Хрониките на Абсурдистан - страната на Булгарбаши

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Dec 15, 2012 11:30 pm

Ами моето училище е някаква паралелна реалност, вероятно. Щото келешите са едва 10 %. Вече са даже по-малко, защото редовно изключват. Явно наистина съм в елита на София. :D

Сега при нас някои учители малко преминават границата на учителско-ученическите взаимоотношения и опитвайки се да са остроумни унижават част от учениците, ама до някакви крайности не се стига.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Dec 15, 2012 11:53 pm

Litz wrote:Ами моето училище е някаква паралелна реалност, вероятно. Щото келешите са едва 10 %. Вече са даже по-малко, защото редовно изключват. Явно наистина съм в елита на София. :D

Сега при нас някои учители малко преминават границата на учителско-ученическите взаимоотношения и опитвайки се да са остроумни унижават част от учениците, ама до някакви крайности не се стига.
И аз май съм в своеобразния елит у наше село. Не че няма лекета, но повечето поне не са нахални, въпреки че има един - два класа, които като знам че това е мнозинството в повечето училища ми става зле. Има една от друг клас с който имаме руски - баща й държи някаква компания (май Кръстеви)и няма случай учителката да й е казала нещо и тя да не е отворила ЕЙ ТАКИВА УСТА. :evil: И другите от Б клас не остават по - назад. Пълен минус, дето се вика. В нашия клас, слава богу, най - лошото са кифлите, но поне не са твърде досадни и не са нагли.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Dec 16, 2012 1:06 am

RRSunknown wrote:Майка ми е учителка, работил съм повечето училища в града.

90% от учениците са пълни утайки, паразити и арогантни келеменца. Точка.

Ако някой мисли нещо различно значи живее в някаква паралелна реалност.
word.

казвам го като учил в едно от най-елитните училища в софия, което посещавам от време на време, за да оценя упадъка

Но ми е интересно Литц и Клеймор за кои училища говорят?
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Dec 16, 2012 2:59 am

София
Стоп, не искам повече- както казваше класната ми.

София =/= България

В провинцията (тоест цялата страна освен София) учениците са по-малко от учулищата, училищата се борят за бройка ученици за да изкарата пари за парно от делегирания бюджет и учениците си правят каквото си искат без да ги е страх от изключване като основната демография на средния ученик е - келеш с богати родители (защото само те си позволяват деца в провинцията) който гъзарее пред бедната(и в буквалния смисъл) учителка (защото 95% от учителите са жени от 40 години и нагоре), и ромче от супер бени родители което хем не учи, хем не спазва никакви правила.

На учителя съставят акт ако ученика избяга от час, ученици се колят с ножове в класната стая и учителя няма право да ги барне с пръст защото се намесват БТВ да отразят сензацийката а иснпектората и агенцията за защита на детето наказват учителката. Пияни и друсани влизат в час, нищо не можеш да им направиш.
Няколко пъти ми се е налагало да причаквам ученици и да ги респектирам физически защото за заплашвали майка ми със саморазправа.

Вярвайте ми - нямате си на идея за какво става дума, бедна ви е фантазията - радвайте се, че живеете в София и не ви се налага да ходите на училище пред погледа на 30-тина ромчета които си въртят верижките оценявайки колко ще ви джобят днеска. А ако някой се прави на отворко "напуква" асфалта сус спукан бъбрек както имаше един нашумял случай напоследък.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Dec 16, 2012 11:19 am

Полиция? Специално в Габрово познавам полицаи и са доста по-свестни от софийските.
This is it. Ground zero.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Dec 16, 2012 11:32 am

Moridin wrote:
RRSunknown wrote:Майка ми е учителка, работил съм повечето училища в града.

90% от учениците са пълни утайки, паразити и арогантни келеменца. Точка.

Ако някой мисли нещо различно значи живее в някаква паралелна реалност.
word.

казвам го като учил в едно от най-елитните училища в софия, което посещавам от време на време, за да оценя упадъка

Но ми е интересно Литц и Клеймор за кои училища говорят?
МГ "Гео Милев" Плевен. Дори в по - мизерните училища в Плевен обаче не съм чувал за чак такива инциденти като описаните от РРС. :shock: Явно съм извадил късмет и на град в който да се родя.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Dec 16, 2012 11:38 am

Claymore47_Fen wrote:Дори в по - мизерните училища в Плевен обаче не съм чувал за чак такива инциденти като описаните от РРС.
Е, аз съм чувал за такива в училища в София, пак като РРС покрай майка ми, която беше учителка.
За щастие не се е стигало до там да се налага да респектирам някого физически, де...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Dec 16, 2012 11:47 am

73 соу. :roll:

Сега нямам наблюдения върху 8 и 9 клас. Ама такива извращения няма. Учителите при нас не са никакви жертви и както казах, който е имал повече от допустимото отсъствия, забележки, повредил е училищна собственост... изхвърча.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Dec 16, 2012 3:22 pm

Само дето в провинцията никой не изхвърча защото училището губи хиляда лева, няма пари за парно а някой учител бива съкратен понеже няма бройки.

Това не е мизерно училище а съвсем стандартно училище - има и доста по-зле.

Всъщност имаше наскоро репортажи със скрита камера в стандартно софийско училище и беше точно така както го описваме. Някакви ученици още малко не се ебяха в класната стая.

Това 73 доколкото виждам се води води някакви елитно, има бал за прием и се запоисват само избрани бройки. Изобщо няма какво да ми го сравняваш с средното българско училище. Нито пък говорим за Матаметически Гимназии които са една на 20 стандартни училища.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Sun Dec 16, 2012 4:38 pm

Ха, Клеймор, ти си бил в МГГМ-то? Каква паралелка си?
Навремето се водеше за елитно в Плевен заедно с Езиковата и Интелекта, а доколкото знам и сега все още държи сериозно реноме, така че е по-скоро изключение от правилото и могат да си позволят да контролират издънките по-строго. Аз учих в Интелекта докато още делеше сграда с МГ-то (средата на 90-те), и понеже нямахме достатъчно стаи, имахме часове и в Транспортното отсреща. Та по случая още тогава виждах подобни идиотщини, а Плевен в този период беше добре известен с гърбенето като местен спорт. Освен ако нещата не са се подобрили зверски последните 10-на години (което ме съмнява), според мен по-вероятно е просто да не си чувал за тия неща, не да ги няма...
Elves dig rocket launchers.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Dec 16, 2012 5:09 pm

Бе имам някои познати от Автото и съм чувал някакви истории, ма некви по - фрапантни, в които и полиция да се е намесвала, не съм чувал. Биология и химия съм. То още се води уж елитно, ма без много основание според мен. Учителите са добри де, но си има и черни овци, както и във Вазов и Езиковата.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Dec 23, 2012 1:28 pm

Хехе все още има надежда... и други 2 ;)

http://life.dir.bg/news/triznachkite-12678466?nt=5

От друга страна btv пак се върнаха за празниците. След мега фейла с Криско хем изкопаха яко в дъното още... са некви скандали с оператори се вихрят... ама няма отърване явно.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 02, 2013 10:47 am

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 02, 2013 10:57 am

:cry:
Молекулата на водорода с атома в нея... :cry: :cry: :cry:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 02, 2013 11:31 am