The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Martix
Archmage

Re: The Series Topic, Part III

Post by Martix » Thu Mar 24, 2016 12:45 am

Roland wrote:Искам само да напомня, че някои от сериалите, за които говорите, имат собствени теми тук, а много от другите спокойно МОГАТ да имат, ако им постнете тема, защото достатъчно хора ги гледат и биха ги обсъждали.

Идеята на всякакви сборни теми като тази е да се коментират работи, които няма да завържат особен разговор и не си струват отварянето на нов топик, не да поствате всичко в една тема.

+1
Културата в тоя форум е станала плачевна в последните 3-4 години.
There are no rules! I'm gonna get you!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Mar 24, 2016 2:41 am

Кои сериали - от обсъжданите в последните страници - по-точно? Освен "Скинс", чиято тема е на десет години вече сигурно, а и последният пост за него тук е от преди повече от два месеца. За всичко друго гледам, че се разменят по две-три мнения, ако и толкова. Трябва ли да им пускаме цели теми тогава?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Thu Mar 24, 2016 4:21 pm

tigermaster wrote:Кои сериали - от обсъжданите в последните страници - по-точно? Освен "Скинс", чиято тема е на десет години вече сигурно, а и последният пост за него тук е от преди повече от два месеца. За всичко друго гледам, че се разменят по две-три мнения, ако и толкова. Трябва ли да им пускаме цели теми тогава?
+1

за Скинс даже с Матрикс се преместихме в темата от преди 100 години. Или да е за The Night Manager и нащите три коментара? Щото тоя сериал, колкото и да е як и с егати актьорите е 6 епизодчета, а финалът му излиза в събота? Пък и дори да пуснем тема всеки коментар "Много як каст, Холандър най-много ме кефи обаче. Хю Лори е готин лошковец." и макс 6 коментара и то измъчени.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 25, 2016 12:31 am

Еми в момента има по една активна тема на форум и това не е нито нормално, нито здравословно.

И какво като е на 10 години темата за Скинс? Ще ви се отразят постовете и няма да се закрепят за нея ли, що ли? :roll:
And you can't dance with a devil on your back...

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Mar 25, 2016 1:05 am

Litz wrote:Ама си има тема за Скинс иначе с удоволствие бих разяснявала на дълго и широко защо 2 са по-добри от три :Д
Това аз го казвам и веднага се преместихме? На мен не ми е проблем на колко години е темата, просто не съм очаквала да се развихри такава дискусия и съм отговорила тук, в момента, в който видях че ще се пише повече, както е цитирано съм му казала да се преместим и се преместихме. Къде има проблем точно?

Повечето сериали обсъждани в тази тема ги гледат 2ма-3ма човека макс и заради това явно си нямат отделни. Ся що Daredevil няма тема си е друг въпрос. :neutral:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Mar 25, 2016 1:50 pm

Roland wrote:И какво като е на 10 години темата за Скинс? Ще ви се отразят постовете и няма да се закрепят за нея ли, що ли? :roll:
Нищо, просто хората, които заобсъждаха сериала тук, може и да не са знаели за нея в началото. После се прехвърлиха там.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Mar 28, 2016 10:25 am

Яко спам у всяка тема, тва ще да ми е мотото. Ма ко да се прави.

Викинги продължава да оре дъното със завиден ентусиазъм. Квито проблеми имаха вторите 2 сезона на Тюдорите, тука са многократно умножени. Но за разлика от на Хенри простотиите или викинг-бюджетът е доста по-висок, или всичко е станало по-евтино, ама за статисти и локации пари се наливат. Останалото обаче е баси телевизионния плевел.
Сцени влизат и излизат самоцелно и привидно без смисъл като секса между уредена двойка след 20 години заедно, героите са повече от непостоянни, не е ясно през кви времеви периоди се минава, щото в единия епизод тъп викин пребива поп, щото една дума не може да обели на френски, в следващия го пердаши езика като роден. Мацката, дето го смята за говедо, 10 мин. по-късно се чука с него, че целият двор да ги чуе, ма кво ли не прави жена за единия оргазъм...
Всички останали се мотаят безцелно, предателствата са през 3 минути, ама вместо да гради напрежение и интрига, то дразни с инфантилност. Щото е явно, че нямат вече идея накъде отиват. Даже са им отпуснали повече епизоди, а те макар материал да имат за 20 сезона, чисто исторически, щото се занимават буквално с бащата на днешна Англия и най-известните викинги евъ, газят в едно блато на семейна простотия и квартални дърляния.

