One Piece - сапунките могат да са добри

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Jun 27, 2014 4:02 pm

Твърдо off topioc:

SolidJade
излишно в ера, в която на практика всичко е piratable
Не съвсем.
Примерно ако изпиратираш OS-а после не можеш да го ъпдейтнеш, а те гадовете са го направили задължително за по-новите програми.
Като горд собственик на XP SP2 знаеш колко много неща вече не ти тръгват само, защото искат XP SP3...или библиотека, която от своя страна иска XP SP3.
А и отдавна прекратиха официалната поддръжка за XP. Да се готви Win7!

С по-старите версии на някои програми може да се мине, но без относително по-нови кодеци и плейъри, анимета няма да може да се гледат.

Има безплатни анти вирусни, но са с орязани опции, а някои платени вършат добра работа. Изпиратираш ли ги тях, или не работят или те лъжат че вършат работа :lol:.
С интернет и без антивирусна закъсваш много яко.

Т.е. от мая гледна точка свърши времето "всичко е pirateble".

Не съм привърженик на безплатните OS-ве по няколко причини. Най-важните са, че за тях няма някои програми, които ми трябват, а и не само аз ще ползвам компа.
такива неща като DC никаква идея
Проверил съм вЕрвай ми!
Иначе на повечето фенсъб групи и в сайтовете им линковете за сваляне са от nyaa.
Не винаги.
Някои си имат техни тракери.
Голям процент от другите нарочно нямат тракер и дават достъп до релийзите си само за DDL през IRC или сайтовете за шерване на файлове.

On topic:
като ритнато псе
Не квиченето, а текстовете му вече ми писнаха.
Иначе да, сеюто е гениално (някъде по-горе вече съм го хвалил).
Не победиха Магелан!
Но го надхитриха със саможертвата на Бон-чан. Това малко в стил финала на Death Note (трябваше някой да се жертва, за да гътнат Кира/Райто).
За Ейс бяха споменали, че не са истински братя с Луфи
Аз си мислих, че са от различни майки, но един баща.
И всичките там misleading приказки, че и в двамата течела бунтовна кръв.
що се казва така, след като няма ник'ва брада?
Японски думата hige се ползва и за брада и за мустаци.
Един вид Белите мустаци е игра на думи с Черната брада.
В резултат се получава някакъв misnomer на английски.
Мен ме кефи тази безсмислица и затова си му вика Бялата брада 8-).
Чаках я тази реакция, но в едни друг форум, където писах същото тотално не кълват :lol: .
вече може да се обясни с Shiryuu
Не, не може, защото той беше първият човек, когото срещнаха на входа.
Ако бяха отишли за него, нямаше нужда да продължават надолу и да се сблъскват с Магелан.
Чудя се дали не са искали да отвлекат Ейс с някаква си тяхна цел?
ако му сложат кафе в тостера
Аз се сещам за два комични варианта дето нямат много връзка с характера на кафето - ще се преобрази на хипстър с лаптоп и чаша Starbucks в ръце или ще заиграе бразилска самба.
Иначе кафето си е относително слаба и негазирана кола. (ако етикетът на последното не лъже)
Last edited by alshu on Fri Jun 27, 2014 8:33 pm, edited 1 time in total.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Gribo
Adept

Post by Gribo » Fri Jun 27, 2014 5:02 pm

Аз съм с пиратски уиндоус 7 и си се ъпдейтва. Антивирусната ми е безплатния аваст - не съм имал проблеми с него вкъщи (като се изключи спама да си платя). Нямам проблеми с гледането на аниме. :dunno:

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Jun 27, 2014 5:05 pm

Е, ти си по-по-най-пират :mrgreen: !

Поне от мен...
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jun 27, 2014 9:46 pm

Дам и мене винаги ме е дразнело Белия мустак що не е ;). Иначе Импел Дауна и разните мотканици преди Маринфорда адвам се издържат в по-голямата част.

xp-то може да се ъпдейтва до края на поддръжката ако му се разкара genuin validationa :D
btw... Имам легален win 7 HOME /не съм сигурен номера дали важи само за x64/, който си дойде с лаптопа, и тъй като никога повече няма да го ползвам щото не поддържа виртуалното XP, иначе си е стъбилен. A и имам легален 7 ПРО та мога ти го дам, само не знам дали върви легалното само с моя лаптоп или може да се прехвърля номера? Аз си карам на m$ windows essentials за антивирусна и нямам ядове и тъпи реклами, сваля се безплатно и тя към 7цата от сайта им.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Fri Jun 27, 2014 10:26 pm

