Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Ell
Farmer

Post by Ell » Wed Nov 21, 2012 8:09 pm

Tоку-що изгледах Ano Hi Mita Hana no Namae o Boku-tachi wa Mada Shiranai, което е просто прекрасно. Силно напомня на Honey and Clower в отношенията между героите, а като арт - на Toradora. Единадесет епизода е и не останах с впечатление нещо да е развлачено, нещо да е изпуснато или нещо да е излишно.
YOU'RE GONNA CARRY THAT WEIGHT.
* * *
Ell Vas

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 24, 2012 10:53 am

The Daily Lives of HighSchool Boys е ТОЛКОВА яко!!! :lol:
Гледам го и се разцепвам от смях. Ебаси коч партито, с ебаси яките гласове! И една сестричка има, дето е по-коч от кочовете. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Sat Nov 24, 2012 6:29 pm

Това ми беше любимото от предния сезон, уникални идиоти с разкошни гласове :) Тези дни иззяпах спешълите, уф, така искам втори сезон!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Nov 25, 2012 10:23 am

Изгледах The Daily Lives of High School Boys + 6 спешъла към тях.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Sun Nov 25, 2012 11:32 pm

Welcome to my world :lol: Мангата се оказва, че е приключена, 7 тома - 132 чаптъра, дали пък да не я пробваме, а :) Макар че гласовете, ах, гласовете...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 26, 2012 3:36 am

Тя мангата е завършила безкрайно внезапно и май анимето е покрило почти всичко - т.е. не е останало кой знае кво за четене. Погледнах докъде е преведена - тея глави сме ги видяли в анимето вече.

Изгледах 6 епизода от Sword Art Online и съм леко отегчена. Някъв посредственяж пореден, с изключително безличен керъктър дизайн. До тоя момент не е и някво кой знае кво церебрално преживяване - можеха да се направят много по-смислени отношения и драми в тоя сетинг. Ей сега таман свърши епизода, в който един беше убил жена си и биде докаран до дълбоко разкаяние след 2 Много Мъдри приказки, които оная дългокосата мръхла му рече. В смисъл, Покемон левъл диалози са тва. Преди това пък имахме епизод с некво типично лоли с панцу. И безумно тъп коледен епизод, който ме прати от скука да проверявам студентските домашни. Не знам кво му харесвате, честно. Сашо мина, погледна го за секунда, установи, че ММОРПГто мяза на Файнъл Фентъзи (таман гледах рандъм енкаунтър битка с няква репичка-богомолка) и го презря страстно. А аз се чудя къде изчезнаха яките битки - като оная с първия бос. Ако повече от това беше такова, щеше да е доста по-поносимо.

Бе, изобщо, нещо напоследък аниме индустрията лъха лошо. 2011-а беше тъжно тъпа година - не можах да харесам кой знае колко нито едно от големите й анимета. Дотук 2012-а сякаш е само една дребна идейка по-добре заради Кайбутсу-то и Ежедневието на момченцата в гимназията. В последно време гледам основно стари анимета, щото квото ново подхвана е чиста загуба на време.

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Nov 26, 2012 9:12 am

Ами не знам, мен ми е приятно САО-то, битки има доста често нататък. Всъщност наистина първите епизоди са леко ежедневни такива, но после беше яко :)
Аз съм доволна от този сезон, има доста яки анимета, но следващия се очертава по-бедна работа. Което донякъде е добре за мен, защото ще мога да си изгледам това-онова от по-старите неща :)
По темата - гледам в момента Хеталия, това е уникална тъпотия :lol: Епизодчета от по 5 минути, така че си гледам по 4-5 в почивките :) Сеютата са просто страхотни, преди време им гледах в Ютуб едно събитие, голям смях беше :)

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Nov 26, 2012 9:58 am

Amelia
The Daily Lives of HighSchool Boys е ТОЛКОВА яко!!!
Дъъъъъъ!
(Колко пъти го казвах и колко пъти те питах, кое Nichijou гледаш :lol: )

Ако търсиш третата относително яка комедия на годината, ти препоръчвам да хвърлиш едно око на Binbougami ga.
Под нивото на "Гимназистите" и "Съседа" е, а и сюжетът е шоненщина...но пък геговете са забавни и сеютата играят яко.

