Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Apr 10, 2013 9:42 am

И аз изгледах първите епизоди, на каквото си бях заплюла за сезона :) Впечатления:
Hataraku Maou-sama ми беше много забавно, обърнат вариант на Maoyuu Maou Yuusha - ще си го гледам.
Suisei no Gargantia - определено ме заинтригува и мен, нещо което очаквах, та ще си го гледам и това.
Devil Survivor 2 The Animation - интересно и красиво ми се стори и това, ще видим нататък.
Arata Kangatari - красиво, историческо, магии - точно за мен :)
Shingeki no Kyojin - на това му бях хванала мангата, ама ми се стори много кървава, а и стила на мангаката нещо не ми допадна. Аниме версията засега ми изглежда по-добре, пък ще видим.
Karneval - красиво, чудовища, някакви сили пак - ще се гледа!

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Apr 10, 2013 11:08 am

обърнат вариант на Maoyuu Maou Yuusha
Нещо на този етап не ми изглежда Mao-то и Yuusha-та да тръгнат да се hookup-ват...по-скоро ще се антагонизират комично известно време. :lol:

Или под обърнат вариант разбираш, не че са с разменени полове, а че са противници?

Така или иначе ще е забавно :lol: .

Shingeki no Kyojin - на това му бях хванала мангата
Толкова ли емоционално изпържена е мангата колкото анимето?
Щото на онези шутове в АнимеС напоследък съвсем не им разбирам.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Apr 10, 2013 11:45 am

И двете :) Хем, че са с разменени полове, хем че тук са противници :)
Ами не знам, аз прочетох май 2 чаптъра само и реших, че е не за мен, поне за момента. Така че нищо не мога да кажа...

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Apr 11, 2013 9:36 am

Aiura - първа серия. Непретенциозна slice of life училищна гег комедийка. Не ме впечатли много, но ще следя още епизод-два.

Yuyushiki - първа серия. Непретенциозна slice of life училищна гег комедийка. Нещо ми е скучна, та я дропнах.

Arata Kangatari - първа серия. Шоджо фентъзи. (Пардон, било шонен...да бe) Както се очакваше има познати елементи и арт от Fushigi Yuugi и Ayashi no Ceres (от същата авторка е).
Историята ме заинтригува въпреки едни-два странни момента (примерно, защо момчето дето премина от фентъзи света в нашия наследи и спомените на месния, а пък тукашният Арараги попадна оттатък в небрано лозе само със своите си знания...явно така несиметрично работи трансферът...).
Ще се следи. Ако не друго обещава маса политически интриги, туистове и експлорване на фентъзи света.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Apr 14, 2013 7:44 am

Изгледах втори сезон на Чихаяфуру-то. Нещо състезанията ми станаха ептен скучни и искрено се надявам да пренесат фокуса от безумно тъпата карута върху персонажите, че там има потенциал за готини работи. Аз си харесвам Тайчи повече от Арая и се надявам Чихая да вземе да му обърне внимание вече и да осъзнае колко й е ценен.

Ма не е реално ква абоминация е тая карута. Начи подозирам, че кърлингът е десетки пъти по-интересен от това. Само японци могат да измъдрят няква такава неземна тъпня и да се превземат с нея дотолкова, че да я издигнат до нивото на някво изкуство. Дълбоко изтрещяла нация...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Apr 15, 2013 10:11 am

Joshiraku OAD - екстра епизодът беше на нивото на основния сериал. За съжаление преводачът още не е публикувал бележки и голяма част от референциите ми се губят.

To Aru Kagaku No Railgun S - първа серия. Май ми изглежда малко по-лигаво отколкото го помня предния сезон, но серията беше за reintroduce-ване на старите героини и introduce-ване на 1-2 нови.
Имаше си ги стандартните екшън сцени, в които Мисака и Куроко (този път и с малка помощ от Сатен) ритат задници. Те ми липсваха най-много в паузата.

Hentai Ouji to Warawanai Neko - първа серия. Стандартна ечи комедийка, но засега поне е смешно и има един-два забавни лафа и ситуации, за разлика от обичайния рециклаж на брадати вицове.

Kakumeiki Valvrave - първа серия. Mecha екшън драма...в гимназия... Общо взето клише до клише, а и mecha дизайнът не чак толкова отвяващ - поредната алегория за самурайски доспехи. Сюжетът на първи епизод в много отношения прилича на първата серия на Gundam Seed (гаднярчета инфилтрират вражеска колония, за да разрушат тайно оръжие, нищо не подозиращи гимназисти, unlikely hero се мята на Gun...това де пилотираната mecha и помачква противниците...). Чудя се дали е homage или плагиатство.
Това е второто заглавие от сезона, което прилича по нещо на Seed.

Sparrow's Hotel - първа серия. Тъпа short комедия. Дроп.

Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru - втора серия. Някак стана малко по-интересно. Засега ще го следя.

Hyakka Ryouran Samurai Bride - втора серия. Нещо ми тъпее този сезон. Май отива към дроп.

Hataraku Maou-sama! - втора серия. Продължава много готино. Засега се очертава като най-добрата комедия за сезон пролет.

Majestic Prince - втора серия. Не е зле. Видяхме малко повече от света и от дизайна на mech-овете (поне са направили обслужването и окомплектоването им доста сложно), а протагонистите определено си намериха майстора.

Suisei no Gargantia - втора серия. Това шоу продължава де ме кефи много. Както се очакваше, нямаше масови битки като в първа серия, но това не е беда. Общуването на главния герой с останалите протича интересно, светът на който попадна също много любопитен - на практика Waterworld, но с повече ръждясала технология.
Ще го следя с кеф.