alshu wrote:Примерно ако изпиратираш OS-а после не можеш да го ъпдейтнеш
Можеш, ако си оставиш ъпдейтите. Само че Genuine advantage notification-a обикновено те секва.
alshu wrote:Проверил съм вЕрвай ми!
Вервам :lol:
alshu wrote:Не винаги.
Някои си имат техни тракери.
Казах повечето, не всички. Иначе рядко има неща, които да не можеш да намериш в токио тошо или в nyaa.
alshu wrote:Но го надхитриха със саможертвата на Бон-чан. Това малко в стил финала на Death Note (трябваше някой да се жертва, за да гътнат Кира/Райто).
...това беше толкова преекспонирано, откъдето и да го погледна.
alshu wrote:Аз си мислих, че са от различни майки, но един баща.
И всичките там misleading приказки, че и в двамата течела бунтовна кръв.
Най-много да се окажат някакви братовчеди. After all they both got... the D.!
alshu wrote:Японски думата hige се ползва и за брада и за мустаци.
Това ясно, аз питах за английския превод. Иначе не схванах препратката към черните бради. Малко съм зле с поп културата.
alshu wrote:Ако бяха отишли за него, нямаше нужда да продължават надолу и да се сблъскват с Магелан.
Какво им пречи? Може да са искали да се позабавляват малко с шефа. Имайки предвид че именно Църнобрадия вкара Ейс в дранголника за какво му е тази мудна маневра първо да го предава на властите и после да рискува титлата си на шичибукай като го отвлече оттам?

alshu wrote:Аз се сещам за два комични варианта дето нямат много връзка с характера на кафето - ще се преобрази на хипстър с лаптоп и чаша Starbucks в ръце или ще заиграе бразилска самба.
Иначе кафето си е относително слаба и негазирана кола. (ако етикетът на последното не лъже)
По-скоро второто, хипстърите са зле и старбъкс е помия, също и колата. А кафето може да е силно или слабо, зависи сам как си го направиш.
I'm not in danger. I AM the danger.

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Jun 27, 2014 10:48 pm

SolidJade
Можеш, ако си оставиш ъпдейтите. Само че Genuine advantage notification-a обикновено те секва.
Е, това е все едно да кажеш можеш, ама не можеш.

Исках да кажа, че често се случва, ако си излъгал проверката за автентичност с някакви глупави хакове, активирането на ъпдейтите премахва хитринката и пак почва да вади Genuine съобщението...а накрая OS тъпнята съвсем спира.
Иначе рядко има неща, които да не можеш да намериш в токио тошо или в nyaa.
На мен ми се случва с 90% от старите и дълги неща, които търся...е, за новите ясно, че няма проблем.
именно Църнобрадия вкара Ейс в дранголника
Използва Световното правителство за отклонение на вниманието и да му свърши мръсната работа.
Ако го беше държал Ейс у себе си, Широхигето щеше да го смачка без да се забави.
Така най-тежкия удар няма да е право в него.
Иначе не схванах препратката към черните бради.
Ъъъ...ква препратка?
Че е имало истински пират който се е казвал Тийч, по прякор Черната брада, а Ода е допълнил с поетичната правда на Белите мустаци?
Инг янг. Черна котка, бял котарак.

Звучи ми, като шегичка това Широхиге-Курохиге.
хипстърите са зле и старбъкс е помия
Тъй де. С теб съм в това. Просто е някаква съб-култура, което автоматично я превръща в мишена за подигравки... :lol:

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Fri Jun 27, 2014 11:07 pm

alshu wrote:Е, това е все едно да кажеш можеш, ама не можеш.
Не, това е все едно да кажа, че трябва да разбираш малко от малко и да ти се занимава. Последното най-вече 8-)
alshu wrote:На мен ми се случва с 90% от старите и дълги неща, които търся...е, за новите ясно, че няма проблем.
Не ги ли изгледа вече тия стари неща :lol:
alshu wrote:Широхигето щеше да го смачка без да се забави.
То пак не му пречи и сега. Но имаш право.

alshu wrote:Ъъъ...ква препратка?
Че е имало истински пират който се е казвал Тийч, по прякор Черната брада,
Тази?.. Най-вероятно.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jun 28, 2014 9:14 am

Първо, ако не сте сваляли аниме с дайъл-ъп връзка, не сте живели!!!

Второ, мугиварите са пратени по много ключови места, както ще стане ясно по-нататък. Няма нищо случайно в локациите, които Кума им е подбрал.

Трето, Чернобрадия е най-близкото нещо до главен лошковец в тва аниме и като такъв е достатъчно силен и опасен, че дори и Белобрадия да види зор с него.

Иначе, и за мен Чернобрадия и Белобрадия са кръстени така заради значението на "хиге"-то и на Ода типичния хумор.

За Ейс и Люфи - аз бях изненадана, че изобщо има женски инпут в цялата тая работа. Мислех, че бащите им са се пъпкували или нещо от сорта, щото очевидно местната цивилизация не е открила радостта от снакса все още. Но определено това, че Ейс е син на Роджър ме изуми и изкефи безмерно, а историята с 20-месечната бременност на майка му е епична по всички шонен правила на епоса!!!!!