Boardwalk Empire имаше същия проблем. За 2 сезона изцеди каквото можеше от Атланта и героите там и вместо да се метне в Ню Йорк, а да остави Атланта на заден план си креташе 3 сезона в нищото. Викинги сякаш се опитва да направи това, но не смее да прави смели крачки напред и точи идиотщината, минаваща за сюжет по безобразно муден начин.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Mar 28, 2016 1:13 pm

трубадур wrote: Сцени влизат и излизат самоцелно и привидно без смисъл като секса между уредена двойка след 20 години заедно, героите са повече от непостоянни, не е ясно през кви времеви периоди се минава, щото в единия епизод тъп викин пребива поп, щото една дума не може да обели на френски, в следващия го пердаши езика като роден. Мацката, дето го смята за говедо, 10 мин. по-късно се чука с него, че целият двор да ги чуе, ма кво ли не прави жена за единия оргазъм...
Е, то бяха минали някакви месеци, докато научи езика, а и Роло точно вече беше показан като човек, който учи езици бързо - започна да се разбира с англичаните пак за толкова време.
С другото съм съгласен обаче - това просто не е сериалът, в който се влюбих едно време. Ще догледам поне този сезон, де, но при положение, че след някой и друг месец ще започне вторият сезон на "Последното кралство", който, без да се опитва да ме дави в психологизъм и наркотични трипове, изгражда доста по-правдоподобни герои и по-интересна история, не знам...
Имам чувството, че нямат нито бюджет, нито идеи за свестни двайсет епизода. Ако проблемът беше само в идеите, поне щяха да натъпчат сезона с битки, което да поддържа интереса на хора като мен - вместо само няколко пъти да ми показват как воините в Уесекс тренират като някакви шаолинци... А то битки няма, което ми е голямата мъка. Ако беше само в бюджета, щеше да има по-интересна интрига, пък то... Чак някакви Ланистъри вкараха в един момент.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Mar 28, 2016 2:29 pm

Тва за езиците дори не го помня, а Роло ми е любимецът (плюс кралчето и синчето в уесекс, които са напълно пропилени този сезон).

И кат стана въпрос за тия двмата - кечът за кралицата беше приличен, макар ония двама конника как съдраха входната врата и нито един тъпак не успя да ги уцели беше просто мега изпълнението, но останалото беше готин калабалък. Липсата на мелета, особено с класата на това от втори сезон е доста болна, да не говорим огромното количество PG секс дето сервират всяка втора сцена или па наркоманските залитания на Рагнар с китайката. А боят между Бьорн и бързърка беше толкова плачевно жалък, че да ти се доплаче, а пък за ненужното претрепване на мечето ептем не ми се говори.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Mar 28, 2016 9:05 pm

The Walking Dead продължава да е най-малоумното магнетично нещо по талавизура. Как от сезон, започнал буквално с 3-часов екшън заораха толкова, едва ли някой може да каже. Но определено 16 епизода са им много и не знаят какво да правят с тях, освен в последните 2 минути на всеки от тях да утрепят някого. Но пък не мога да спра да го гледам. То е от тия заглавия, дето са си ми влезли в ежедневието и знам, че ще го гледам докат аз или то не приключи.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Apr 02, 2016 12:38 pm

Бря, мислех че Banshee http://www.imdb.com/title/tt2017109/ са го спряли на 2 сезон, а сега ми изскача, че почнал 4-ти. Първи сезон беше чист първосигнален бруталнен и ехем... сексуален кеф да се гледа. Дано става и нататък макар да ме съмнява нещо.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Apr 06, 2016 12:19 pm

"Луцифер" май ще бъде подновен за втори сезон :shock:
http://www.9news.com/news/nation-now/sa ... /119039023
Чак се учудвам, очаквах Фокс да му отсекат главата сега, обаче явно сериалът е доста популярен. И си го заслужава, де, при все че не излиза много от рамките на стандартното консултантско криминале. (Пък и това са ми най-сваляните преводи от години...)
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Apr 07, 2016 8:55 pm

О, ти ли си бил това, ние с Ян за един епизод свалихме български субтитри и взехме да коментираме разни детайли по превода (от типа "а ти това как би го превел").

Иначе, проблемът на този сериал е, че няма по-некадърна актриса от тази в ролята на полицайката, просто няма. Голяма мъка е, налага ми се съзнателно да я игнорирам, за да не ми разваля впечатлението - за съжаление не успявам напълно.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Apr 07, 2016 9:17 pm

Да не сте свалили само на неизлъчвания пилот субтитрите? Те не са мои, понеже, а са доста зле.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Apr 07, 2016 9:49 pm

Не, епизодът с крилата беше.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.