Хрониките на Абсурдистан - страната на Булгарбаши

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 14, 2012 4:19 pm

Еми дано повече хора мислят като тебе, лошото е, че надежда се не види.

Нещо по-лошо даже ще стане: този вакуум ще се запълни от някой тотално неподготвен, който ще излезе като манната на гражданското общество и ще компрометира ИЗЦЯЛО младежката алтернатива
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Nov 14, 2012 4:41 pm

По-неподготвени от бай ти Бойка не виждам аз, честно казано. В случая не говоря за това колко добре си опича далаверите, щото там е много добър, а за това да се държи като политик.

Проблемът, който аз виждам, е че кариерни политици без някакви връзки със соца няма и в очите на доста (прости) българи това ще е тежък грях, независимо колко кадърен и полезен би могъл да е тоя политик понастоящем и занапред. Но предвид кой ни управлява, явно паметта е избирателна...

Колкото до младежката алтернатива - не е пораснала още според мен. Хубаво ошлайфан политик, като излъчване, поведение, ориентираност в обстановката, се става на трийсет и няколко най-рано, а настоящите умни пичове и мацки с политически амбиции още са под 30.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 14, 2012 4:48 pm

Именно. Но бъди сигурен, че има търсене за такъв политически субект и той ЩЕ се появи. Най-добрият възможен вариант е да не се появи, да изберем някаква умряла коалиция от наличните муцуни, тя да плъметне нечовешки и тия на по 27 да са станали на 30, та да тръгне всичко нагоре :)

Най-лошият е да се появи и да плъметне (което както и двамата казахме, ще стане). Това ще ни върне ДЕСЕТИЛЕТИЯ назад, буквално.

не съм фен на Царя (боже опази) и ясно, че цитатът е безкрайната опортюнистщина, но сам по себе си е много точен:

http://www.kingsimeon.bg/accents/show/id/200
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Nov 14, 2012 7:56 pm

Еми, друг евентуално би бил да се увеличи дялът на не-простаците с глас в политиката отново, щото той просто се срина от 2009-а насам. И един Станишев да земеш, минимум говори и се държи като човек, завършил 12-и клас, че и уни. А царят и хората му в това отношение си бяха висша аристокрация направо в сравнение със сега.

А и в чисто практически план по-голямо дъно на безхаберието и цинизма едва ли има как да стигнем - от настоящата реколта по-значими политици Бойко е отявлено най-големият дебил.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Nov 14, 2012 8:22 pm

Хората на Царя. Царя беше и се държеше като дебил. Речникът му не беше много по-различен от на тоя, поради което често се налагаше Димитър Цонев да обяснява какво е искал да каже авторът, ма поне успяваха да го крият и го изпускаха от контрол доста по-рядко в сравнение с тва.

Но какви ги говоря?! Че то е като изтървано бре! Ей, светът трябва да ни позлати, да ни плати теглото ни в злато от благодарност, че го държим за себе си, а не сме го пуснали да се развява примерно като президент на САЩ, държавен глава на Русия или нещо такова. Подозирам силно Буш Младши в по-голяма интелектуална надареност и дори Сара Пейлин успяваше да си завърши изреченията, ако и да ръсеше тъпотии. МА ЗАЩО НИЕ?!?!?!?! НЕ МОЖЕШЕ ЛИ ДА Е ПРИМЕРНО... ЛАТВИЕЦ?!

ЕЙ ГО БЕ, ЕЙ ГО!!! Тва-то, за него говоря.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Mr. Nobody
Misting

Post by Mr. Nobody » Wed Nov 14, 2012 8:56 pm

Аз съм безмълвен :neutral:
Накрая верно ще взема да гласувам за Атака като немалко свои познати... Със сигурност тогава няма да слушам чак такава... да го наречем 'подредба на думи'.
'Poetry first, sausage - later!'

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Nov 14, 2012 9:22 pm

А, що, гласувай направо за Ярешки. Те са дори по-психически нестабилни от Волен, особено Янето. След като това ше ти е целта, поне като ще е гарга, да е рошава. Предлагам ти и Слави Бинев. Никукулай поддържа архонтството като такова, така че ще имаш ем Слави, ем луд владика с мания за патриарх. Мисълта ми е, че Волен има прекрасни алтернативи, като си решил да поставяш на чело на държавата ненормалници.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Mr. Nobody
Misting

Post by Mr. Nobody » Wed Nov 14, 2012 9:39 pm

Е, че кои са нормалниците в цялата ситуация ;д Защото аз такива не виждам. Особено такива с шансове да прехвърлят 1ия процент.
'Poetry first, sausage - later!'

Veritas
Scholar

Post by Veritas » Wed Nov 14, 2012 10:03 pm

начи, на двамата с мъжа ми реакцията ни към словото за звездичката с ядрения синтез и астероида дето не бива да се пропускат, беше кажи-речи еднаква:
"Абе тоя да не е пиян бе..."
The truth shall make ye fret.

Aravala
Arcanist

Post by Aravala » Thu Nov 15, 2012 11:52 am

Не е пиян, просто му идва отвътре да се лее некомпетентност. Макар, в случая проблема не е нито в липсата на такава, нито в очевидната PR кампания. Проблема е, че публично се осмиват учени и институции.
(Да, може и да е шуробаджанащина в БАН, както и навсякъде, но нужно ли е да се подиграва така очевидно на образованието и науката.) Така и така целенасочено се води политика против научната работа и образованието, но е съвсем грозно като е толкова явно.
Аз нося жега, покой и чистота.
Аз съм огън – изгарям в красота.
Воин съм още – роден във светлина,
И единствено дете на кървава зора.

"Who'd want to ignite things one at a time?" - Chandra Nalaar

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Thu Nov 15, 2012 12:03 pm

Душевни уроди ...

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Thu Nov 15, 2012 4:49 pm

http://systemoferrors.wordpress.com/201 ... гази-конс/ Упс, в България никой си няма на идея какво точно върши....

Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Thu Nov 15, 2012 5:32 pm

Еми аз последните 2 пъти си давах гласа за ВМРО (или техен представител). Горе-долу само те не са се пробвали, Каракачанов не е пълен демент, в младежката им организация по мое мнение има бая кадърни младежи, запознах се с кандидата им за кмет на София - енергично момче, поне на първо впечатления изглеждаше интелигентен и добре подготвен.

Иначе по принцип съм тъмносин, но там какъв батак е в момента просто...
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Thu Nov 15, 2012 7:47 pm

Хроника на днешният ден - държавата създаде уникален правен казус, дето и европеиците ще ни се чудят, плюс тва че, руснаците пак ни изнасилиха брутално при подписването на поредните договори, а нашите се тупат по-гърдите и се прегръщат.

It's just another day in paradise for you and me :violin:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 15, 2012 8:43 pm

Както е тръгнало
Image