Joshiraku OAD - екстра епизодът беше на нивото на основния сериал. За съжаление преводачът още не е публикувал бележки и голяма част от референциите ми се губят.
To Aru Kagaku No Railgun S - първа серия. Май ми изглежда малко по-лигаво отколкото го помня предния сезон, но серията беше за reintroduce-ване на старите героини и introduce-ване на 1-2 нови.
Имаше си ги стандартните екшън сцени, в които Мисака и Куроко (този път и с малка помощ от Сатен) ритат задници. Те ми липсваха най-много в паузата.
Hentai Ouji to Warawanai Neko - първа серия. Стандартна ечи комедийка, но засега поне е смешно и има един-два забавни лафа и ситуации, за разлика от обичайния рециклаж на брадати вицове.
Kakumeiki Valvrave - първа серия. Mecha екшън драма...в гимназия... Общо взето клише до клише, а и mecha дизайнът не чак толкова отвяващ - поредната алегория за самурайски доспехи. Сюжетът на първи епизод в много отношения прилича на първата серия на Gundam Seed (гаднярчета инфилтрират вражеска колония, за да разрушат тайно оръжие, нищо не подозиращи гимназисти, unlikely hero се мята на Gun...това де пилотираната mecha и помачква противниците...). Чудя се дали е homage или плагиатство.
Това е второто заглавие от сезона, което прилича по нещо на Seed.
Sparrow's Hotel - първа серия. Тъпа short комедия. Дроп.
Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru - втора серия. Някак стана малко по-интересно. Засега ще го следя.
Hyakka Ryouran Samurai Bride - втора серия. Нещо ми тъпее този сезон. Май отива към дроп.
Hataraku Maou-sama! - втора серия. Продължава много готино. Засега се очертава като най-добрата комедия за сезон пролет.
Majestic Prince - втора серия. Не е зле. Видяхме малко повече от света и от дизайна на mech-овете (поне са направили обслужването и окомплектоването им доста сложно), а протагонистите определено си намериха майстора.
Suisei no Gargantia - втора серия. Това шоу продължава де ме кефи много. Както се очакваше, нямаше масови битки като в първа серия, но това не е беда. Общуването на главния герой с останалите протича интересно, светът на който попадна също много любопитен - на практика Waterworld, но с повече ръждясала технология.
Ще го следя с кеф.
Devil Survivor 2 The Animation - втора серия. Този епизод ми хареса повече. Засега шоуто е Persona 4, но с фиксирани недостатъци.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”