Изгледах 6 епизода от Sword Art Online и съм леко отегчена.
Дъъъ!
Нататък става дори по-залюхано...в момента след смяната на играна нещата малко живнаха...и са на нивото на първите епизоди :lol: :lol: :lol: .
Е, има някакви там корпоративни конспирации дето ги нямаше в SAO.

Mushu
битки има доста често нататък
Аз пък не видях увеличаване на битките в SAO, по-скоро в новата игра.

ПП
Пропуснах да го похваля и за tentacle rape-а в 21-ви епизод. :lol:
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Ell
Farmer

Post by Ell » Tue Nov 27, 2012 7:50 pm

Изгледах Ristorante paradiso и много ми хареса. Историята е оригинална и се развива около италиански ресторант, чийто персонал е съставен от по-възрастни мъже. Там се намъква и главаната героиня, която е само на 21 и успява да си падне по един от келнерите. Тук има страхотно разказани лични истории на героите, а и някои от най-забавните образи, които съм срещата. Джиджи и Лучиано са страшни просто! И тъй като анимето е само единайсет епизода, не отнема тврде много време да се види. Препоръчвам го!
* * *
Ell Vas

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Nov 28, 2012 4:10 am

След много клизми най-сетне догледах Mine Fujiko и Nichijo. Отне ми некви месеци.
Мине Фуджико се оказа ебаси простащината. Нещо хич не ми харесва кво са направили с култовите персонажи от Лупин там, а и историята беше толкова тъпа всъщност... Не ми се приказва повече за него, забравих го вече.

А Ничиджо има много достойнства, ама не пожела да ми влезе... Може би защото ни занимаваха основно с онея трите, професорката и роботката. Та кавайнеса ми дойде свръх нещо. Исках да видя повече от даскалицата, брат й и даскала, оня с русия мохок, оня с козата и т.н. Накрая взеха да ни показват повече от тях и последните епизоди ги гледах с удоволствие. Мисля, че Азуманга Дайо ми е повече от достатъчна в тоя жанр. Това имаше няква прилика и с Монти Пайтъновите неща и можеше да е наистина яко, ако не циклеха прекалено с някои гегове. Как да е - като арт и озвучаване е много добро и въпреки усилията, които ми костваше и ненужно големия брой епизоди, ще го запомня с добро.

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Nov 28, 2012 9:25 am

Аз и си мислех, че Nichijo няма да ти хареса...опитвах се да ти лансирам Danshi Koukousei no Nichijou...с други думи Daily Lives of High School Boys (and girls)...

Колкото за Mine Fujiko to Iu Onna...да гавра е с оригинала...но е карикатура в стил Redline/Trava...и да сюжетът яко се сдухва (някъде при Кастро и след него), а накрая се нарежда в пълно безумие.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Nov 28, 2012 9:35 pm

Споко, алшу, не те упреквам за Ничиджото - така или иначе щях да го гледам щото беше едно от наградените анимета на Аниме Реактор. :lol:

Аз сега зазяпах Бинбоугами-то и до момента ме кефи. Сеюто на Моможи е велика! А зарибих Сащо по Данши Кокосей и снощи му изгледахме първите три епизода и много се смяхме. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Dec 02, 2012 9:28 pm

Изгледахме Данши кокосей и със Сашко, който му се изкефи. А аз изгледах сама Бинбоугами га. Нелошо аниме - изкефи ме идеята с боговете на мисфуръна и т.н. Сеютата бяха брутални - по принцип мразя много да ми крещят в аниме, ама тея го правеха страхотно. Само не разбрах за кво ни беше каратистката - дойде от нищото и си остана в нищото. Вместо нея можеха да ни развият повече оня работливия пич с голямото семейство. Краят беше тъповат.

Сега ще си поиграя с Маги. САО го заебах форевър.

Oui. Je suis garbage.

Ell
Farmer

Post by Ell » Tue Dec 04, 2012 8:54 pm

Изгледах Samurai Champloo. Много тъжно. Свърши.
А в него имаше такива яки тотални прошляци. Обичам тоталните прошляци в аниметата. Дали да не се върна на Гинтама?...
* * *
Ell Vas

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 04, 2012 9:43 pm

Върни се на Гинтама - тамошните прошляци трудно може да ги бие човек. :lol:

Аз сега гледам Twin Peaks с мъж ми и нямам време за аниме. Довечера може да продължа с Маги докато го чакам да се прибере от работа.

Oui. Je suis garbage.