Devil Survivor 2 The Animation - втора серия. Този епизод ми хареса повече. Засега шоуто е Persona 4, но с фиксирани недостатъци.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Apr 16, 2013 6:17 pm

Обобщение какво смятам да следя през този сезон:

Arata Kangatari - заради шоджо фентъзи троповете (в шонен заглавие).

Devil Survivor 2 The Animation - заради шаренията.

Ginga Kikoutai Majestic Prince - mecha шарения с тук-таме екшън и комедия.

Hataraku Maou-sama - определено най-яката комедия с най-симпатичните герои.

Hentai Ouji to Warawanai Neko - кретенска ечи комедия.

Kakumeiki Valvrave - засега е интересно с екшън-драмата си...стига да не прекалят с училищните клишета нататък.

Namiuchigiwa no Muromi-san - тъпа, но забавна комедийка.

Suisei no Gargantia - най-доброто sci-fi за сезона.

Toaru Kagaku no Railgun S - шарения, ESP-ерщина, комедия, екшън и евентуално драма (ако подхванат sister историята).

Yondemasu yo, Azazel-san. Z - кретенска комедийка.

Отиват към дроп:

Aiura
Hyakka Ryouran: Samurai Bride
Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Apr 16, 2013 8:50 pm

Общо взето и аз същите неща, без Hentai Ouji to Warawanai Neko, Namiuchigiwa no Muromi-san, Toaru Kagaku no Railgun S и Yondemasu yo, Azazel-san. Z. Освен това виключих и Mushibugyou към моя списък, интересно ми е засега, малко ми напомня на Катанагатари :)

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Apr 17, 2013 9:15 am

Като арт, да...ама като сюжет Mushibugyou си е най-обикновена шоненка...мамору, та мамору...

Няма ги яките полу-философски празнословия от Katanagatari-то :cry:
Last edited by alshu on Wed Apr 17, 2013 1:50 pm, edited 1 time in total.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Apr 17, 2013 9:58 am

Да, да, много ясно :) Това си е простотийка общо взето, ама засега ми е забавно :)

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sun Apr 21, 2013 9:15 pm

И аз да си кажа, какво ми е мнението за новия сезон. Отдавна не ми се беше случвало да има няколко сериала, които да следя с нетърпение. Отдавна не се беше появявал и стабилен мека сериал (не броя Mobile Suit Gundam UC), който да не прелива от лолита в мека с цел да текат лигите на разните тям японски пубери и лишени от секс работари. За сметка на това новия сезон ни представи два добри мека сериала и един посредствен и аз съм щастлива.

Valvrave the Liberator
- След два епизода - твърдо ще се следи и ми е интересно, накъде ще я подкарат. Набиха толкова странни елементи в сериала, че просто ми е чудно, каква им е крайната цел. Но пък главните герои са ми мега симпатични, а алюзиите с Gundam SEED и Code GEASS не ми пречат ни най-малко, защото очевидно имат достатъчно оригинални идеи в торбата. Анимацията ме кефи, мека-дизайните също, а и героите са готини.

Suisei no Gargantia - след два епизода - определено най-красивото от нещата, които съм тествала досега. Като цяло и най-интригуващото като сюжет. Интересен свят, готини герои и прекрасна анимация, стига да задържат качеството, което няма да е лесна работа. Ще се следи.

Hataraku Maou-sama! - след 2 епизода - кретения с относително посредствена анимация и керъктър дизайн, но пък човек и не очаква повече от комедийка. Засега историята върви прилично и ме радва.

Ginga Kikōtai Majestic Prince - след два епизода - анимацията не е на нивото на първите 2 меки, керъктър дизайнът е толкова Хисаши Хираи, че почти боли, а в първият епизод героите бяха умопомрачително досадни, до степен да се мъча да го догледам. Слава богу някъде в последните минути на 1-ви еп става гледаем, ако и не все още добър. Засега ще се гледа, но се надявам да не продължава да е толкова предвидим и героите да не продължават да са толкова клиширани.

Планирам да тествам още 2 сериала поне, като имам време - Shingeki no Kyoujin и Karneval.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Apr 22, 2013 7:35 am

Изгледах Ghost Hound, което почна обещаващо с няква приятна мистерия с психология и шинто в нея и накрая се срина до такива низини, че ще ми трябват поне две кутии сладолед за реанимация. Бахти, изгубих си времето пак...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Apr 22, 2013 9:19 am

Е, стига де... Мислех като имам време да го гледам. :neutral:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Apr 22, 2013 11:24 am

Alexis
Hataraku Maou-sama!... относително посредствена анимация и керъктър дизайн
Леко да не съм съгласен. Заглавието е на White Fox (Katanagatari, Steains;Gate и т.н.). Керъктър дизайнът си е перфектен. Анимацията признавам е малко пестелива, но сложена там където и е мястото...което е и характерно за комедиите.
Ако ми покажеш от този сезон заглавие в жанра с по-добра анимация...

Devil Survivor 2 The Animation ep. 3 - неочаквано як епизод. Анимето нещо надобря.

Ginga Kikoutai Majestic Prince ep. 3 - това също го дава доста приятно и приключенски.

Hataraku Maou-sama! ep. 3 - както казах, най-добрата комедийка от сезона.

Kakumeiki Valvrave ep. 2 - епизодът беше по-объркан и по-зле от предишния, въпреки по-масовите сцени и демонстрирания механичен дизайн. Още една серия в този стил и дроп.

Toaru Kagaku no Railgun S ep. 2 - поредната яка серия. Започна арката със "сестрите".

Останалите, които следя го карат маргинално.

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Apr 29, 2013 9:14 am

Kakumeiki Valvrave - дроп щот ми тъпее...по скучен начин.

Hentai Ouji - дроп щот го изби на някаква малоумна дарама.

Останалите си карат стандартно.