисълът тогава.

Горе-долу интересен беше пилотът (suspension of disbelief and all)...ама се съмнявам останалите епизоди да продължат със същото темпо.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Oct 13, 2012 7:49 pm

На мен също ми допадна Arrow. Не е нещо невиждано и нечувано, но като за пилотен епизод на CW си беше много, много прилично. Героите имат потенциал, актьорският състав е пълен с млади и привлекателни хора, екшънът е на ниво, има си яки туистчета. Надявам се да си задържи нивото. Никита успя да го направи, защо не и това?

Иначе и мен ме дразни как променят някакви дреболийки в имената, ама ще го изтърпя. :D
But goddamn,
you got me in love again

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Oct 13, 2012 9:06 pm

Не беше зле първата серийка на Arrow, но мацката адвокат ми е адски mehhh. Как пък успяха точно тая пача да кастнат от амнайсе хиляди талантливи млади актриси.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Oct 23, 2012 12:17 am

Мдам и аз го загледах, има някакъв шанс да кефи зеления батман за сега.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Oct 29, 2012 9:39 am

В момента си правя маратон на Red Dwarf и се скъсвам от хилеж.

Преди години бях му хващал някакви спорадични rerun епизоди по BBC Prime, ама те гадовете все си сменяха програмата и пускаха в този спот различни сериали (с непоследователни епизоди).
Друго е да гледаш всичко от А до Я...за пореден път - сякаш телевизията не е предназначена за гледане на телевизионни продукти :?
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Nov 19, 2012 10:18 am

Дотътрих се до 7-ми сезон на Red Dwarf.
За разлика от предните яки сезони, този не ме изкефи с изключение на последните 2 серии, където хуморът стана малко черен.

8-ми сезон започна обещаващо.