За съжаление в Маринфорд Ейс се превърна в ревлива дамсел ин дистрес и спря да ме кефи колкото в началото. За сметка на това Белобрадия е ОГРОМЕН и ме накара да се влюбя в него.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Jun 28, 2014 10:30 am

Чай, кво? :shock: 20-месечна бременност? Т'ва съм го забравил. Баси, т'ва ми звучи кат оная кръмосмесителна приказка "Юнакът що бозал 25 години" и затова бил някакъв мега-силен изрод. :lol:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Sat Jun 28, 2014 12:03 pm

Amelia wrote:Трето, Чернобрадия е най-близкото нещо до главен лошковец в тва аниме и като такъв е достатъчно силен и опасен, че дори и Белобрадия да види зор с него.
Погледнато статистически количествено Белият мустак има достатъчно менпауър и кораби, за да отнесе поне четиримата льольовци, с които движи Чернобрадия, допълнително за Маринфорд успя да събере толкова много пиратски екипажи :lol: От друга страна, в това, което каза alshu има логика: все пак нали уж марините тайно са се опитвали да хванат Ейс след като са разбрали, че "кръвта на Роджър още живее" и едно е да обърне срещу себе си цялото правителство и най-голямата пиратска сила, друго е да си спести едното.
Все пак като прегледах пак случките през Impel Down, за шоуто не са характерни такива маневри тип "да го вкарам тук, после да му изценирам бягството" (а и таргет оудиънса не предполага подобни сложнотии :lol: ). Едва ли е бил там баш заради Ейс.
Amelia wrote:Иначе, и за мен Чернобрадия и Белобрадия са кръстени така заради значението на "хиге"-то и на Ода типичния хумор
:arrow:
SolidJade wrote:Това ясно, аз питах за английския превод.
Не виждам как ще се промени гега, ако просто го бяха написали Белия мустак. Пак е черно-бяло, пак има участие на facial hair.
Amelia wrote:Мислех, че бащите им са се пъпкували или нещо от сорта, щото очевидно местната цивилизация не е открила радостта от снакса все още.
:lol: :lol: :lol:
Женската част не бива да бъде подценявана (пример с Наруто). Може майките да са имали някакъв спешъл пауър и те (то ако изобщо е имало, сигурно по-натам в заглавието са я разкрили).

Избутах до 468 и не не ми харесва, че Крокодилът има толкова малко скрийнтайм в тия епизоди и след фейл-атаката над Широхиге го зарязаха някъде за фонов елемент. Освен това има един кьопав момент в 2-секундната намеса на Луфи: дори да се е намокрил, за да се бие с него, водата не се изпари веднага при активирането на 2nd gear-а :? А и дори да и трябва повече от 5 секунди, за да се изпари, Крокодилът въобще нямаше смисъл да се отдръпва.

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Tue Jul 01, 2014 2:38 pm

В последните 15-20 епизода, които гледах, ми направи впечатлението, че са сменили актьора на Иванков :? Новият няма достатъчно фалцет, за да взима "Hee-Haaw!"-то и като цяло диапазонът му е по-малък.

Бъги е неотразим с плаща и шапката със задрасканите марински надписи :lol: Сигурно работата му като част от екипажа на Роджър е била чистач на палубата.

Cruelty
Paragon

Post by Cruelty » Tue Jul 01, 2014 7:42 pm

Смениха го, защото беше качил снимка на татуировките си в интернет :(. Indecent exposure заради единия гол татуиран задник...
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jul 02, 2014 9:48 am

До 464.
Уж почна големият въргал и беше доста забавно, и особено с появата на зеленият демон, който като вдигна бойния кораб, онези вътре систематично продължаваха да го обстрелват с оръдията...и точно неговите флашбак моменти свързани с Ейс, вкараха нещата в досаден слоумоушън.
Надявам се, след като го капичнаха, нещата да продължат с предишното темпо. :lol:
Да, не знам защо, ама в тази битка съм на страната на маринците :twisted:

ПП
Способността на Марко не е ли някаква ебавка с Hi no Tori поредицата (у нас го даваха под името "Космическата огнена птица")?

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Wed Jul 02, 2014 3:32 pm

Ако дадат още веднъж спомените от детството на Луфи и Ейс и как Гарп им разправя колко добри марини ще станат, или флашбек как се запознават Белобрадия и Ейс, ще започна да гледам OP на fast speeding.
Иначе битката между Акаину и Ейс почти ме шокира, тъй като някой ми беше спойлил преди години какво се случва. Ода много добре е пресъздал отчаянието на героите от всичките им усилия, които отиват нахалос, в поредица от събития, които сигурно в мангата са далеч не толкова разводнени и съответно епични.

Алшу, послушах думите ти и си намерих бач на ибис до 516 :lol:

Но не прецених, че са толкова дебели файловете и сега имам 4 гъби място на кошницата :lol:

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Jul 02, 2014 3:43 pm

Ама много мрънкате, бре! За ваше сведение баш големия флашбек за детството на Ейс и Луфи не е дошъл още и си е много як даже *нацуп*
За мангата - поредният готин чаптър, но другата седмица почивка пак...